E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλέξης Τσίπρας για κορωνοϊό: «Είναι επιτυχία των πολιτών»

Τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Αλέξης Τσίπρας για κορωνοϊό: «Είναι επιτυχία των πολιτών»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/5/2020 | 20:13

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την λήξη της καραντίνας που είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, βρέθηκε στο πλατό του Alpha και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Ο ιός είναι εδώ και δεν πρέπει να ξεχαστούμε» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι επιτυχία της χώρας αναμφίβολα και δεν θέλω να είμαι μίζερος. Την επιτυχία την πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι είναι επιτυχία των πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης. Αν είχε μια στάση από την αντιπολίτευση που προέταξε το κοινό καλό και αυτό πρέπει να το παραδεχθούν και ας είναι μεγάλες οι ιδεολογικές μας διαφορετικές» τόνισε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με το ότι τα ξένα ΜΜΕ πιστώνουν την επιτυχία σχετικά με τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάπτυξης και τη πρόταση της Κομισιόν περί χρηματοδότησης της Ελλάδας είπε: «Είναι μια θετική εξέλιξη αλλά θα ήθελα να μην βιαστούμε να πανηγυρισμού πριν δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Έχω εμπειρία από τα συμβούλια κορυφής και δεν είναι εύκολο να καταλήξουν. Είναι θετική εξέλιξη όμως. Το σκληρό ευρωπαϊκό ιερατείο, η σκληρή Γερμανία, συνειδητοποίησε ότι αν δεν αλλάξει στάση, ο συστημικός κίνδυνος που λέγεται Ιταλία θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε διάσπαση της ευρωπαϊκής ζώνης» και πρόσθεσε: «Μένει να δούμε με ποιους όρους θα εκταμιευθούν τα κονδύλια αυτά και αν θα υπάρξουν τα λεγόμενα μνημόνια».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2» και την κριτική της κυβέρνησης σε αυτό, είπε: «Δεν είναι έτσι, υπάρχει μια πλήρης σύγκρουση διαφορετικών αντιλήψεων. Αναφέρομαι στην ποιότητα των μέτρων και στη χρονικότητα των μέτρων. Η δική μας λογική είναι ότι πρέπει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας έχει ως 40 εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση κάνει κάτι άλλο, επιδοτεί την αναστολή της εργασίας με λιγότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε οπότε έρχεται πολύ αργά να βοηθήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την επιστρεπτέα προκαταβολή, δήλωσε: «Δεν είναι επιδότηση, είναι δάνειο και είναι ένα δάνειο που δεν δίνεται με όρους απλόχερους προς τις επιχειρήσεις. Εμείς λέμε, ότι αυτή την ώρα υπάρχει ανάγκη για να μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν να υπάρχει ένα κεφάλαιο κίνησης σε αυτές, και αυτό το κεφάλαιο κίνησης να είναι σε μορφή δανείου. Για κάθε επιχείρηση να είναι 2,000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Λέμε να αξιοποιηθεί το εργαλείο που δημιουργήσαμε, η αναπτυξιακή τράπεζα».

Σχετικά με τη μείωση του Φ.Π.Α., τόνισε: «Εμείς ήμασταν αυτοί που πέρσι τέτοιο καιρό που δεν είχαμε κορωνοϊό μειώσαμε τον Φ.Π.Α.. Το να βγαίνει σήμερα η κυβέρνηση και να λέει ότι μειώνει το Φ.Π.Α. σε καφέ και αλκοόλ, νομίζω ότι είναι δώρον άδωρον. Αυτό που έχει αξία για τη μικρομεσαία επιχείρηση εστίασης, να μειωθεί στο 6% ο Φ.Π.Α. εκτάκτως».

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το πώς θα πληρωθούν όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Έχουμε μπει σε μια αντιπαράθεση δημιουργικής λογιστικής. Για κάποιον τηλεθεατή, θα νομίζει ότι είναι στραγάλια τα δισεκατομμύρια! Η παρακαταθήκη του μαξιλαριού αποδείχθηκε ιδιαίτερη χρήσιμη για την κοινωνία. Δεν είχαμε προβλέψει ομολογουμένως τον κορωνοϊό. Είχαμε δεχθεί μεγάλη επίθεση για το λεγόμενο «μαξιλάρι» το οποίο έγινε από τις θυσίες του ελληνικού λαού. Τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιηθεί και όχι να σπαταληθεί. Από το «μαξιλάρι» ένα μεγάλο ποσό είναι κλειδωμένο για να αποπληρώνουμε τα δάνεια το επόμενο διάστημα. Η ύφεση φέρνει ύφεση και η ύφεση φέρνει λουκέτα. Είναι φαύλος κύκλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτά που προτείνουμε δεν τα προτείνουμε για να κάνουμε τους γαλαντόμους, ότι προτείνουμε είναι για να μειωθεί η ύφεση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το μπράβο θα είναι παράσημο αν το πάρει η Κυβέρνηση από τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.