E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανακάλυψη σοκ: Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο της Γης μεταξύ Αφρικής και Ν. Αμερικής

Το ολοκληρωτικά καταστροφικό σενάριο της αντιστροφής των Πόλων δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία

Ανακάλυψη σοκ: Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο της Γης μεταξύ Αφρικής και Ν. Αμερικής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/5/2020 | 08:36

Έντονα καιρικά φαινόμενα... Ανωμαλίες στο όζον της Αρκτικής, με τις χαμηλότερες τιμές του την περίοδο που θα έπρεπε να παρουσιάζει τις υψηλότερες... Πανδημία λόγω κορωνοϊού... Ραγδαίο λιώσιμο των πάγων... Άνοδος της μέσης θερμοκρασίας... Κάτι συμβαίνει στον πλανήτη, κάτι που ακόμα και οι πιο ενημερωμένοι και ταλαντούχοι επιστήμονες δεν μπορούν να ερμηνεύσουν. Τελευταία ανακάλυψη σοκ από ομάδα επιστημόνων, είναι η εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου της Γης στην περιοχή μεταξύ της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Τι μπορεί να σημαίνει για τον πλανήτη, αλλά και την ανθρωπότητα κάτι τέτοιο;

Το μαγνητικό πεδίο είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή στον πλανήτη μας, καθώς μας προστατεύει από την κοσμική ακτινοβολία και τα φορτισμένα σωματίδια που εκπέμπονται από τον ήλιο. Έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη περιοχή μειωμένης μαγνητικής έντασης μεταξύ της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, που ονομάζεται Νότια Ατλαντική Ανωμαλία. Στη σημείο αυτό, σχηματίστηκε ένα κέντρο ελάχιστης έντασης σε διάστημα μόλις πέντε χρόνων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η αποδυνάμωση είναι ένα σημάδι ότι η Γη κατευθύνεται προς μια αντιστροφή πόλων, η οποία συμβαίνει όταν οι βόρειοι και νότιοι πόλοι αλλάζουν θέσεις - και η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν 780.000 χρόνια πριν. Ποιες θα είναι οι συνέπειες όταν αυτό συμβεί; Ολοκληρωτικά καταστροφικές...

Στην παρούσα φάση, η ανωμαλία καταστρέφει δορυφόρους και άλλα διαστημικά σκάφη που πετούν στην περιοχή, καθώς πολλά αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσλειτουργίες.

Η ανακάλυψη έγινε από μια ομάδα του Οργανισμού Διαστήματος της Ευρώπης (ESA). Η ομάδ χειρίζεται μία ομάδα δορυφόρων και μελετά τις καταγραφές τους. Οι δορυφόροι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αναγνωρίζουν και να μετρούν τα διαφορετικά μαγνητικά σήματα που αποτελούν το μαγνητικό πεδίο της Γης, επιτρέποντας στους ειδικούς να εντοπίζουν περιοχές που έχουν εξασθενίσει. Η ESA μελετά το μαγνητικό πεδίο από το τέλος του 2013. Η αποστολή αποτελείται από τρεις πανομοιότυπους δορυφόρους που παρέχουν υψηλής ποιότητας μετρήσεις πεδίου σε τρία διαφορετικά τροχιακά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jürgen Matzka, από το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες, δήλωσε: «Η ανωμαλία στην περιοχή του Νοτίου Ατλαντικού εμφανίστηκε την τελευταία δεκαετία και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται έντονα. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τους δορυφόρους Swarm σε τροχιά για να διερευνήσουμε την ανάπτυξη της Ανωμαλίας του Νοτίου Ατλαντικού. Η πρόκληση τώρα είναι να κατανοήσουμε τις διαδικασίες στον πυρήνα της Γης που οδηγούν αυτές τις αλλαγές».

Το εξασθενημένο πεδίο βρίσκεται στο ραντάρ των εμπειρογνωμόνων εδώ και χρόνια - γνωρίζουν ότι έχει χάσει εννέα τοις εκατό της έντασής του τα τελευταία 200 χρόνια. Ωστόσο, ένας ακόμη μεγαλύτερος τομέας αδυναμίας αναπτύχθηκε πρόσφατα μεταξύ της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής.

Αφού ανέλυσε τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Swarm, η ομάδα διαπίστωσε ότι μεταξύ του 1970 και του 2020, η ισχύς σε αυτήν την περιοχή έχει μειωθεί από περίπου 24.000 νανοσώματα σε 22.000. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο προβληματικό είναι ότι η ανωμαλία έχει μεγαλώσει και μετακινηθεί ήταν δυτικά με ρυθμό περίπου 12 mph.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, η ομάδα διαπίστωσε ότι μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια ένα κέντρο ελάχιστης έντασης έχει σχηματιστεί νοτιοδυτικά της Αφρικής, υποδηλώνοντας ότι η Ανωμαλία του Νοτίου Ατλαντικού θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο ξεχωριστά επίπεδα.

