E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διθυραμβικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα με έμβλημα τη Σαντορίνη

Πλήθος δημοσιεύματων για το άνοιγμα του τουρισμού

Διθυραμβικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα με έμβλημα τη Σαντορίνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/6/2020 | 15:12

Πλήθος δημοσιεύματων για το άνοιγμα του τουρισμού, τις δηλώσεις Μητσοτάκη από Σαντορίνη αλλά και τις εντυπωσιακές επιδόσεις της χώρας μας κατά του κορωνοϊού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με διθυραμβικά δημοσιεύματα υποδέχεται για δεύτερη μέρα ο διεθνής Τύπος το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, ανάγοντας την εικόνα της Σαντορίνης σε εμβληματική για το καλοκαίρι του 2020.

Τα δημοσιεύματα στα μεγάλα διεθνή μέσα και πρακτορεία δεν αναφέρονται μόνο στο νησί και το ηλιοβασίλεμα, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα και η κυβέρνηση την πανδημία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι σχεδόν διπλάσια τα αφιερώματα στον ελληνικό τουρισμό σήμερα, σε σχέση με το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά το προσκλητήριο Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη, γεγονός που αποτυπώνει τον αντίκτυπο από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να «πάρει πάνω του» το συμβολικό άνοιγμα του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Handelsblatt: Πρωθυπουργός Μητσοτάκης- «Η Ελλάδα είναι πάλι ανοιχτή»

Με φόντο το νησί της Σαντορίνης, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανοίγει την τουριστική σεζόν, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

To ρεπορτάζ του ανταποκριτή Γκερντ Χέλερ αναφέρει μεταξύ, άλλων, ότι ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 99% το φετινό Μάιο στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι απολαμβάνουν μόνοι τους την εξαιρετική θέα του ηλιοβασιλέματος στην καλντέρα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τη Σαντορίνη, το πιο πολυφωτογραφημένο ελληνικό νησί, για να ανακοινώσει την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μετά την υποχρεωτική παύση λόγω κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα είναι και πάλι ανοιχτή», είναι το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Από τη Δευτέρα, οι επιβάτες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό και να παραμείνουν σε καραντίνα. Η διεθνής αεροπορική κίνηση προς τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα αεροδρόμια των νησιών θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Θα διεξάγονται μόνο δειγματοληπτικά τεστ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ωστόσο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αυστηρά. Στα αεροδρόμια μπορούν να εισέρχονται μόνο οι επιβάτες, ενώ η μάσκα είναι υποχρεωτική στα κτίρια και στα αεροσκάφη. Οι πλαστικοί δίσκοι που τοποθετούν οι επιβάτες τα ρούχα και τις ηλεκτρονικές συσκευές κατά τον έλεγχο ασφαλείας απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Οι επιβάτες πρέπει να τηρούν ελάχιστη απόσταση 1,5μ. στο check-in, στον έλεγχο ασφαλείας και στις πύλες», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση την Κύπρο. Πέρυσι, ο τουρισμός συνέβαλε με ποσοστό 21% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ μία στις πέντε θέσεις εργασίας συνδέεται με τον τομέα αυτό»...

«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας», όπως τόνισε στην ομιλία του με θέα την Καλντέρα.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη της υγείας των επισκεπτών μας, η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Εργαστήκαμε σκληρά για να κρατήσουμε τους φιλοξενούμενούς μας υγιείς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Ο Μητσοτάκης, γράφει η εφημερίδα, «βλέπει επιστροφή στις σημαντικές αξίες. Για τον ίδιο, το ελληνικό καλοκαίρι είναι «το αίσθημα χαράς, ελευθερίας και γαλήνης. Κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει αυτό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Όταν ρωτήθηκε πού θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, απάντησε γελώντας, «ποιες διακοπές;».

Σε άλλο άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει ότι πλέον στην Ελλάδα είναι όλα τα μουσεία ανοιχτά.

Reuters: Η Ελλάδα επανεκκινεί τον τουρισμό και περιμένει τους ξένους επισκέπτες

«H Ελλάδα καλωσορίζει τους ξένους επισκέπτες, ξαναρχίζει ο τουρισμός του καλοκαιριού», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters.

