E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 5+1 καλύτερες ταινίες του 2019

Αν δεν τις έχεις δει, καν’ το

Οι 5+1 καλύτερες ταινίες του 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το 2019 τελείωσε χαρίζοντάς μας πολλές όμορφες στιγμές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κάποιες από αυτές ξεχώρισαν και σίγουρα θα τις θυμόμαστε για χρόνια. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε αντίστροφη μέτρηση. Οι παρακάτω είναι οι 5 καλύτερες ταινίες που είδαμε μέσα στο 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Irish Man

Η ταινία του Martin Scorsese μας θύμισε κάτι ενδιάμεσα σε «Godfather» και «Once Upon A Time in America». Μια άκρως ενδιαφέρουσα οπτική στην ιστορία της Αμερικής, που αναμφίβολα ήταν για αρκετά χρόνια παράλληλη με εκείνη της μαφίας. Εξαιρετικές ερμηνείες, ειδικά από τον Robert De Niro, ο Scorsese επέστρεψε στις «ρίζες» του και μας χάρισε μια ταινία που μπορείς να την πεις και «ένα μακροσκελές κινηματογραφικό ποίημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Once Upon a Time in Hollywood

Η επιστροφή του Tarrantino έγινε με τον πιο ηχηρό τρόπο. Με μια ταινία που μας δείχνει για ακόμα μια φορά πως το σινεμά μπορεί να επέμβει στην ζωή και να την αλλάξει ριζικά, κάνοντας ταυτόχρονα σπουδή στο χτίσιμο φανταστικών και μη χαρακτήρων. Επίσης μια αξέχαστη ταινία που ίσως μπαίνει και στη λίστα με τις 5 καλύτερες του σκηνοθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Parasite

Είχαμε ανέκαθεν έναν απεριόριστο σεβασμό για το κορεάτικο σινεμά και αυτός επιβεβαιώθηκε με το «Parasite» του Bong Joon Ho, που μας θύμισε το «Snowpiercer» σε μια όμως πολύ πιο έντονη εκδοχή του. Μια βαθιά κοινωνική ταινία με παγκόσμιο αντίκτυπο, που η σατιρική της διάθεση την μετατρέπει σε αριστούργημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marriage Story

Ποιος θα περίμενε αρχικά η συγκεκριμένη ταινία να μπει σε αυτή τη λίστα; Λίγοι θα έλεγα. Κι όμως, όχι μόνο μπήκε με το σπαθί της αλλά και θα ήταν έγκλημα αν δεν την συμπεριλάβουμε. Εξαιρετικές ερμηνείες σε μια τρυφερή ματιά πάνω από τον σύγχρονο θεσμό της οικογένειας, τα συναισθήματα των μελών του και την όλο και πιο ώριμη συναισθηματική αντιμετώπιση της πραγματικότητας από τους ανθρώπους.

Portrait of a Lady on Fire

Η έννοια της εικαστικής αφήγησης, με περισσότερους από έναν τρόπους. Μια ιστορία δυο γυναικών, που βρίσκονται τόσο κοντά και τόσο μακριά σε μια εποχή που πολλές φορές αγνοούσε ηθελημένα την ύπαρξή τους. Όποιος αγαπάει το σινεμά, σίγουρα θα την λάτρεψε.

+1: Joker

Προσπάθησα πολύ το χωρέσω. Κι αυτό γιατί η ταινία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Όμως η ερμηνεία του Joaquin Phoenix δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ένας δύσκολος ρόλος που έχουμε ξαναδεί, αλλά ποτέ ξανά ως μοναδικό πρωταγωνιστή, πήρε σάρκα και οστά σε μια ταινία αληθινή, με ένα ήρωα που πολλές φορές μπορεί να είναι «της διπλανής πόρτας». Το +1 για την, ίσως, ερμηνεία της χρονιάς. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.