LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν θα πιστέψετε πως πήραν τα ονόματά τους αυτά τα πασίγνωστα συγκροτήματα

Παράξενες, τραβηγμένες και σε κάποιες περιπτώσεις αηδιαστικές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 20/2/2020 | 00:05

Δεν θα πιστέψετε πως πήραν τα ονόματά τους αυτά τα πασίγνωστα συγκροτήματα
@imdb.com

Τα πέντε παρακάτω συγκροτήματα σίγουρα τα γνωρίζετε. Τον τρόπο που πήραν τα ονόματα τους, μάλλον όχι. Και όλες οι ιστορίες είναι παράξενες, τραβηγμένες και σε κάποιες περιπτώσεις αηδιαστικές. Ποια είναι η αγαπημένη σας;

The Velvet Underground

https://classicalbumsundays.com/album-of-the-month-the-velvet-underground-nico/

@classicalbumsundays.com

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο Lou Reed συνάντησε τον Ουαλό μουσικό John Cale και η αγάπη τους για την μουσική τους έπεισε να κάνουν μαζί ένα συγκρότημα. Πρόσθεσαν σε αυτό τον ντράμερ Angus MacLise και τον κιθαρίστα Sterling Morrison. Αρχικά το συγκρότημα είχε το όνομα «The Primitives» αλλά τα μέλη δεν ήταν πολύ ευχαριστημένα. Τότε ένας φίλος του John Cale, ο Tony Conrad βρήκε ένα βιβλίο στο πεζοδρόμιο και το έδειξε και στους τέσσερις. Το βιβλίο είχε τίτλο «The Velvet Underground» και συγγραφέας του ήταν ο Michael Leigh. Το θέμα του βιβλίου; Μια έρευνα του δημοσιογράφου για τον σαδομαζοχισμό, τα opγια και γενικά στην σeξουαλική υποκουλτούρα των αρχών της δεκαετίας. Ομόφωνα τα μέλη αποφάσισαν πως αυτό θα ήταν το όνομά τους από εκεί και πέρα.

Nickelback

https://time.com/5691848/trump-nickelback-tweet/

@time.com

Ο τραγουδιστής Chad Kroeger και ο αδελφός του Mike, έφτιαξαν το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που έπαιζε κυρίως διασκευές. Στην αρχή λοιπόν το όνομα ήταν «Village Idiot». Όμως ο Chad Kroeger δεν ήταν ευχαριστημένος και έψαχνε εναγωνίως κάτι άλλο. Ο αδελφός του τότε δούλευε στα Starbucks, όπου ο καφές έκανε 1,95 δολάρια. Οι περισσότεροι έδιναν δυο δολλάρια και ο αδελφός του όταν έδινε ρέστα έλεγε «Here is your nickel back» δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «Ορίστε η πεντάρα σας πίσω». Έτσι σκέφτηκε το όνομα και το συγκρότημα από τότε λέγεται «Nickelback».

@imdb.com

Limb Bizkit

https://thebrag.com/in-defence-of-limp-bizkit/

@thebrag.com

Ίσως η πιο αηδιαστική ιστορία πίσω από ένα όνομα συγκροτήματος. Ο τραγουδιστής Fred Durst ήθελε ένα όνομα που να απωθεί τους ακροατές, να προσελκύει μόνο ακροατές που θέλουν να ακούσουν τη συγκεκριμένη μουσική. Οπότε βρήκε κάτι που θα του εγγυόταν κάτι τέτοιο. Το όνομα λοιπόν προκύπτει από ένα παιχνίδι αuνανισμού που παίζεται σε Αγγλία και ΗΠΑ με ένα μπισκότο. Μια ομάδα ανδρών αuνανίζονται πάνω στο μπισκότο και όποιος το κάνει τελευταίος, πρέπει να φάει το μπισκότο.

Depeche Mode

https://www.billboard.com/articles/columns/rock/7728683/depeche-mode-most-underrated-singles-critics-take

@billboard.com

Ένα από τα πιο εύηχα ονόματα συγκροτημάτων δεν θα μπορούσε να μην έχει στυλ. Και μετά από δυο χρόνια αναζήτησης βρήκαν κάτι που τους άρεσε. Το «Depeche Mode» όπως ανέφερε ο Martin Gore ήταν γαλλικό περιοδικό μόδας. Το Depeche Mode σημαίνει, κατά τον Martin, σημαίνει «Γρήγορη Μόδα» ή «Αποστολή Μόδας», αν και στα γαλλικά η μετάφραση είναι περισσότερο κοντά στα «Νέα Μόδας» ή «Ενημέρωση Μόδας».

Motörhead

https://www.imdb.com/name/nm4196666/

@imdb.com

O Lemmy δεν ήταν ένας καθημερινός τύπος. Ήθελε να προκαλεί, ακόμα κι όταν δεν έλεγε τίποτα. Όταν όμως του δινόταν και βήμα, τότε ήθελε να το τερματίσει. Όταν το 1975 αποχώρησε από τους Hawkwind (ή απολύθηκε τέλος πάντων), αποφάσισε να φτιάξει αμέσως ένα νέο συγκρότημα. Αρχικά το ονόμασε «Bastard», αλλά ο μάνατζερ του είχε κάποιες αντιρρήσεις. Έτσι επέλεξε τον τίτλο του τελευταίου τραγουδιού που είχε γράψει για τους Hawkwind. Το «Motörhead». Το παράξενο βρίσκεται στη σημασία της λέξης. Αν και κανονικά στις ΗΠΑ σημαίνει περιφραστικά «αυτός που είναι κολλημένος με την ταχύτητα». Στην Βρετανία όμως , απ’ όπου και καταγόταν, έχει τη σημασία του ανθρώπου που κάνει χρήση αμφεταμίνης (speed). Τα «speed» ο Lemmy τα τιμούσε δεόντως σε όλη του τη ζωή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!