E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δένδιας για Τουρκία: Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι δεν θα είμαστε μόνοι

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών

Δένδιας για Τουρκία: Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι δεν θα είμαστε μόνοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/12/2019 | 13:28

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής όσον αφορά την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι αν απαιτηθεί η χώρα θα προστατεύσει τον εθνικό της χώρο και σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι μόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην πολιτική των κανονιοφόρων θα προτάσσουμε την πολιτική της διεθνούς νομιμότητας. Ο βασικός μας στόχος είναι η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις αρχές της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Καταστήσαμε σαφές ότι για εμάς το πλαίσιο ενεργειών είναι το διεθνές δίκαιο που δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, δεν ανέχεται απειλές πολέμου ,δεν ανέχεται μονομερής διεκδικήσεις. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καυγατζή. Ομως καταστήσαμε σε όλους σαφές ότι θα υπερασπιστούμε κατά την συνταγματική μας υποχρέωση τον εθνικό μας χώρο. Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι δεν θα είμαστε μόνοι.

Ο κ. Δένδιας μίλησε και για τη διπλωματική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη χώρα μας προκειμένου να απαντήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στο παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την Τρίπολη της Λιβύης «Εξελίσσεται διπλωματική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη των συμμάχων απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας που είναι απέναντι στην διεθνή νομιμότητα στο δίκαιο της θάλασσας και στην κοινή λογική.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας έχει μόνο ένα αποτέλεσμα την διεθνή απομόνωση αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να διατηρούμε δίαυλο επικοινωνίας ανοικτό με την τουρκική πλευρά και δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε έστω και με μειωμένες πιθανότητες ότι η Τουρκία θα επιλέξει την προσέγγιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ως στόχο της πολιτικής της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Δένδιας όμως έστειλε πολλαπλά μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά το πώς βλέπει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία από δω και πέρα την εξωτερική πολιτική αλλά και το πως αντιμετωπίζει τα άλλα κόμματα

«Η εξωτερική μας πολιτική καλείται να επανατοποθετηθεί ενόψει των προκλήσεων για να το κάνει αποτελεσματικά πρέπει να εγκαταλείψει τα στερεότυπα. Η αδράνεια δεν συνιστά πολιτική και ο στρουθοκαμηλισμός δε συνιστά πατριωτισμό . Είναι ο καιρός των επιλογών είναι ο καιρός της ανάληψης ευθύνης και αν χρειαστεί είναι ο καιρός της ανάληψης πολιτικού κόστους.

Πρέπει να κινούμαστε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, πατριώτες για μας είναι όλοι οι βουλευτές, όλοι οι έλληνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποποιείται το προνόμιο έκδοσης  πιστοποιητικών πατριωτισμού , η ομόνοια είναι ο απαραίτητος παράγων εθνικής επιβίωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υποστηρίζουμε έμπρακτα την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων»

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός εξωτερικών στην ενταξιακή προοπτική  προς την ΕΕ της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. «Υποστηρίζουμε έμπρακτα την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων σαν κύριο άξονα της πολιτικής μας. Εμβαθύνουμε την σχέση μας με την βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας έχοντας καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα μην πλήρους  συμόρφωσης και σωστής ερμηνείας των συμπεφωνημένων. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία προϋποθέτει όμως τον  απόλυτο  και πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρνα την πλάτη στην πατριδοκαπηλία και στο βαλκανικό επαρχιωτισμό. «Η Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη έχει γυρίσει την πλάτη στην πατριδοκαπηλία ,έχει γυρίσει την πλάτη στα στερεότυπα του λαϊκισμού, στο βαλκανικό επαρχιωτισμό, στην μιζέρια του διαρκώς αδικούμενου .  Στην μεμψιμοιρία του ανίσχυρου στην ψευδαίσθηση του ανάδελφου έθνος. Δεν είμαστε πολιτισμικά ανάδελφο έθνος η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας μετέχει του πολιτισμού που οι πρόγονοι μας θεμελίωσαν. Άρα δυνάμει  αδελφοί  μας και συνομιλητές μας είναι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής ανεξαρτήτως χρώματος. Η εξωτερική μας πολιτική υπηρετεί αυτή την ανοιχτή αντίληψη για τον κόσμο, τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλους. Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα ευρωπαΐκή σύγχρονη εξωστρεφή, νεωτερική, ανοιχτή στην καινοτομία, φιλική προς τους γείτονες μας υπόδειγμα για την περιοχή μας. Μια Ελλάδα φιλοδοξεί περήφανη με αυτοπεποίθηση ανεξάρτητη ισχυρή με γέφυρες προς όλους.»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.