E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο αρχηγός της μαφίας που έγραψε βιβλίο για τη... μαφία

Αποσύρθηκε χωρίς να ανοίξει μύτη

Ο αρχηγός της μαφίας που έγραψε βιβλίο για τη... μαφία
@thisistucson.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Γεννήθηκε στη Σικελία το 1905. Ο Joseph Bonnano μετακόμισε με την οικογένεια του στο Brooklyn, έμεινε εκεί δέκα χρόνια και επέστρεψε στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την επιστροφή του στην πατρίδα, ήρθε σε πρώτη επαφή με τη μαφία. Κι όταν ο Μουσολίνι αποφάσισε να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, ο Bonnano έφυγε ξανά για τις ΗΠΑ, όπου μπήκε παράνομα. Η ποτοαπαγόρευση ήταν η εποχή που άνθισε η μαφία. Ο Bonnano έγινε μέλος της συμμορίας του Maranzano μόλις στα 19 του.

Το 1930 ξέσπασε ο πόλεμος Καστελαμαρεζε μεταξύ των οικογενειών, ο οποίος κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Bonnano ήταν ο πιο διαβασμένος της συμμορίας και η ανέλιξη του δεν άργησε, αφού ο Maranzano ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του πολέμου. Μετά το τέλος του ήρθε η αναδόμηση της ιταλικής μαφίας στις ΗΠΑ, με την δημιουργία των διαβόητων «Πέντε Οικογενειών της Νέας Υόρκης». Ο Maranzano όμως έγινε capo di tutti capi (αφεντικό των αφεντικών).

https://historica.fandom.com/wiki/Joseph_Bonanno

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@historica.fandom.com

Όμως η «βασιλεία» του δεν κράτησε πολύ. Δολοφονήθηκε στο γραφείο του και ο Bonnano έγινε ο νεότερος αρχηγός της μαφίας, μόλις στα 26 του. Ο Lucky Luciano πήρε τον έλεγχο και θέλησε να μετατρέψει τις οικογένειες σε επιχειρήσεις. Τα αφεντικά θα ψήφιζαν για διάφορα θέματα πριν στραφούν στη βία. Όπως είπε αργότερα ο Bonnano, αυτό βοήθησε ώστε να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ της μαφίας για σχεδόν τρείς δεκαετίες.

Όταν πήρε την αμερικανική υπηκοότητα ήταν ήδη εκατομμυριούχος. Η οικογένεια του ήταν μικρή αλλά λειτουργική. Ο Bonnano ποτέ δεν συνελήφθη, ποτέ δεν καταδικάστηκε και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάποιο έγκλημα, όσο ήταν αρχηγός της οικογένειας. Ακόμα και στην περίφημη συνάντηση των αφεντικών στο Appalachin της Νέα Υόρκης που κατέληξε σε φιάσκο, κατάφερε να ξεφύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΌταν όλα τα αφεντικά της μαφίας των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι 10/10/2018

Όταν ο φίλος του Joe Profaci πέθανε, η οικογένεια του πέρασε στον Joe Magliocco, o οποίος δεχόταν πίεση από τις οικογένειες του Luchese και του Gambino. Ο Bonnano συμμάχησε με τον Magliocco και οργάνωσε την δολοφονία τους. H απόπειρα όμως απέτυχε και ο Bonnano βρέθηκε στο στόχαστρο.

Αποφάσιε να κρυφτεί. Ο έλεγχος της οικογένειάς του πέρασε στον Gaspar DiGregorio. Επέστρεψε μετά από δυο χρόνια υποστηρίζοντας πως τον είχαν απαγάγει. Η οικογένεια χωρίστηκε στα δυο και ο κίνδυνος για μακελειό ήταν μεγαλύτερος από ποτέ. Όμως ο Bonnano εξέπληξε τους πάντες, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του το 1968.

https://gr.pinterest.com/pin/812196114022802577/?nic=1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@pinterest.com

15 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του «A Man of Honor: The Autobiography of Joseph Bonanno» όπου μεταφέρει τον αναγνώστη στον κόσμο της αληθινής μαφίας. Και παρόλο που κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο, δεν άνοιξε μύτη. Ο Bonnano δεν μίλησε ποτέ εναντίον της μαφίας και μάλλον αυτό ήταν που του επέτρεψε να παραμείνει στη ζωή. Άλλωστε το 1985 καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκισης, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον των «Πέντε οικογενειών». Πέθανε το 2002 από καρδιά σε ηλικία 97 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.