E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δύο αδερφές που χάθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν 78 χρόνια μετά

Μια απίστευτη ιστορία επανένωσης που είδε το φως της δημοσιότητας

Δύο αδερφές που χάθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν 78 χρόνια μετά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/2/2020 | 08:44

Δύο αδερφές που είχαν χαθεί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ξανασυναντήθηκαν έπειτα από 78 ολόκληρα χρόνια, χάρη στη συνδρομή μιας τηλεοπτικής εκπομπής αναζητήσεων προσώπων με τίτλο «Περίμενε με» και της Ρωσικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο αδερφές, η Γιούλια και η Ροζαλίνα Χαριτόνοβα που είναι σήμερα 92 και 94 ετών αντίστοιχα που είχαν χαθεί μεταξύ τους κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Στάλινγκραντ (σήμερα λέγεται Βόλγκογκραντ) στη Ρωσία.

Η Γιούλια και η Ροζαλίνα Χαριτόνοβα το 1942 ζούσαν στο Στάλινγκραντ. Η μεγαλύτερη αδερφή η Ροζαλίνα η οποία ήταν τότε 15 ετών εργάζονταν σ ένα εργοστάσιο κατασκευής τρακτέρ στο οποίο κατά την διάρκεια του πολέμου κατασκεύαζε άρματα μάχης. Η μικρότερη αδερφή Γιούλια έμενε στο σπίτι με τη μητέρα της.

Κατά την διάρκεια ενός βομβαρδισμού της ναζιστικής αεροπορίας, εκκενώθηκε όλο το εργοστάσιο. Η οικογένεια της Ροζαλίνας μεταφέρθηκε εκτός πόλης ξεχωριστά. Τότε τους διαβεβαίωναν λέγοντας τους πως περνώντας στην άλλη όχθη του ποταμού Βόλγα θα συναντούσαν τους οικείους σας. Όμως οι δύο αδερφές όμως χάθηκαν και δεν μπόρεσαν να βρουν η μία την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Ροζαλίνα τότε τη μετέφεραν πιο μακριά στο Τσελιάμπινσκ, κοντά στα Ουράλια, όπου συνέχισε να εργάζεται σε εργοστάσιο πολεμοφοδίων, ενώ μόλις τέλειωσε ο πόλεμος παρέμεινε στο εργοστάσιο, όπου συνέχισε να εργάζεται.

Η μητέρα της και η μικρότερη αδερφή της αναζητούσαν την Ροζαλίνα στο εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν στο Στάλινγκραντ το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Αργότερα η Γιούλια έχασε την μητέρα της και μια ακόμη αδερφή της την Γκάλια, οι οποίες πέθαναν από την πείνα και διάφορες ασθένειες. Ο πατέρας και ο αδερφός τους οι οποίοι πολεμούσαν, παρέμειναν ως αγνοούμενοι. Όταν η Γιούλια μεγάλωσε μετακόμισε στην πόλη Πενζ, όπου όλη της τη ζωή εργάσθηκε σαν δασκάλα.

Η Ροζαλίνα, η οποία γεννήθηκε το 1928 , ήλπιζε πάντα ότι κάποτε θα έβρισκε τους δικούς της. Το 2014 με τη βοήθεια των οικείων της, απευθύνθηκε στην εκπομπή αναζητήσεων «Περίμενε με», ενώ πρόσφατα η Γιούλια αποφάσισε να αναζητήσει την αδερφή της και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρωσία γιορτάζει στις 9 Μαΐου την 75η επέτειο από την νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Η Σοβιετική Ένωση πλήρωσε ένα μεγάλο τίμημα, αφού οι απώλειες κατά την διάρκεια του πολέμου αυτού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έφθασαν τα 27 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η μάχη του Στάλινγκραντ, το οποίο σήμερα έχει μετονομασθεί σε Βόλγκογκραντ, ήταν εμβληματική και καθοριστική για την έκβαση του πολέμου. Στην μάχη αυτή έχασαν τη ζωή τους 1.100.000 σοβιετικοί και 1.500.000 γερμανοί στρατιώτες. Οι γερμανοί μετά από έξι μήνες πολιορκίας από τα σοβιετικά στρατεύματα, υπέστησαν στο Στάλινγκραν μια συντριπτική ήττα, η οποία καθόρισε και την πτώση του χιτλερικού καθεστώτος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Σήμερα

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.