Το Ελληνικό Καλοκαίρι που Αγαπάμε!
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 12 Αυγούστου

Πριν 4 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτό το διάστημα απαιτείται για να γραμμώσουν οι κοιλιακοί σου

Πριν 4 ώρες

Πότε θα δεις το πολυπόθητο six pack στο κορμί σου;

Ασχημα νέα για τους μονογαμικούς

Πριν 4 ώρες

Νέα έρευνα βάζει βόμβα στις σχέσεις

Τι θα γίνει αν βάλεις μια κούπα ρύζι στη ντουλάπα

Πριν 4 ώρες

Δυο φανταστικά κόλπα

Οι Ιταλοί απαγορεύουν τον καπουτσίνο μετά τις 11 για αυτόν τον λόγο

Πριν 4 ώρες

Δεν πίνουν ποτέ αν περάσει αυτή η ώρα

Τα ζώδια σήμερα: 11 Αυγούστου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Kοιμάσαι με το ένα πόδι έξω από το σεντόνι; Να γιατί

Χτες

O περίεργος τρόπος που έχει το σώμα μας για να φέρει ισορροπία στον οργανισμό

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Χτες

Και δεν είναι η καθαριότητα ο μόνος λόγος

To πανέμορφο μικροσκοπικό σπιτάκι σε ρόδες της Kate Albrecht

Χτες

Τι μπορεί να πει κανείς για τις διακοσμητικές ικανότητες της Mr Kate

Η συχνή φαντaσίωση που είναι κοινή σε άντρες και γυναίκες

Χτες

Και σίγουρα θα εκπλαγείτε και εσείς μαζί της

Μικρά κόλπα για να νιώσεις ότι οι διακοπές σου διαρκούν περισσότερο

Προχτές

Για να τις ευχαριστηθείς στο έπακρο και να ξεκουραστείς όσο περισσότερο γίνεται

Τα ζώδια σήμερα: 10 Αυγούστου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.