«Η χώρα άνοιξε σήμερα ξανά τα μεγάλα αεροδρόμιά της σε περισσότερες διεθνείς πτήσεις ελπίζοντας να ξεκινήσει τον ζωτικό τομέα του τουρισμού ύστερα από τρεις μήνες «lockdown» εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Ο τουρισμός απασχολεί περίπου 700 χιλιάδες εργαζομένους αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% της οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας, κατά συνέπεια η έναρξη των αεροπορικών ταξιδιών είναι ένας σημαντικός τομέας για την ανάκαμψη της χώρας. Η Ελλάδα ξεπέρασε μια δεκαετή κρίση χρέους πριν από δύο χρόνια».

«Περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν πέρυσι τη μεσογειακή χώρα δημιουργώντας έσοδα 19 δισεκατομμυρίων ευρώ».

«Η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει τώρα το δύσκολο καθήκον να ανοίξει τη χώρα σε ξένους επισκέπτες, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες του κοινής γνώμης για ένα νέο δεύτερο κύμα.

«Από το γραφικό νησί της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ότι προτεραιότητά του είναι να κάνει την Ελλάδα τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη.

Γαλλικό Πρακτορείο: Η Σαντορίνη περιμένει τους τουρίστες, ανάμεσα στον φόβο και την ανυπομονησία

«Βάζουμε και πάλι μπροστά την πιο σημαντική παραγωγική μηχανή της χώρας» και «δίνουμε τέλος με μεθοδικό και πειστικό τρόπο, στην αγωνία των 700 χιλιάδων εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο», ανήγγειλε από την Σαντορίνη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) σε ρεπορτάζ που μετέδωσε από την Σαντορίνη, με τίτλο «Η Σαντορίνη περιμένει την επιστροφή των τουριστών, ανάμεσα στον φόβο και την ανυπομονησία».

«Σε ένα τοπίο καρτ ποστάλ, λουσμένο στο φως, το νησί της Σαντορίνης, ένα από τα πιο τουριστικά της Ελλάδας, περιμένει την επιστροφή των τουριστών, ανάμεσα στην ανυπομονησία για να ξαναβρεί τον συνήθη αναβρασμό και τον φόβο για μία εμφάνιση του κορονοϊού από τον οποίο έχει προστατευθεί μέχρι στιγμής».

«Τους περιμένουμε εναγωνίως. Τους έχουμε ανάγκη, αν δεν έρθουν πώς θα επιβιώσουμε;», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιδιοκτήτης καταστήματος τουριστικών ειδών, ενώ άλλοι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα του νησιού εκφράζουν και την ανησυχία τους για ξέσπασμα της επιδημίας μαζί με την έλευση των ξένων τουριστών.

Οι διαδικασίες προστασίας κατά του κορονοϊού είναι «βαριές», παραδέχεται ένας ξενοδόχος. «Αλλά, έχουν προβλεφθεί όλα: ένας γιατρός ανά ξενοδοχείο, ένα δωμάτιο για ενδεχόμενη καραντίνα και το τοπικό ξενοδοχείο με δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ».

Με τόσα λίγα κρούσματα στην χώρα, ένας εστιάτορας δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι άνθρωποι θα προτιμήσουν να έρθουν στην Ελλάδα».

Στην Οία, ένας Κινέζος τουρίστας δηλώνει ότι αισθάνεται «πραγματικά ασφαλής». «Πολύ λίγοι άνθρωποι μολύνθηκαν...γι΄αυτό επέλεξα να ταξιδέψω στην Σαντορίνη. Την επόμενη εβδομάδα πηγαίνω στην Κρήτη. Δεν ανησυχώ για τον ιό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Σήμερα

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Σήμερα

Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια ‑ Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Σήμερα

Θα πέσει μεγάλη ποσότητα νερού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως το Σάββατο

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Σήμερα

Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Σήμερα

Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Σήμερα

Οι απειλές του Ισραήλ ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος, λέει η Τεχεράνη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Σήμερα

Με απόφαση Κασσελάκη - «Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση»

Στήνουν νέα Ίμια οι Τούρκοι ‑ «Casus Belli» τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο

Σήμερα

Γιατί οι Τούρκοι θέλουν να στήσουν νέα… Ίμια λίγες εβδομάδες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντoγάν;

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σήμερα

Οι περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Σήμερα

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

par: 32
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.