E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

The English Game: Η σειρά του Netflix για όσους αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο

Χρειάστηκαν κάποιοι άνθρωποι που το αγάπησαν ακόμα περισσότερο για να γίνει αυτό που είναι σήμερα

The English Game: Η σειρά του Netflix για όσους αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το ποδόσφαιρο για κάποιους είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Είναι η ίδια τους η ζωή ή ο τρόπος ζωής τους ή ο λόγος που συνεχίζου να παλεύουν μέσα στην καθημερινότητά τους, μόνο και μόνο για να φωνάξουν με χαρά στο τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε, έγινε δημοφιλές και με τόπο γέννησης την Αγγλία έφτασε σε ολόκληρο τον κόσμο. Το «The English Game» του Netflix μας δείχνει αυτό ακριβώς. Την αναγκαιότητα του αθλήματος στην βρετανική κοινωνία πριν από περίπου 160 χρόνια. Μας δείχνει γιατί σιγά σιγά έγινε αυτό που είναι σήμερα. Ο λόγος δεν είναι ότι είναι απλά ένα ωραίο άθλημα, αλλά το ότι έδωσε έμπνευση στον κόσμο που δούλευε για ένα μικρό μεροκάματο στις βιομηχανικές περιοχές της Αγγλίας. Του έδωσε έμπνευση να το κάνει δικό του, να το αγαπήσει, έναν τρόπο να μπορεί να κερδίσει εκείνους που δεν μπορούσε σε καμία άλλη πτυχή της ζωής του.

Αν περιμένετε πολύ ποδοσφαιρική δράση, τότε θα απογοητευτείτε. Αν περιμένετε να βρείτε άλλον έναν λόγο για να δείτε το ποδόσφαιρο οπαδικά, τότε μην δείτε την σειρά, γιατί δεν θα καταλάβετε αυτό που πραγματικά πραγματεύεται: ότι δηλαδή μόνο με ανοιχτά μυαλά μπορεί το ποδόσφαιρο και βρίσκεται σήμερα εκεί που βρίσκεται.

Αν είχαν λοιπόν επικρατήσει εκείνοι που το ήθελαν μόνο για τον εαυτό τους, δεν θα γινόταν ποτέ ο «βασιλιάς των σπορ». Είναι για όλους, πρώτα για όσους δίνουν την ζωή τους σε αυτό και έπειτα για όσους περιμένουν ένα Σάββατο ή μια Κυριακή, για να ξεσκάσουν, να χαρούν ή να λυπηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία (που έχει πάντως ιστορικές ανακρίβειες), με πρωταγωνιστή τον Σκωτσέζο Fergus Suter, έναν Σκωτσέζο πρωτοπόρο παίκτη που έφτασε στην Αγγλία για να αλλάξει για πάντα το άθλημα, όντας ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης ποδοσφαίρου. Η σειρά μας δείχνει πώς οι ποδοσφαιριστές μετατράπηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα σε λαϊκούς ήρωες, αποδομώντας σταδιακά και με υπομονή το γεγονός, ότι αρχικά επρόκειτο για ένα καθαρά αριστοκρατικό άθλημα.

O δημιουργός της σειράς «Downton Abbey» μπόρεσε προσεκτικά να μας δείξει την πραγματική σημασία του ποδοσφαίρου μέσα σε μόλις 6 επεισόδια. Το αν θα συνεχιστεί η σειρά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Κι αν συνεχιστεί, ίσως ασχοληθεί με κάποιο μεταγενέστερο σημείο της ιστορίας του αθλήματος που λειτούργησε ως σημείο καμπής για τον σημερινό του ρόλο στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.