E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 ταινίες που προέβλεψαν πανδημίες, reality και τεχνολογία

Αρκετά χρόνια πριν συμβούν

5 ταινίες που προέβλεψαν πανδημίες, reality και τεχνολογία
@vox.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Υπάρχουν αρκετές ταινίες που κατάφεραν να προβλέψουν το μέλλον. Είτε από σύμπτωση, είτε άθελά τους, είτε γιατί είχαν ένα όραμα για το που βαδίζουν τα πράγματα. Πανδημίες, reality και τεχνολογία είναι τα κυριότερα κεφάλαια της σημερινής ζωής που βγήκαν αληθινά μέσω του κινηματογράφου. Οι 5 παρακάτω ταινίες είναι μερικά παραδείγματα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Contagion (2011)

To «Contagion» ίσως είναι η πιο κοντινή ταινία στην τωρινή κατάσταση. Μια γυναίκα επιστρέφει στην Μινεσότα με μια παράξενη ασθένεια μετά από ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ. Σε λίγες μέρες πεθαίνει, ενώ και άλλοι τριγύρω αρχίζουν να επιδεικνύουν τα ίδια συμπτώματα, με τον ιό να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Outbreak (1995)

Το «Outbreak» μιλά για έναν ιό που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Καλιφόρνια, ο οποίος έφτασε εκεί από έναν αφρικανικό πίθηκο. Οι γιατροί του στρατού παλεύουν να βρουν μια θεραπεία και ο χρόνος δεν μοιάζει να είναι σύμμαχος αρχικά. Η ταινία «Outbreak» μπορεί να είναι περισσότερο ταινία δράσης παρά επιστημονικής αναζήτησης, αλλά καταφέρνει να μας δείξει κάτι που βλέπουμε και στην σημερινή περίπτωση: πως ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειες μας μπορεί να αποδειχθούν είναι πιο επικίνδυνα από τον ίδιο τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Truman Show (1998)

Το 1998 τα reality shows δεν ήταν όπως τα χρόνια που ακολούθησαν. Βρίσκονταν σε ένα εμβρυακό στάδιο, με την ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ο Jim Carrey, να προβλέπει αυτούσια τα κακά των reality, όπως την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, την εξόντωση αληθινών συναισθημάτων και την απεικόνιση μιας ζωής που δεν έχει σχεδόν τίποτα αληθινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2001: A Space Odyssey (1968)

Εδώ έχουμε μάλλον την ταινία που προέβλεψε τα περισσότερα. Τα tablet, τον τουρισμό στο διάστημα, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέχρι και την Siri, την φωνή που ακούγεται στα προϊόντα της Apple, με την φωνή του HAL 9000 να είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της ταινίας.

Minority Report (2002)

Το 2014, όταν το FBI ανακοίνωσε την νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η παραγματικότητα έκανε ένα βήμα παραπάνω, ώστε να φτάσει το έτος 2054, όπως το φαντάστηκε ο Steven Spielberg στην ταινία του «Minority Report». Ωστόσο η ταινία προέβλεψε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, που σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο διαδίκτυο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.