E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O δρόμος που ήταν γεμάτος με αλκοόλ, σeξ και πολύ ροκ μουσική

Για δυο δεκαετίες

O δρόμος που ήταν γεμάτος με αλκοόλ, σeξ και πολύ ροκ μουσική
@discoverlosangeles.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Από την δεκαετία του 1970, η Sunset Strip του Los Angeles είχε μετατραπεί σε μια «Μέκκα» για όλους τους ροκάδες. Και μπορούσε να γίνει και επικίνδυνη για όποιον περνούσε από εκεί. Διάσημοι rock stars έπαιζαν σαν παιδάκια δεξιά και αριστερά στο ξενοδοχείο «Continental Hyatt House» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέλη των Led Zeppelin καβαλούσαν μοτοσικλέτες μέσα σε διαδρόμους κτιρίων, ο Jim Morrison σκαρφάλωνε στον 10ο όροφο, ο Keith Richards πετούσε τηλεοράσεις από τα μπαλκόνια και ο John Bonham πετούσε νερόμπομπες στα αμάξια. Μαζί με μπουκάλια σαμπάνιας.

@kcrw.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οδός που είναι μια προέκταση της Sunset Boulevard, ήταν ήσυχη τη δεκαετία του 1960. Όμως στο τέλος της διάφορα μαγαζιά έκαναν την εμφάνισή τους, καθορίζοντας την για τις επόμενες δυο δεκαετίες. Η Sunset Strip από τότε έγινε μέρος της ιστορίας της ροκ.

Εκεί έγιναν αρχικά γνωστά συγκροτήματα όπως οι «Van Ηalen», ενώ το ίδιο συνέβη και για πολλούς κωμικούς όπως ο Robin Williams και ο Richard Pryor. Το κοινό άλλωστε ήταν πιο «ελεύθερο» και πιο ανοιχτό.

Τα όpγια δεν έλειπαν σε καθημερινή βάση. Τα μαγαζιά όλο και πλήθαιναν και την δεκαετία του 1980, άλλαξαν όλα και τίποτα. Συνέχισαν να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, μόνο που αλλάξαν οι πρωταγωνιστές και το στυλ τους. Ήταν η σειρά του glam rock να καταλάβει την οδό της ροκ. Τα μαλλιά έγιναν πιο φουντωτά, τα τζιν πιο στενά και τα χρώματα πολύ περισσότερα. Το ίδιο και το αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.loudersound.com/features/how-to-buy-the-very-best-of-motley-crue

@loudersound.com

Οι Mötley Crüe δεν πήγαιναν πουθενά αλλού, ο Slash ντυνόταν drag queen πριν ακόμα υπάρξουν Guns N’ Roses και ακολούθησαν οι Def Leppard, οι W.A.S.P., οι Poison, οι Guns N’ Roses και πολλοί άλλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάρτι, αλκοόλ, σeξ και μια γενικά ανομία. Όταν το glam rock άρχισε να παρακμάζει στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, μαζί με τον ερχομό της grunge, η Sunset Strip μπήκε σε διαδικασία αλλαγής. Το τελειωτικό χτύπημα ήταν ο θάνατος του River Phoenix από overdose μπροστά από το club «The Viper Room». Κάτι που δεν είχε συμβεί το 1982, όταν ο Jim Belushi πέθανε κι αυτός από overdose.

Παρόλη την υπερβολή, την επικινδυνότητα και τις άγριες νύχτες που η Sunset Strip προσέφερε για δυο δεκαετίες στους θαμώνες της, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε πως πρόκειται για μια οδό που καθόρισε και ίσως άλλαξε για πάντα την ροκ μουσική. Προς το καλύτερο και προς το χειρότερο...

Πληροφορίες: curbed.com, rollingstone.com

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.