Μένουμε Ασφαλείς - Μένουμε Περίφανοι
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tο πιο διάσημο ροζ ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ίμπιζα

Σήμερα

Το πιο αγαπημένο μέρος των Instagrammers στην Αμερική είναι η τέλεια ευκαιρία για άπειρες φωτογραφίες

Τα ζώδια σήμερα: 16 Ιουλίου

Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αν μπλέξεις με ένα από αυτά τα ζώδια τότε σε περιμένουν δύσκολες μέρες

Σήμερα

Θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη με τις δυστροπίες τους

Αυτός είναι ο λόγος που γκριζάρουν τα μαλλιά

Σήμερα

Το στοιχείο που τα κάνει να αλλάζουν χρώμα

Πώς τα προβιοτικά θα κάνουν το δέρμα σου αλαβάστρινο

Σήμερα

Τι κάνουν και που χρησιμεύουν τα προβιοτικά;

Το συγκλονιστικό εστιατόριο που στέκεται πάνω σε ένα βράχο

Σήμερα

Βρίσκεται στη Γαλλία και το επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον πλανήτη

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020: Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν

Χτες

57 εστιατόρια της Ελλάδας βραβεύτηκαν φέτος

Αυτό συμβαίνει στο φαγητό κάθε φορά που το ακουμπάει μύγα

Χτες

Δε θα φάτε ξανά φαγητό που έκατσε μύγα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις

Το έξυπνο κόλπο που θα τον κάνει να σε ερωτευτεί

Χτες

Δοκίμασε το και δες αν σε θέλει

Η Κόνι Μεταξά φορά όλα τα trends του καλοκαιριού σε ένα βίντεο

Προχτές

Πάρε έμπνευση για τις διακοπές σου

Τα ζώδια σήμερα: 14 Ιουλίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.