E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορονοϊός: Φόβος και τρόμος στην Ιταλία με επτά νεκρούς

Μια χώρα ολόκληρη σε πανικό

Κορονοϊός: Φόβος και τρόμος στην Ιταλία με επτά νεκρούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2020 | 08:06

Μια χώρα ολόκληρη σε πανικό. Η Ιταλία φοβισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς ο κορονοϊός προκαλεί πανικό. Πόλεις σε απομόνωση, άνθρωποι σε πανικό να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, να μένουν στα σπίτια τους, να αναζητούν… μάσκες και αντισηπτικά και να μη βρίσκουν.

Όλοι αναρωτιούνται πως μέσα σε λίγα 24ωρα η Ιταλία βρέθηκε να έχει περισσότερα από 200 κρούσματα και ο κορονοϊός να έχει στοιχίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, υποστήριξε ότι για όλα φταίει ένα νοσοκομείο.
Κατά τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο κορονοϊός εξαπλώθηκε στην Ιταλία γιατί «ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, προκαλούνται προβλήματα. Και άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός (ανήκει στη Λέγκα) Ατίλιο Φοντάνα περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, όπου εντοπίζονται οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα κρούσματα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ωστόσο, ο Κόντε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες σήμερα το πρωί για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι νεκροί του κορονοϊού έχουν φθάσει τους επτά και τα κρούσματα μόλυνσης είναι εκατοντάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι σχεδόν 230. Οι θάνατοι είναι επτά. Το έβδομο θύμα είναι ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε μπει στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Άδεια ράφια, δρόμοι γεμάτοι… καραμπινιέρους

Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι άδεια, αφού εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να αγοράσουν τα… πάντα, φοβούμενοι πως οι συνθήκες απομόνωσης είτε θα κρατήσουν καιρό είτε θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο από τη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη”, δυτικά του Μιλάνου όπου 50.000 πολίτες ζουν σε συνθήκες καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον και στη βόρεια Ιταλία, παρατηρούνται καραμπινιέροι στους δρόμους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό να τηρούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ οι μάσκες εξαντλήθηκαν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν εξαντληθεί επίσης τα απολυμαντικά τζελ και τα χαρτομάντιλα.

Ιταλός κρούσμα κορονοϊού στην Ισπανία

Ένας Ιταλός υπήκοος επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισπανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η εφημερίδα El Mundo, ανέφεραν πως πρόκειται για Ιταλό γιατρό ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία.

Ο άνδρας παραμένει σε απομόνωση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων μαζί με τα δείγματα θα σταλούν στη Μαδρίτη για να υποβληθούν σε δεύτερη ανάλυση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο των ισπανικών υγειονομικών αρχών σε περιπτώσεις ύποπτων κρουσμάτων του COVID-19, διευκρίνισε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Ιταλός είναι το πρώτο πρόσωπο που επαληθεύεται ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Ισπανία. Το δεύτερο κρούσμα που επαληθεύτηκε ήταν Βρετανός που έκανε διακοπές στη Μαγιόρκα την 9η Φεβρουαρίου. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας Γερμανός στο νησί Λα Γομέρα, στα Κανάρια, την 1η Φεβρουαρίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.