E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το ερωτικό τρίο που σχεδίασε μια από τις μεγαλύτερες αποδράσεις από την φυλακή

Οι δύο άντρες και η μία γυναίκα που θα μείνουν στην ιστορία

Το ερωτικό τρίο που σχεδίασε μια από τις μεγαλύτερες αποδράσεις από την φυλακή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

Στις 6 Ιουνίου του 2015 ξεκίνησε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό όταν δύο κρατούμενοι που με ποινές ισόβιας κάθειρξης (ο Richard Matt και ο David Sweat) απέδρασαν από την μεγαλύτερη φυλακή της Νέα Υόρκης την Clinton Correctional Facility. Όμως η απόδραση δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ιστορία για το πώς τα κατάφεραν και το ερωτικό τρίγωνο που την οργάνωσε.

Μετά από την απαγωγή, τη δολοφονία και την διαμέλιση ενός άνδρα το 1997, ο Richard Mattκαταδικάστηκε σε 25 χρόνια έως και ισόβια στη φυλακή. Όταν μεταφέρθηκε στην φυλακή του Clinton στην Νέα Υορκή γνώρισε τον David Sweat που είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή για τη δολοφονία ενός βοηθού σερίφη τον οποίο πυροβόλησε 22 φορές στη Νέα Υόρκη το 2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο άνδρες, που γνωρίστηκαν σε ένα από τα εργαστήρια της φυλακής, γίνανε γρήγορα φίλοι καθώς είχαν κοινά ενδιαφέροντα. Εκεί γνωρίσανε και την υπεύθυνη του εργαστηρίου την Joyce "Tillie" Mitchell της οποίας η βοήθεια θα ήταν καταλυτική για την απόδραση τους. Αν και το "τρίο" γνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2008 έπρεπε να περάσουν σχεδόν 5 χρόνια ώστε η Tillie να αναπτύξει ένα στενό δεσμό αρχικά με τον Sweat και μετά με τον Matt. 

Μάλιστα το 2014 μερικοί κρατούμενοι είχαν κάνει παράπονα σε υπαλλήλους της φυλακής για την ανάρμοστη σχέση του Tillie με την Sweat. Όμως η προσοχή της Tillie μετατοπίστηκε γρήγορα στον Matt όταν ο Sweat έχασε τη δουλειά του στο εργαστήριο, αναθέτοντας του μάλιστα να ζωγραφίσει ένα πορτρέτο της οικογένειάς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το βιβλίο Wild Escape, ο Matt είχε στοχεύσει την Tillie, ώστε να τον βοηθήσει με το σχέδιο διαφυγής που είχε καταστρώσει, όταν παρατήρησε την προνομιακή αντιμετώπιση που έδειχνε στον Sweat.

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους έδωσε παράνομα η Tillie, με την βοήθεια ενός σοφρονιστικού υπαλλήλου, ο Matt και ο Sweat έσκαψαν, έκοψαν σωλήνες και εξερεύνησαν όλες τις πιθανές διαδρομές γα πάνω από 6 μήνες μέχρι να βρουν την κατάλληλη που τους έβγαζε από την φυλακή. Μάλιστα το σχέδιο τους ήταν τόσο καλά οργανωμένο που οι ειδικοί το συγκρίνουν με αυτό της θρυλικής ταινίας Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption). 

Το σχέδιο ήταν αφού αποδράσουν να τους παραλάβει η Tilie με ένα αυτοκίνητο, να σκοτώσουν τον άντρα της και να διαφύγουν οι τρεις τους στο Μεξικό. Όμως την τελευταία στιγμή η Tillie δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το σχέδιο, έπαθε κρίση πανικού και πήγε στο νοσοκομείο. Μια κίνηση που μάλλον έσωσε τη ζωή της.

Οι Richard Matt και David Sweat κατάφεραν να αποδράσουν αλλά όχι με την κατάληξη που θα θέλανε. Οι αρχές τους ψάχνανε για περίπου 20 μέρες όταν βρήκαν πρώτα τον Matt ο οποίος ήταν οπλισμένος με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά ενός αστυνομικού και να πέσει νεκρός. Μόλις δύο μέρες μετά η αστυνομία βρήκε και τον Sweat ο οποίος πιάστηκε ζωντανός και επέστρεψε στην φυλακή.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Tillie  ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είχε σeξουαλική σχέση με το Sweat, παρόλο που του έδωσε γuμνές της φωτογραφίες και ισχυρίστηκε ότι ο Matt την είχε πιέσει σε σeξουαλικες πράξεις. Καταδικάστηκε για συνεργία σε απόδραση και άλλα κακουργήματα σε 7 χρόνια φυλάκιση. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.