Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50
Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
Παράξενα
Πριν 14 εβδομάδες
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
Πριν 5 εβδομάδες
TAGS
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
3 συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ από τη Ρούλα Δημητριάδου ‑ Τσαλίκη
Food
Σήμερα
Τα τρία tips που θα σώσουν κάθε κατάσταση
Οι συνήθειες που δείχνουν ότι δεν αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου
Food
Σήμερα
Παρατήρησε τις και άλλαξε τις όσο είναι καιρός
10 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις το Δεκέμβριο
Food
Σήμερα
Για κάθε κορίτσι που δεν χορταίνει τα νέα beauty products
Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά
Food
Χτες
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις
G4S iTOS: Θωρακίστε το σπίτι σας για τον χειμώνα με μόνο από €19,50 το μήνα
Food
Χτες
H κορυφαία λύση smart security από τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλεια
Πώς να πετύχεις τα καλύτερα party looks, σύμφωνα με τον expert Philipp Plein
Food
Χτες
Be punk, be different
Τα αγαπημένα διακοσμητικά των influencers που κάνουν τα σπίτια τους τέλεια
Food
Χτες
Δείτε ποια είναι τα αντικείμενα που επιλέγουν για τον προσωπικό τους χώρο
Βασικά λάθη που πρέπει να κόψεις όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά
Food
Χτες
Προστάτευσε τα για να μακρύνουν
Μάλλον κανένας Έλληνας δεν θα ετρωγε αυτή την κρέπα
Food
Χτες