E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπόθεση Μαντλίν: Η νταντά της είχε αναγνωρίσει τον ύποπτο Γερμανό όμως...

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι ο Νο1 ύποπτος για την απαγωγή και δολοφονία του -τότε- τρίχρονου κοριτσιού

Υπόθεση Μαντλίν: Η νταντά της είχε αναγνωρίσει τον ύποπτο Γερμανό όμως...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/6/2020 | 12:13

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν φέρνουν στο φως βρετανικά ΜΜΕ, φέρνοντας το φάκελο ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση.

Όπως μετέδωσαν Βρετανικά ΜΜΕ, η νταντά της -τότε- τρίχρονης Μαντλίν, είχε αναγνωρίσει τον Νο1 ύποπτο, τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, για την απαγωγή και δολοφονία του κοριτσιού, μόλις πέντε ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση. “Την ημέρα που έδωσα κατάθεση στην αστυνομία, στις 8 Μαΐου 2007, μου έδειξαν κάποιες φωτογραφίες. Αναγνώρισα έναν άντρα που ήταν παιδόφιλος και αργότερα αυτοκτόνησε. Γνωρίζω το όνομα του (σ.σ. του Μπρίκνερ) και το πρόσωπο του από τις φωτογραφίες που μου έδειξαν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Κρίστιαν Μπρίκνερ, είναι ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος, κρατούμενος στις φυλακές, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε στην περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν.

Οι γερμανικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο 43χρονος είναι αυτός που απήγαγε την Μαντλίν με την έρευνα τους να αφορά έρευνα για φόνο, μολονότι οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ. Ο 43χρονος σήμερα Γερμανός μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Βρετανοί αστυνομικοί ζητούν επίσης από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει στις αρχές. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Σύμφωνα με την “Daily Mail” η πρώην σύντροφος του 43χρονου περιγράφεται από ένα άτομο που την είχε γνωρίσει ως ένα ανήλικο κορίτσι από το Κόσοβο. Οι αξιωματικοί ελπίζουν να εντοπίσουν τη γυναίκα, η οποία θεωρείται ότι έμεινε με τον ύποπτο σε ένα σπίτι κοντά στην Praia da Luz, στην Πορτογαλία, πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Σύνδεση της υπόθεσης Μαντλίν με άλλες δύο εξαφανίσεις ανηλίκων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, οι οποίες εξετάζουν -σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ- πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, με την εξαφάνιση της 5χρονης γερμανιδας Ίνγκα, ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου γερμανού Ρενέ Χάζεε, που ενδεχομένως σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο.
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα “Koelner Stadt-Anzeiger” (έκδοση Σαββάτου) η αστυνομία ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μαντλίν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρας του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μαντλίν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιος του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σεσημασμένος 43χρονος

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από την κρεβατοκάμαρά της στις 3 Μαΐου 2007 κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους κοντά στο θέρετρο Praia da Luz.

Η αγροικία του Αλγκάρβε, όπου κατοικούσε ο ύποπτος, απέχει 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο όπου η Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Οι ντετέκτιβ θέλουν να εντοπίσουν την πρώην φίλη του, η οποία ενδέχεται να είχε εγκαταλείψει την περιοχή πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, ενώ ο ύποπτος λέγεται ότι έμεινε στην Praia da Luz και πιθανότατα κοιμόταν σε ένα βαν.

Οι Αρχές ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τις κινήσεις του παιδόφιλου, ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος δεν αποκλείεται να αποφυλακιστεί υπό όρους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά τους οι γονείς της Μαντλίν σε δήλωσή τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα εξέλιξη προσθέτοντας ότι «αυτό που ήθελαν πάντα ήταν να βρουν την Μαντλίν, αλλά όπως λένε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ερευνών, πρέπει να το μάθουν για να ηρεμήσουν.

Παραβιάσεις του μισού Ποινικού κώδικα

Αλλά τι είναι εκείνο που τάραξε την ηρεμία των κατοίκων της Πράια ντα Λουζ; Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος και η εισαγγελία του Μπράουνσβάιγκ ανακοίνωσαν εντελώς αιφνιδιαστικά ότι ένας 43χρονος Γερμανός, που εκτίει ποινή φυλάκισης και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, βρίσκεται στο επίκεντρο ανακρίσεων ως πιθανός απαγωγέας και δολοφόνος της μικρής Μαντλίν. Τι είναι ακριβώς εκείνο που τους ώθησε να κάνουν την ανακοίνωση και να ξεκινήσουν ανακρίσεις μαρτύρων, παραμένει μυστικό. Ο Γερμανός εκτίει παλαιότερη ποινή για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και στις 16 Δεκεμβρίου του 2019 καταδικάστηκε και πάλι σε άλλα 7 χρόνια, αυτή τη φορά για βαριά περίπτωση βιασμού. Το 2005, σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, βίασε στην Πράια ντα Λουζ μια 72χρονη Αμερικανίδα.

Στο μεταξύ, βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα και νέες πληροφορίες για τον πιθανό Γερμανό δράστη και τις πράξεις του, που παραβιάζουν τα μισά άρθρα του γερμανικού ποινικού κώδικα. Από το 1995 μέχρι το 2007 διέμενε τακτικά στο Αλγκάρβε, κάποια χρόνια το σπίτι του ήταν ανάμεσα στο Λάγκος και την Πράια ντα Λουζ, έκλεβε για να ζήσει, γενικά κινούνταν ανάμεσα στη Γερμανία και την Πορτογαλία, και στις δύο χώρες η συμπεριφορά του ήταν παραβατική. Το περιοδικό der Spiegel έγραψε ότι στο ποινικό του μητρώο υπάρχουν 17 εγγραφές. Δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων αναφέρουν ότι ίσως να είναι το ίδιο άτομο που φέρεται να ευθύνεται για την εξαφάνιση, το 1996 στην Πορτογαλία, του εξάχρονου τότε Ρενέ Χάζε από το Έλσντορφ, αλλά και της πεντάχρονης Ίνγκα, που εξαφανίστηκε πριν πέντε χρόνια στην περιοχή Στένταλ της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Η Süddeutsche Zeitung αποκαλύπτει και λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις της εισαγγελίας στο Φλένσμπουργκ, που οδήγησαν πριν από σχεδόν δύο χρόνια στο να αποφυλακιστεί ο 43χρονος Γερμανός για ένα χρονικό διάστημα, μάλιστα φαίνεται να μετακινήθηκε και στην Ευρώπη. Η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι η μικρή Μαντλίν δεν ζει πια. Οι έρευνες ξεκινούν και πάλι, οι γονείς της μικρής ελπίζουν και πάλι ότι θα μάθουν τι έγινε με την κόρη τους και οι κάτοικοι της Πράια ντα Λουζ θα περάσουν και πάλι ένα καλοκαίρι με τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφους και περίεργους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Πριν 11 ώρες

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Πριν 11 ώρες

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Πριν 11 ώρες

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Πριν 11 ώρες

Αποκαλύψεις για το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Πάτρα: Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ

Χτες

Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά δεκάλεπτο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Έρχεται μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Χτες

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.