E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε ο «Ταρζάν»

Τζόνι Βαϊσμίλερ, ο αθλητής και ο αστέρας του κινηματογράφου

Σαν σήμερα: Πέθανε ο «Ταρζάν»
@insidethegames.biz
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν υποδυθεί τον Ταρζάν. Αλλά ένας έχει χαραχτεί στο μυαλό των περισσότερων. Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ. Που δεν ήταν μόνο Ταρζάν, αλλά πολλά περισσότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στην Αυστροουγγαρία το 1904, στην σημερινή πόλη της Ουγγαρίας Freidorf. Πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, οι γονείς του τον πήραν και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα δεν έπρεπε να κάνει οικογένεια. Χτυπούσε γυναίκα και παιδία και κάποια στιγμή έφυγε από το σπίτι, εγκαταλείποντας μάνα και δυο γιους. Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο από τα 12 και για κάποιες περιόδους υπήρξε και άστεγος.

Τότε αντιμετώπισε και προβλήματα υγείας. Η συμβουλή ενός γιατρού, του έσωσε την ζωή αλλά την έκανε και πολύ καλύτερη. Η συμβουλή λοιπόν ήταν να αρχίσει την κολύμβηση ώστε να βελτιωθεί η υγεία του. Ο Τζόνι βρήκε κάτι να αγαπήσει. Και όχι μόνο έγινε ένας δεινός κολυμβητής, αλλά ένας από τους καλύτερους αθλητές της κολύμβησης όλων των εποχών.

https://www.olympic.org/news/when-tarzan-struck-gold-at-the-games-the-legend-of-johnny-weissmuller

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@olympic.org

Στα 17 ήταν ήδη πρωταθλητής της χώρας στα 50 μέτρα κρόουλ. Την ίδια χρονιά έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ, πάλι στο κρόουλ και τα 150 μέτρα αυτή τη φορά. Λίγο αργότερα έγινε ο κορυφαίος αθλητής της εποχής, κάτι που επισφραγίστηκε όταν έσπασε το όριο του ενός λεπτού στα 100 μέτρα. Καθιέρωσε επίσης το δικό του στυλ κολύμβησης που έγινε γνωστό ως αμερικανικό κρόουλ.

Έλαβε μέρος σε δυο Ολυμπιάδες και σάρωσε τα πάντα. Το 1924 στο Παρίσι κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια, ενώ το 1928 στο Άμστερνταμ κέρδισε άλλα δυο χρυσά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κατέρριψε 51 παγκόσμια ρεκόρ. Κάτι που δεν είναι σίγουρο, αφού άλλοι μιλούν και για 67 φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν πανύψηλος για την εποχή, αφού έφτανε το 1,91μ., όμορφος και με εντυπωσιακή σωματοδομή. Τα κινηματογραφικά στούντιο δεν ήταν αδιάφορα και περίμεναν την σωστή στιγμή. Αν και έπαιξε έναν μικρό ρόλο σε ταινία του 1925, ο ρόλος που τον καθιέρωσε ήρθε το 1932 με το «Tarzan the Ape Man», όπου έγραψε ιστορία. Η δυνατή του κραυγή έμεινε αξέχαστη και μάλιστα ήταν δική του ιδέα. Έπαιξε συνολικά σε 38 ταινίες και παντρεύτηκε συνολικά 5 φορές.

https://www.britannica.com/biography/Johnny-Weissmuller

@britannica.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, όπως και στα νιάτα του. Η καρδιά του αδυνάτισε, είχε εγκεφαλικά επεισόδια αλλά και κατάγματα στα πόδια. Η ζωή του αυτά τα χρόνια ήταν περισσότερο μέσα στα νοσοκομεία παρά έξω. Πέθανε στις 20 Ιανουαρίου του 1984, από πνευμονικό οίδημα. Θάφτηκε στο Ακαπούλκο του Τέξας, όπου και γύρισε την τελευταία ταινία του Ταρζάν, με την πλακέτα να γράφει: Johnny Weissmuller, Tarzan.

Το τελευταίο πράγμα που ακούστηκε πριν το φέρετρο μπει στο χώμα ήταν η κραυγή του Ταρζάν, κάτι που ήταν δική του επιθυμία. Ο Τζονι Βαϊσμίλερ άφησε πίσω του μια κληρονομιά και στον αθλητισμό αλλά και στον κινηματογράφο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.