E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ σε εστίαση

Ακίνητα: Στο 30% η αποζημίωση για τα χαμένα ενοίκια

Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ σε εστίαση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/5/2020 | 08:42

Το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά, τους χυμούς, τα ροφήματα, τα εισιτήρια των κινηματογράφων και στις μεταφορές καθώς και την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων που χάνουν το 40% των ενοικίων περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Με τις διατάξεις της τροπολογίας ενεργοποιούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Ειδικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. ΦΠΑ: Μειώνεται από 24% σε 13% από την 1 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου 2020 για τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια κινηματογράφων, τις υπηρεσίες μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους, τις υπηρεσίες διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

2. Ιδιοκτήτες ακινήτων: Όσοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια θα αποζημιωθούν για το 30% της χασούρας που θα υποστούν. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι εφόσον εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με το 20% επί του 60% των μισθωμάτων αυτών από φορολογικές οφειλές με καταληκτική ημερομηνία από 31 Ιουλίου 2020. Δεν συμψηφίζονται με ρυθμίσεις δόσεων τμηματικής καταβολής. Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιά προβλέπεται παράλληλα αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και παράταση προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών τους στην Εφορία.

Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Για όσους εκμισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνταν έκπτωση 40% τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και η καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των οφειλών τους και δόσεων ρυθμίσεων ήταν εντός αυτών των μηνών οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου και αντίστοιχα αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
  • Για όσους εκμισθώνουν ανίκητα σε δικαιούχους έκπτωσης 40% του ενοικίου τον Μάιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
  • Για όσους μισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνται την έκπτωση 40% τον Ιούνιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Οκτωβρίου.
  • Για το διάστημα της αναστολής δεν υπολογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Επίσης προβλέπεται ότι ποσοστό 25% επί των οφειλών τους που τυχόν καταβλήθηκαν και εξοφλήθηκαν από 11 Μαρτίου μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων (που περιλαμβάνονται στην τροπολογία) είτε θα καταβληθούν εμπρόθεσμα συμψηφίζεται με άλλες βεβαιωμένες φορολογικές εισφορές ή δόσεις ρυθμίσεων οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής από 31 Ιουλίου και μετά.

3. ΠΔΕ: Αυξάνονται οι πιστώσεις του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων κατά 1,250 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση δράσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

4. Κυβερνήτες αεροσκαφών: Προβλέπεται ειδική φορολόγηση με συντελεστή 15% για τους κυβερνήτες αεροσκαφών αεροπορικών εταιρειών με έδρα της Ελλάδα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

5. Αντισηπτικά: Απαλλάσσονται επίσης από τον ΦΠΑ εργασίες παραγωγής αντισηπτικών από βιομηχανίες και βιοτεχνίες για λογαριασμό του υπ. Υγείας.

6. Παραχώρηση απλής χρήση αιγιαλού: Παρέχεται η δυνατότητα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς δημοπρασία στα όμορα προς τον αιγιαλό και την παραλία ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα τα οποία λειτουργούν νόμιμα. Εξαιρετικά για το 2020 το αντάλλαγμα για τις παραχωρήσεις απλής χρήσης του αιγιαλού αποδίδεται κατά 70% στον Δήμο και κατά 30% στο Δημόσιο (από 60% και 40% αντίστοιχα). Το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται στο 40% του υπολογισθέντος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.