E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Όταν η Βόρεια Κορέα έκανε τους Ιταλούς να πετάξουν ντομάτες

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Όταν η Βόρεια Κορέα έκανε τους Ιταλούς να πετάξουν ντομάτες
@thesefootballtimes.co
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το 1966, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, επέστρεψε στον τόπο γέννησης του. Η διοργάνωση έλαβε χώρα στην Αγγλία και επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Μια από αυτές έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βόρεια Κορέα, ύστερα από μια σειρά γεγονότων, ήρθε αντιμέτωπη με την Αυστραλία για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Επικράτησε εντός και εκτός των «καγκουρό» και πήρε την πρόκριση για την τελική φάση, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της.

Ο πόλεμος της Κορέας είχε τελειώσει κάτι περισσότερο από μια δεκαετία νωρίτερα. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας δεν είχε φίλους στην δύση και οι Βρετανοί αρχικά αρνήθηκαν να χορηγήσουν βίζες στους παίκτες της. ύστερα από την πίεση της FIFA, οι Βορειοκορεάτες θα ταξίδευαν τελικά στην Μεγάλη Βρετανία.

http://www.asianews.it/news-en/Park-Doo-ik-chosen-as-Olympic-torchbearer:-he-eliminated-Italy-from-the-World-Cup-in-1966-11859.html

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@asianews.it

Στον όμιλό τους βρέθηκαν η Σοβιετική Ένωση, η δυο φορές έως τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και η Χιλή. Οι Ιταλοί στις τελευταίες διοργανώσεις δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Μια καλή πορεία θα μπορούσε να επαναφέρει την περηφάνεια στις τάξεις των Ατζούρι.

Η Βόρεια Κορέα έχασε με 3-0 από την Σοβιετική Ένωση στο πρώτο της παιχνίδι. Στο δεύτερο, ισοφάρισε τη Χιλή στο 88ο λεπτό και κατάφερε έτσι να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για το τελευταίο παιχνίδι με την Ιταλία. Οι Ιταλοί είχαν με τη σειρά τους κερδίσει με 2-0 τη Χιλή και είχαν ηττηθεί με 1-0 από την Σοβιετική ένωση. Μια ισοπαλία τους αρκούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως με ένα γκολ του Pak Doo-ik στο 42ο λεπτό του αγώνα, η Βόρεια Κορέα έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Ιταλοί αισθάνθηκαν τέτοια ντροπή, που όταν η αποστολή της Εθνικής τους ομάδας επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γένοβας, την υποδέχθηκαν πετώντας στους παίκτες σάπιες ντομάτες.

Από την άλλη, η Βόρεια Κορέα συνέχισε την πορεία της και παραλίγο να ξανακάνει την έκπληξη. Στον προημιτελικό με την Πορτογαλία προηγήθηκε 3-0 στο 25ο λεπτό. Όμως τότε ο Αισώπειο αποφάσισε να πάρει το όπλο του πετυχαίνοντας 4 γκολ από το 27’ μέχρι το 59΄, με την Πορτογαλία να κερδίζει τελικά με 5-3. Σε αντίθεση με τους Ιταλούς που έβλεπαν δεκάδες ντομάτες να έρχονται καταπάνω τους, οι Βορειοκορεάτες αντιμετωπίστηκαν ως ήρωες όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.