E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το μνημείο που σου λέει πως να ξαναχτίσεις τη Γη μετά την ολική καταστροφή

Οι αμφιλεγόμενοι «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζόρτζια»

Το μνημείο που σου λέει πως να ξαναχτίσεις τη Γη μετά την ολική καταστροφή
@atlasobscura.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μνημεία των ΗΠΑ και ίσως του κόσμου. Στέκει στο Έλμπερτον της πολιτείας της Τζόρτζια, από το 1980. Δεν πρόκειται για τιμή σε κάποιον ή σε κάποιους, αλλά για οδηγίες προς τους ανθρώπους μετά από ολική καταστροφή ή την Αποκάλυψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τουλάχιστον είναι η επικρατέστερη θεωρία γι’ αυτές. Γιατί κανείς δεν ξέρεις με σιγουριά γιατί οι έξι πλάκες από γρανίτη σε σχήμα αστεριού στήθηκαν εκεί και ποιος ήταν αυτός που είχε την ιδέα να της τοποθετήσει εκεί.

Οι τεράστιοι λίθοι έχουν πάνω τους μηνύματα σε 8 διαφορετικές ομιλούμενες γλώσσες, όπως και σε 4 που πλέον θεωρούνται «νεκρές», όπως αρχαία Ελληνικά ή Ιερογλυφικά από την αρχαία Αίγυπτο. Μια από τις οδηγίες λέει «Κρατήστε την ανθρωπότητα κάτω από τα 500 εκατομμύρια σε ισορροπία με τη φύση», ενώ μια άλλη αναφέρει «Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά και να λύνουν τις εξωτερικές διαφορές τους σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο». Πολλές από αυτές φαίνονται να έχουν λογική, όχι όμως όλες.

https://steemit.com/news/@deanlogic/website-forecasts-major-population-reduction-for-usa

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@steemit.com

Πως βρέθηκαν όμως εκεί; Το 1979, ένας άντρας με γκρίζα μαλλιά εμφανίστηκε στην περιοχή και συστήθηκε ως R.C. Christian, ισχυριζόμενος πως εκπροσωπούσε μια ομάδα αφοσιωμένων Αμερικανών. O Joe Fendley, ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευών από γρανίτη, θέλησε να ακούσει τον λόγο της επίσκεψής του.

Εκείνος ανέφερε πως θέλει να χτίσει ένα μνημείο που θα λειτουργεί ως πυξίδα, ημερολόγιο και ρολόι, μαζί με μια σειρά οδηγιών σε 8 διαφορετικές γλώσσες. Ο Fendley πίστεψε ότι είχε μπροστά του έναν τρελό και θέλησε να τον ξεφορτωθεί. Του είπε πως θα χρειαζόταν μεγάλος αριθμός εξοπλισμού και του είπε μια τιμή πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο R.C. Christian δεν έδειξε να ξαφνιάζεται. Πήγε στην τράπεζα πήρε δάνειο και ο Fendley αναγκάστηκε να ξεκινήσει την κατασκευή του. Οι οδηγίες γι’ αυτήν ήταν περίπλοκες. Χρειάστηκε η βοήθεια ενός αστρονόμου από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Οι οδηγίες πάντως έμοιαζαν πιο σημαντικές. «Ας είναι αυτοί οι ‘Κατευθυντήριοι Λίθοι΄ μιας λογικής εποχής», είναι η πρώτη φράση που διαβάζει κάποιος σε αυτές.

https://www.atlasobscura.com/places/georgia-guidestones

@atlasobscura.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν ακόμα ολοκληρωθούν ξέσπασε αντιπαράθεση, αφού πολλοί πίστευαν ότι ήταν έργο του διαβόλου, ένας προάγγελος του ερχομού του Αντίχριστου στην γη. Ο Fendley βρέθηκε στο στόχαστρο και πολλές φορές δέχθηκε απειλές. Οι εντολές που αναγράφονται στους λίθους είναι αμφιλεγόμενες και ελαφρώς ιδιόρρυθμες.

Κάποιοι τις συσχέτισαν με τις πρακτικές των Ναζί, αλλά οι λίθοι δεν μιλούν για βίαιο αφανισμό του πληθυσμού αλλά για το τι πρέπει να συμβεί μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Πολλοί βέβαια συνεχίζουν να διαφωνούνε αυτή την ερμηνεία.

Οι χριστιανοί ερμήνευσαν την εντολή της κοινής γλώσσας για όλη την ανθρωπότητα, ως «σημάδι του Αντίχριστου» σύμφωνα με την Βίβλο. Για άλλους πάλι αντιπροσωπεύουν τη σωτηρία.

Μέχρι και σήμερα, η αμφιλεγόμενη αυτή κατασκευή δεν στάθηκε αρκετή για να τις καταρρίψει. Πολλοί πιστεύουν ότι εάν αστρονομικό όργανο που έχτισε μια μυστική οργάνωση που υπάρχει από τον 17ο αιώνα, τους Ροδόσταυρους (εξού και το όνομα R. C. Christian, Red Cross Christian). O σκοπός του μνημείου και τα κίνητρά του δεν είναι γνωστά και μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.