E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 βιβλία για να διαβάσεις όσο είσαι σπίτι

Ο παλαιότερος τρόπος ώστε η φαντασία να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

5 βιβλία για να διαβάσεις όσο είσαι σπίτι
Photo by Blaz Photo on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Εδώ και αρκετές ημέρες το «Μένουμε σπίτι» κυριαρχεί σε συζητήσεις (διαδικτυακές ως επί το πλείστον), στην τηλεόραση και στα social media. Η ανάγκη της καραντίνας δεν είναι διαπραγματεύσιμη, οπότε καλό θα είναι να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας στο σπίτι. Εκτός από ταινίες, σειρές, tutorial στο διαδίκτυο, υπάρχουν και τα βιβλία. Ο παλαιότερος τρόπος ώστε η φαντασία να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Έτσι λέμε να σας προτείνουμε τα 5 παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Ανάλεκτα του Κυρίου Schott - Ben Schott

Πρόκειται για ένα βιβλίο που πάντα έχω στο μυαλό μου να προτείνω, καθώς είναι ευκολοδιάβαστο και μπορείς συχνά να το πιάνεις για λίγο και να το αφήνεις. Περιέχει χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες, ιστορίες, προελεύσεις, υπενθυμίσεις, που χωρίς αυτές οι ζωή δεν θα είχε αλατοπίπερο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρείτε κάτι να σας ενδιαφέρει και θα μάθετε και κάτι.

Τα Σταφύλια της Οργής - John Steinbeck

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μυθιστόρημα που συμβολίζει μια ολόκληρη εποχή. Σίγουρα θα υπάρξουν και τέτοια μετά από την τωρινή κατάσταση. Ο Steinbeck περιγράφει τις συνέπειες του οικονομικού κραχ στις ΗΠΑ την δεκαετία του ’30, με τέτοια λεπτομέρεια και με τέτοιο πάθος που μας μεταφέρει τις δυσκολίες της εποχής, με την ανθρώπινη θέληση και δύναμη να λάμπουν μέσα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον.

Οι Παραχαράκτες - Antoine Bello

Με τις θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν και να παίρνουν, το βιβλίο του Antoine Bello, με τον Όμιλο Παραχάραξης της πραγματικότητας να χειραγωγεί και να εξαπατεί το κοινό σε παγκόσμια κλίμακα, είναι μια πολύ καλή τριβή με τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και την ερμηνεία της ιστορίας. Αν σας αρέσει μπορείτε να διαβάσετε και τη συνέχεια του, που είναι «Οι Ιχνηλάτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άνθρωπος που Αγαπούσε τα Σκυλιά – Leandro Padura

Η Κούβα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο πάντακαταφέρνει να μας υπενθυμίζει την μοναδικότητα της. Ακόμα και στην περίπτωση της πανδημίας, η χώρα της Καραϊβικής κατάφερε να γίνει πρωταγωνίστρια στην αντιμετώπισή της. Το μυθιστόρημα του Leandro Padura μας γυρίζει στην Κούβα του 1977 και μπλέκει πραγματικά γεγονότα, ιστορικά πρόσωπα (όπως ο Λέων Τρότσκι) και μυθοπλασία, σε μια ιστορία μυστηρίου στην αναζήτηση της κοινωνικής αλλαγής.

Ένας Κόσμος Δίχως Χρόνο – Palle Yourgrau

Ο Αϊνστάιν και ο Γκέντελ έγραψαν ιστορία, όχι μόνο με τις ανακαλύψεις τους αλλά και με την βαθιά φιλία τους, που έδωσε πεδίο στην σύνδεση δυο εξαιρετικών μυαλών. Τώρα, που καταλαβαίνουμε καλύτερα πόσο σχετικός είναι ο χρόνος, μπορούμε να καταλάβουμε την σημασία του ( ή την σημασία της απουσίας του) για την ύπαρξή μας λίγο καλύτερα μέσα από αυτό το βιβλίο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.