Η αλλαγή δεν συμβαίνει απότομα, αλλά σε μία διάρκεια μερικών εκατοντάδων ετών. Και όταν συμβεί αυτό, αλλάζουν οι μαγνητικοί πόλοι Βορρά και Νότου.

Μια θεωρία για το εξασθενημένο πεδίο είναι ότι η Γη μπορεί να κατευθύνεται σε μια αντιστροφή πόλων, η οποία έχει συμβεί στο παρελθόν και οι ερευνητές λένε ότι «έχουμε καθυστερήσει πολύ», καθώς συμβαίνει «περίπου κάθε 250.000 χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία φορά που αντιστράφηκαν οι πόλοι ήταν περίπου 780.000 χρόνια πριν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας από τους λόγους που οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για τη μαγνητική ιστορία της περιοχής της Γης του Νοτίου Ατλαντικού είναι επειδή δεν έχουν αρκετά αρχαιομαγνητικά δεδομένα - φυσικές ενδείξεις μαγνητισμού στο παρελθόν της Γης, που διατηρούνται σε βράχους.

Ωστόσο, η ομάδα υποστηρίζει ότι η ανωμαλία δεν είναι λόγος για να σημάνει συναγερμός.

Η διαδικασία αντιστροφής πόλων πρόσφατα εντοπίστηκε από ερευνητές και από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι ο βόρειος πόλος κινείται πιο κοντά στη Σιβηρία με έναν ξέφρενο ρυθμό λόγω δύο σφιχτών λοβών μαγνητικής δύναμης στον πυρήνα της Γης, σύμφωνα με έρευνα. Πήγε από τη μετατόπιση εννέα μιλίων το πολύ, σε 37 μίλια το χρόνο από το 1999 έως το 2005.

Η αντιστροφή των πόλων της Γης αποτελεί μία φυσική διαδικασία του πλανήτη. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι καταστροφικό για την ανθρωπότητα, καθώς συμβαίνουν κατακλυσμιαία γεγονότα, τεραστίων διαστάσεων σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, αναδιατάξεις θαλασσών και ηπείρων με ακραία βίαιο τρόπο και βέβαια, αλλαγή κλίματος, σε σημείο που να ανακατανέμεται ολόκληρος ο κύκλος της ζωής στον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας.

Πότε θα συμβεί; Ποια γεγονότα και ποιας κλίμακας θα σημειωθούν; Απάντηση δεν υπάρχει, καθώς δεν υπάρχει καταγραφή, εκτός από το γεγονός αυτό καθ' εαυτό. Το σίγουρο είναι ότι διανύουμε μία «επικίνδυνη» εποχή. Μία εποχή με προκλήσεις, με πρωτοφανείς καταστάσεις. Ίσως η πανδημία του νέου κορωνοϊού να έδειξε τον δρόμο στην ανθρωπότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στο άμεσο μέλλον. Ίσως η παγκόσμια ενότητα και αλληλεγγύη, η κατάπαυση του πυρός για οικονομικά συμφέροντα, η κοινή δράση στη μάχη κόντρα στον αόρατο εχθρό, να αποτέλεσε μία «πρόβα τζενεράλε» για όσα έρχονται. Ποτέ δεν είναι αργά να αντιληφθούμε ότι η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους δεν είναι μία αφηρημένη θεωρητική προσέγγιση, βασισμένη σε επιστημονική φαντασία. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και με πολλούς τρόπους. Η ένωση, ο κοινός αγώνας, η συνειδητοποίηση ενός μέλλοντος με άγνωστους κινδύνους, είναι ο μοναδικός δρόμος επιβίωσης.

Η επιστήμη έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο άνθρωπος μπορεί να προβλέψει, να εκτιμήσει και να αντιδράσει. Να προβάλλει αντίσταση και να σωθεί. Αρκεί να ενωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα στον κοινό αγώνα επιβίωσης. Δίχως διαπλοκές, διαχωρισμούς, μικροσυμφέροντα. Πριν να είναι πολύ αργά...

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Πριν 11 ώρες

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 11 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 11 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πριν 11 ώρες

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 11 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

Βόλος: Καταγγελία γιατρών – Φαντάρος λιποθύμησε και στρατιωτικός τον πίεζε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση

Χτες

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καταγγέλλει πως παρόλο που ένας νεαρός φαντάρος λιποθύμησε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.