E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς ο ιδρυτής του Tik Tok έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα

Δισεκατομμυριούχος μέσα σε μια δεκαετία

Πώς ο ιδρυτής του Tik Tok έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα
@cnet.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το Tik Tok έχει μπει για τα καλά στην ζώνη των trend στα social media. Από το 2017 που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα, έχει διαγράψει μια πορεία συνεχώς ανοδική. Πλέον έχει μισό δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, ενώ η εφαρμογή κατεβάστηκε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια φορές αυτά τα 4 χρόνια. Το 2019 μάλιστα, ήταν μέσα στο Top10 στο Apple Store, με 33 εκατομμύρια downloads. Είναι η πιο ισχυρή απάντηση της Κίνας στα δημοφιλή social media της Δύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Tik Tok για όσους δεν το γνωρίζουν είναι μια εφαρμογή που σου δίνει την δυνατότητα δημιουργήσεις ένα βίντεο συγκεκριμένης διάρκειας και να το ντύσεις με το αγαπημένο σου τραγούδι. Η διάρκεια του βίντεο μπορεί να αυξηθεί, αν το βίντεο παίζει σε «λούπα», δηλαδή επαναλαμβάνεται. Το κοινό του είναι νεαρό σε ηλικία με τα στατιστικά να λένε πως περισσότεροι από τους μισούς χρήστες είναι κάτω των 34.

https://kfgo.com/2020/03/13/zhang-yiming-founder-of-tiktok-owner-bytedance-gears-up-for-the-global-stage/

@kfgo.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του ιδρυτή του, Zhang Yiming, που είναι μόλις 36 ετών, δεν διαφέρει πολύ από τις ιστορίες των υπολοίπων μεγιστάνων της τεχνολογίας. Χρειάστηκε υπομονή, επιμονή, πίστη και όραμα. Και πλέον ο Κινέζος ιδρυτής της εταιρείας ByteDance, στην οποία ανήκει το Tik Tok, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, με την περιουσία του να ξεπερνά πλέον τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία από την άλλη έχει αξία που φτάνει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

https://www.businessinsider.com/tiktok-billionaire-zhang-yiming-net-worth-lifestyle-2019-11#zhang-and-bytedances-first-product-was-a-news-aggregator-app-called-toutiao-5

@businessinsider.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Yiming όταν πήγε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει μικροηλεκτρονική αλλά στη μέση των σπουδών μετάνιωσε και αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός λογισμικού. Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ως προγραμματιστής. Μετά έφυγε για την Microsoft, όπου η καριέρα του μπορούσε να απογειωθεί. Αλλά μέσα σε έναν χρόνο αποφάσισε να φύγει και από εκεί, αφού η αυστηροί εταιρικοί κανόνες δεν ήταν γι’ αυτόν. Έγινε μέλος μιας start-up που λεγόταν «Fanfou», η οποία όμως δεν έγινε ποτέ μεγάλη.

Αποφάσισε να κάνει την δική του αρχή. Το 2012 παρουσίασε την εφαρμογή Neihan Duanzi, μια εφαρμογή όπου οι χρήστες ανέβαζαν χιουμοριστικά βίντεο και memes. Πήγε καλά, κράτησε 6 χρόνια και απέκτησε εκατομμύρια χρήστες, αλλά το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας την λογόκρινε.

Το 2012 είχε κυκλοφορήσει και το Toutiao, μια πλατφόρμα ειδήσεων και πληροφοριών βασισμένη στην τεχνητή νουμοσύνη. Το 2017 είχε ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια χρήστες, ενώ πέρσι έφτασε σε έσοδα τα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λεφτά είχαν αρχίσει να έρχονται αλλά όχι όσα ήρθαν με το Tik Tok…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://moneyinc.com/zhang-yiming/

@moneyinc.com

Τον Σεπτέμβριο του 2016, το Tik Tok έκανε την εμφανισή του και έγινε αμέσως δημοφιλές, ιδίως στους millenials. Τον επόμενο χρόνο αγόρασε την δημοφιλή στις ΗΠΑ εφαρμογή, Musical.ly για 800 εκατομμύρια δολάρια. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει να κάνει με lip syncing, κάτι σαν να τραγουδάς με play back δηλαδή. Την ενσωμάτωσε στο Tik Tok και από τότε όλα απογειώθηκαν.

Όλες οι εφαρμογές της ByteDance έχουν 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες. Ο Zhang Yiming είναι πλέον ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Μια διαδρομή που του πήρε σχεδόν μια δεκαετία, αλλά χρειάστηκε πολλή δουλειά και σωστές σκέψεις και κινήσεις για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ενώ δεν αποκλείεται το Tik Tok να μεγαλώσει κι άλλο ή να υπάρξει μια νέα εφαρμογή που θα τον κάνει ακόμα πιο πλούσιο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.