E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Robbie Williams

Στις 13 Φεβρουαρίου του 1974

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Robbie Williams
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η «σανίδα σωτηρίας» της βρετανικής pop σκηνής στα 90’s και στην αρχή της νέα χιλιετίας, είναι ένα πολυτάλαντος τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και αν το τραβάει η όρεξή του και ηθοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στο Stoke – on – Trent, στις 13 Φεβρουαρίου του 1974. Οι γονείς του ήταν ιδιοκτήτες μιας παμπ η οποία ονομαζόταν «Κόκκινο λιοντάρι», ενώ αργότερα ο πατέρας του πήρε την άδεια για να φτιάξει το Social Club της ομάδας ποδοσφαίρου της Port Vale. Από τότε ο Robbie έγινε οπαδός της.

Πήγε σε καθολικό σχολείο και σε σχολή χορού. Έπαιξε σε πολλές σχολικές παραστάσεις και πολλές φορές κρατούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα με επιτυχία. Αποπειράθηκε να παίξει ποδόσφαιρό στην αγαπημένη του Port Vale και θα το έκανε κι αυτό επιτυχημένα, αν ένας τραυματισμός δεν τον ανάγκαζε να τα παρατήσει.

Το 1990, σε ηλικία 16 χρονών, θα ενταχθεί στο pop boy band «Take That» μαζί με τους Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange και Howard Donald. Ύστερα από τις πρώτες επιτυχίες έγινε γνωστός ως ο πλακατζής του συγκροτήματος και παρόλο που τα περισσότερα τραγούδια τα έγραφε και τα τραγουδούσε ο Gary Barlow, ο Robbie Williams έκανε πρώτη φωνή σε μεγάλες επιτυχίες όπως το «Could it be Magic», «Ι Found Heaven» και «Everything Changes». Είχε όμως συχνά πολλές κόντρες με τον μάνατζερ της μπάντας. Το έριξε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και αυτό σήμανε το τέλος της καριέρας του από τους «Take That».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια ποιος θα περίμενε το ότι ένας τραγουδιστής που εκδιώχθηκε από μια μπάντα για ναρκωτικά, του έκανε καλό στην σόλο καριέρα του. Οι «Take That» διαλύθηκαν την ημέρα των 22ων γενεθλίων του, στις 13 Φεβρουαρίου του 1996 και πέντε μήνες μετά, ο Robbie υπέγραψε συμβόλαιο σε δισκογραφική.

Η συνεργασία του με τον George Michael στο «Freedom» τον απογείωσε. Η καθαρά όμως προσωπική του επιτυχία ήρθε το 1998 με το σινγκλ «Angels», ενώ το 2000 έκανε και το πρώτο Νο.1 στα βρετανικά charts με το τραγούδι «Millenium».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού έκανε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, το 2002 υπέγραψε το ακριβότερο συμβόλαιο όλων των εποχών για τραγουδιστή, που τον έκανε πλουσιότερο κατά 80 εκατομμύρια λίρες! Είχε πλέον αρχίσει να γίνεται «απαραίτητος» και στις ΗΠΑ. Από το 2003 και μετά, ζει, τις περισσότερες μέρες της ζωής του μέχρι και σήμερα στο Λος Άντζελες, αν εξαιρέσεις την περίοδο 1,5 περίπου χρόνου που είχε μετακομίσει πίσω την Αγγλία.

Από το 2004 και μέχρι το 2006, θα κυκλοφορήσει τον δίσκο «Greatest Hits» και θα λάβει πολλά βραβεία. Το 2006, θα μπει στο βιβλίο Γκίνες, επειδή όταν ανακοίνωσε την περιοδεία του, πουλήθηκαν 1.6 εκατομμύρια εισιτήρια μέσα σε μια μόνο μέρα. Μετά το τέλος της περιοδείας του θα αποσυρθεί στο Λος Άντζελες όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον δυο χρόνια. Αργότερα παραδέχθηκε πως αντιμετώπιζε πάλι πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2011 έχει υπογράψει με την Universal αν και η καριέρα του δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το παρελθόν. Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 2016 με τίτλο «The Heavy Entertainment Show». Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ με χριστουγεννιάτικά τραγούδια με τίτλο «The Christmas Present».

Σήμερα ο Robbie Williams στα 46 του χρόνια, είναι παντρεμένος με την τουρκικής καταγωγής Αμερικανίδα ηθοποιό Ayda Field και έχουν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Σήμερα

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Σήμερα

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Σήμερα

Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα ‑ απάντηση στο Ιράν

Σήμερα

«Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Politico: O Μπάιντεν αποκαλεί τον Τραμπ «γουρούνι του Χίτλερ»

Σήμερα

Οι αναφορές για Τραμπ με την συμπάθειά του στον Χίτλερ

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές ‑ Ανοδικά το πετρέλαιο

Σήμερα

Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Σήμερα

Θρίλερ στη Μέση Ανατολή

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Χτες

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Χτες

Χρειάστηκαν 14 δευτερόλεπτα από την άφιξη του δράστη μέχρι την επίθεση

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.