E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι τρεις λίμνες που αλλάζουν τρία χρώματα εντελώς απρόβλεπτα

Πολλοί τις θεωρούν ως ένα από τα επτά θαύματα της φύσης

Οι τρεις λίμνες που αλλάζουν τρία χρώματα εντελώς απρόβλεπτα
@indonesiad.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Υπάρχουν τρεις λίμνες στην Ινδονησία που βρίσκονται στον κρατήρα του ηφαιστείου Kelimutu. Ο αριθμός δεν είναι και τόσο ικανός για να μας τραβήξει την προσοχή, όμως αυτές οι λίμνες έχουν κάτι μοναδικό. Αλλάζουν συνεχώς και απροειδοποίητα χρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ντόπιοι εδώ και αιώνες πιστεύουν πως αποτελούν την τελευταία κατοικία των προγόνων τους και τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με την διάθεσή τους. Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως οι διαθέσεις τους αλλάζουν συνεχώς. Στην μια πιστεύουν ότι καταλήγουν τα πνεύματα των σοφότερων και αγνών ανθρώπων. Στην άλλη καταλήγουν οι νέοι και στην τρίτη τα κακά πνεύματα. Γι’ αυτό είναι συνήθως πιο σκούρα από τις άλλες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Videonya muter teros😁 . . Video By : @bryn_north 📌Kelimutu . . Probably one of the better looking volcanoes I've had the privilege of setting my eyes on 🌋. @naudewashere stoked on the conditions that morning! Jangan lupa untuk fallaw Dan Hashtag @tembokputih_mountain #tembokputih_mountain #mountainvisualindonesia #mountainvisual #mountain_visual #semeru #prau #gunungprau #dieng #arjuno #kerinci #gede #argopuro #suryakencana #ranukumbolo #kerinci #rinjani #cartenz #leuser #sindoro #slamet #sumbing #bromo #ijen #raung #ciremai #dempo #sindoroviakledung #sindorosumbing #sindoromountain #kelimutu

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tembokputih_mountain (@tembokputih_mountain) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη που να εξηγεί γιατί οι συγκεκριμένες λίμνες αλλάζουν χρώμα, αλλά πιστεύεται πως αυτό προκύπτει από τις υποβρύχιες αναθυμιάσεις. Πρόκειται για μικρά ανοίγματα στην επιφάνεια της γης, τα οποία βγάζουν αέρια και ατμούς, όπως διοξείδιο του θείου και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό δημιουργεί μια «αναζωογόνηση» της λίμνης, με το νερό που βρίσκεται στον βυθό να ανεβαίνει στην επιφάνεια και το αντίστροφο, προκαλώντας έτσι την αλλαγή στο χρώμα.

Οι τολμηροί επισκέπτες που φτάνουν στο ηφαίστειο του Kelimutu, δεν μπορούν ποτέ να ξέρουν τι χρώμα θα έχουν οι λίμνες την δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν κι άλλες λίμνες που αλλάζουν χρώμα, αλλά στο Kelimutu η διαφορά είναι πως οι αλλαγές δεν είναι προβλέψιμες. Συνήθως τα χρώματα είναι μπλε, πράσινο και μαύρο, αλλά μπορούν να αλλάξουν σε άσπρο, κόκκινο και μπλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι από τους επισκέπτες έχουν ακολουθήσει ένα επικίνδυνο μονοπάτι γύρω από τις λίμνες. Οι ασταθείς βράχοι όμως κάνουν το συγκεκριμένο μονοπάτι επικίνδυνο και οι αναθυμιάσεις μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να καταρρεύσουν. Υπήρξαν περιπτώσεις που άνθρωποι έπεσαν μέσα στις λίμνες και δεν βγήκαν ποτέ ξανά στην επιφάνεια. Το 1995, ένας Ολλανδός τουρίστας έπεσε σε μια από αυτές και παρά την πενταήμερη έρευνα που ακολούθησε δεν βρήκαν ποτέ την σωρό του.

Από τότε οι περισσότεροι στέκονται πίσω από τους φράχτες. Και παρόλο που το αξιοθέατο δεν είναι πολύ γνωστό εκτός Ασίας, πολλοί θεωρούν τις λίμνες του ηφαιστείου Kelimutu, ένα από τα επτά θαύματα της φύσης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.