E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο γιος του μετανάστη που έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Από το 2010 μέχρι το 2013 ήταν No. 1 στην λίστα του Forbes

Ο γιος του μετανάστη που έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο
@nbcnews.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Σε λίγες ημέρες κλείνει τα 80. Πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Μεξικό, που για τέσσερα χρόνια υπήρξε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Και το 2019 βέβαια δεν έπεσε και παρά πολύ καθώς βρέθηκε στην 5η θέση της λίστας του Forbes με συνολική περιουσία 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Carlos Slim Helú γεννήθηκε το 1940 στο Μεξικό από γονείς που μετανάστευσαν στη χώρα από τον Λίβανο. Ο πατέρας του έφυγε άρον άρον από τη χώρα για να αποφύγει το στρατό. Στο Μεξικό δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση που του χάρισε μια πλούσια ζωή. Σε αυτή τη ζωή είχε την τύχη να γεννηθεί ο Carlos Slim. Βέβαια τα λεφτά που κέρδισε αργότερα, ήταν πολλά περισσότερα από εκείνα που κέρδισε ο πατέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από 11 ετών κιόλας είχε αρχίσει τις επενδύσεις. Ο πατέρας του του έμαθε οικονομικά, λογιστικά και πολλά άλλα. Από τότε κάθε συναλλαγή που έκανε στη ζωή του, την κατέγραφε σε ένα βιβλίο που έχει μέχρι σήμερα. Στα 17 κέρδιζε ήδη 800 πέσος τον μήνα δουλεύοντας στην εταιρεία του πατέρα του.

https://www.entertainmentwise.com/bio/carlos-slim/

@entertainmentwise.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός αλλά είχε τεράστια έφεση στα οικονομικά, κάτι το οποίο και σπούδασε στη Χιλή όταν πήρε το πρώτο του πτυχίο. Στα 21 του άρχισε να εργάζεται ως χρηματιστής. Έφτανε να δουλεύει περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, τα προσωπικά του κέρδη είχαν φτάσει τις 400.000 δολάρια. Τότε αποφάσισε να κάνει δικές του εταιρείες.

Κατασκευαστική, μεσιτική, εταιρεία αναψυκτικών και ορυχείων ήταν μόνο κάποιες από αυτές. Ένας μεγιστάνας είχε αρχίσει ήδη να δημιουργείται. Έκανε πολλά λεφτά από τα τσιγάρα και από πολλούς άλλους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε. Αλλά το μεγάλο άλμα έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν αγόρασε από την μεξικανική κυβέρνηση της τηλεπικοινωνίες της χώρας. Το 2009 ήταν ιδιοκτήτης 220 εταιρειών. Ήταν για πολλά χρόνια ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο Μεξικό. Ήταν καιρός να γίνει και του κόσμου την αμέσως επόμενη χρονιά. Ο πρώτος που προερχόταν από αναπτυσσόμενο κράτος.

Η Wall Street Journal κάποτε ανέφερε πως «είναι δύσκολο να περάσεις μια ημέρα στο Μεξικό χωρίς να βάλει λεφτά στην τσέπη του Carlos Slim». Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών του είναι σχεδόν μονοπώλιο άλλωστε. Η περιουσία του είναι ίση με πάνω από 6% του ΑΕΠ του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.arabianbusiness.com/lists/399449-100mostpowerfularabs201816carlos-slim-helu

@arabianbusiness.com

Οι επενδύσεις του φυσικά ξέφυγαν από τα σύνορα της χώρας του. Είναι γνωστό ότι κατέχει ένα ποσοστό των New York Times, τις οποίες έσωσε από χρεωκοπία δωρίζοντας 250 εκατομμύρια δολάρια. Δεν έγινε τυχαία τόσο πλούσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρολ’ αυτά έχει την φήμη ενός πολύ ολιγαρκούς ανθρώπου. Μένει στο ίδιο σπίτι εδώ και τέσσερις δεκαετίες και οδηγεί κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά, παρόλη την γνωστή φήμη της χώρας του για τις απαγωγές των πλουσίων. Βέβαια, δεν μπορεί να είναι εύκολο να απαγάγεις τον πιο πλούσιο άνδρα στη χώρα και 5ο πιο πλούσιο στον κόσμο.

Ο Carlos Slim Helú αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στην δουλειά και την οικογένεια του. Απέκτησε έξι παιδιά με την σύζυγό του, την οποία έχασε το 1999. Ο πατέρας του, που μετανάστευσε μόλις στα 14 του στο Μεξικό μπορεί να έκανε την αρχή γι’ αυτήν, αλλά ο Carlos Slim κέρδισε λεφτά από όλα όσα ασχολήθηκε.

Φυσικά, η απόκτηση ενός τέτοιου πλούτου σε μια αναπτυσσόμενη χώρα, δεν μπορεί παρά να φέρει κριτική. Τον κατηγορούν για μονοπώλιο, ενώ οι Μεξικάνοι λένε πως το Μεξικό ίσως έπρεπε να μετονομαστεί σε «Slimlandia». Παρόλο όμως που αμφισβητείται ο τρόπος και οι προθέσεις του, κανείς δεν αμφισβητεί την επιχειρηματική του δεινότητα όλες αυτές τις δεκαετίες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.