E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 παράξενες ιστορίες για τα Χριστούγεννα

Υπάρχουν κι αυτές

10 παράξενες ιστορίες για τα Χριστούγεννα
Photo by Chad Madden on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Τα Χριστούγεννα είναι μια όμορφη και αγνή εποχή, με τον εορτασμό τους να μας κάνει να αισθανόμαστε παιδιά και καλύτεροι άνθρωποι. Ωστόσο οι ιστορίες των Χριστουγέννων δεν ήταν πάντα ομαλές. Πολλές φορές ήταν παράξενες, όπως οι 10 παρακάτω, για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. O Sinderklaas στην Ολλανδία έρχεται από την Ισπανία και όχι από τον Βόρειο Πόλο. Επίσης οι βοηθοί του δεν είναι ξωτικά, αλλά αγόρια και κορίτσια με μαύρα πρόσωπα που μπορούν να κλέψουν τα παιδιά αν δεν είναι φρόνιμα και να τα πάνε στην Ισπανία!

2. Στην Γερμανία, την Ουκρανία και την Πολωνία, αν βρεις αράχνη ή ιστό αράχνης στο χριστουγεννιάτικό δέντρο, θεωρείται καλοτυχία. Σύμφωνα με τον μύθο, μια αράχνη έπλεξε μια κουβέρτα για τον μικρό Ιησού, ενώ ένας άλλος μύθος λέει πως ο ιστός μετατρέπεται σε ασημένιο ή χρυσό όταν τον δει ο ήλιος το επόμενο πρωί. Γι’ αυτό και μπορεί σε αυτές τις χώρες να δείτε στολίδια σε σχήμα ιστού αράχνης!

3. Η πιο «δημοφιλής περίοδος που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με αποτελέσματα του Facebook, τα ζευγάρια συχνά χωρίζουν δυο εβδομάδες πριν έρθουν τα Χριστούγεννα και δυο εβδομάδες μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ανήμερα πάντως τον Χριστουγέννων, σπάνια χωρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Στην Αρμενία το χριστουγεννιάτικο δείπνο αποτελείται από τηγανητό ψάρι, σπανάκι και μαρούλι. Επειδή οι Αρμένιοι νηστεύουν το προηγούμενο δεκαήμερο, δεν θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα στο στομάχι και τρώνε ελαφριά.

https://armeniagogo.com/armenian-christmas/

@armeniagogo.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Οι Γιαπωνέζοι έχουν ως παράδοση να τρώνε στα KFC τα Χριστούγεννα. Μπορεί στην Ιαπωνία να μην υπάρχουν πολλοί χριστιανοί, αλλά οι Ιάπωνες θέλουν εκείνη την ημέρα να φάνε κάτι κοντινό στην γαλοπούλα, οπότε προτιμούν το τηγανητό κοτόπουλο. Κι αυτό γιατί το KFC άρχισε μια πετυχημένη καμπάνια το 1947. Και επειδή πήγε καλά, το συνεχίζει κάθε χρόνο.

6. Το γράμμα «X» στο X-mas δεν αφαιρεί το Christ από το Christmas. Κι αυτό οφείλεται στα ελληνικά. Είναι συχνό φαινόμενο να γράφουν τα Χριστούγεννα ως X-mas, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό. Όμως σύμφωνα με το ελληνικό αλφάβητο , το «Χ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης «Χριστός». Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

7. Το πρώτο τεχνητό δέντρο δεν ήταν καν δέντρο. Φτιάχτηκε από φτερά χήνας που βάφτηκαν πράσινα. Συνέβη στην Γερμανία τον 19ο αιώνα για να καταπολεμηθεί η αποψίλωση των δασών. Τα δέντρα από φτερά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τον 20ο αιώνα και έφτασαν και σε άλλες αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8. Στην Γερμανία πιστεύουν ότι την παραμονή των Χριστουγέννων, αυτή που έχουν αγνή καρδιά μπορούν να ακούσουν τα ζώα να μιλάνε. Μπορούν να δούνε επίσης τους ποταμούς να μετατρέπονται σε κρασί, τα βουνά να ανοίγουν στα δυο, και καμπάνες να χτυπούν από τον βυθό της θάλασσας.

https://runwildmychild.com/benefits-of-animals/

@runwildmychild.com

9. Οι κάλτσες πάνω από το τζάκι ξεκίνησαν σαν έθιμο από ατύχημα. Ένας άντρας δεν είχε χρήματα για να αγοράσει δέντρο για τις κόρες του. Εκείνες είχαν κρεμάσει τις κάλτσες τους στο τζάκι για να στεγνώσουν και ο Άγιος Βασίλης πέταξε από την καπνοδόχο χρυσάφι, το οποίο και προσγειώθηκε μέσα σε αυτές. Τουλάχιστον έτσι λέει ο μύθος.

10. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ήταν κάποτε παράνομος στις ΗΠΑ. Όταν οι Πουριτανοί εγκαταστάθηκαν στην Βοστώνη, ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού ήταν παράνομος. Από το 1659 μέχρι το 1681, αν σε έπιαναν να γιορτάζεις εκείνη την ημέρα, πλήρωνες βαρύ πρόστιμο, γιατί κάποτε η γιορτή ήταν παγανιστική. Μετά την Αμερικανική Επανάσταση, το κογκρέσο θεώρησε ασήμαντη την ημερομηνία και έκανε την πρώτη του διάσκεψη στις 25 Δεκεμβρίου του 1789. Πήρε άλλον έναν αιώνα μέχρι τα Χριστούγεννα να γίνουν αργία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Πριν 1 ώρα

Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Πριν 1 ώρα

Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Χτες

Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Χτες

Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Προχτές

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Προχτές

Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Προχτές

Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Προχτές

Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.