E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το BCA College απαντάει στις προκλήσεις της εποχής με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου

Άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας

Το BCA College απαντάει στις προκλήσεις της εποχής με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου

Από το NEWSROOM

Η πανδημία COVID-19 λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων. Ανέδειξε καινοτόμες πρακτικές, αναβάθμισε τον ρόλο της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει, καθιερώνοντας αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν, και στο επιχειρείν και στην εκπαίδευση.

Τη δυνατότητα να επικοινωνούν διαδικτυακά την «ανακάλυψαν» οι πάντες: από τους ηγέτες της Ε.Ε. μέχρι τους υπαλλήλους μια μικρής εταιρείας, διαπιστώνοντας ότι όχι μόνο δεν δυσκολεύει τη συνεργασία, αλλά αντιθέτως την κάνει πιο αποτελεσματική, πιο γρήγορη, πιο στοχευμένη και με μικρότερο κόστος.

Ο ρόλος της εκπαίδευσης στο νέο αυτό τοπίο απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία. Άλλωστε η ουσία της σύγχρονης εκπαίδευσης δεν είναι να καταχωρίσει στο μυαλό των ανθρώπων γνώσεις, αλλά να τους εκπαιδεύσει στο πώς να επεξεργάζονται (να ιεραρχούν, να συνδυάζουν, να αξιοποιούν) έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών στον οποίο η πρόσβαση όλων είναι πλέον πολύ εύκολη. Ο επιτυχημένος επαγγελματίας του μέλλοντος θα είναι ο διά βίου εκπαιδευόμενος, κι αυτό δεν γίνεται σε θρανία και σε τάξεις.

Το BCA College ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.  Εδώ και χρόνια προσφέρει με μεγάλη επιτυχία μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων e-learning, ενώ έχει ήδη ενσωματώσει στη διά ζώσης διδασκαλία ένα πλήθος διδακτικών εργαλείων και δυνατοτήτων που βασίζονται στην Πληροφορική, κάνοντας πράξη μια πραγματικά καινοτόμα εκπαίδευση, συμμετοχική και ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Στην πανδημία, το BCA ανέδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά και τον καινοτόμο προσανατολισμό του: αμέσως μετά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις 11 Μαρτίου, προσέφερε το 100% των μαθημάτων του διαδικτυακά και επιπλέον τα ενίσχυσε με 471 συμπληρωματικές ώρες μαθήματος για την περαιτέρω ενδυνάμωση των φοιτητών του.

Οι καθηγητές του Κολλεγίου ήταν ήδη έμπειροι στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ οι φοιτητές υποστηρίχθηκαν με πολλά εκπαιδευτικά tutorials για την εύκολη μετάβασή τους στην πλήρως διαδικτυακή εκπαίδευση. Παράλληλα, το τμήμα τεχνικής υποστήριξης του Κολλεγίου ήταν σε ετοιμότητα για την επίλυση του όποιου προβλήματος.

Καθώς το BCA είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που διαρκώς εξελίσσεται και μαθαίνει, η συνεχής αξιολόγηση είναι στο DNA μας. Έτσι εφαρμόσαμε εκτεταμένη αξιολόγηση σχετικά με την ικανοποίηση των φοιτητών από τα διαδικτυακά μας μαθήματα, ενώ εξετάσαμε και τα ποσοστά συμμετοχής των σπουδαστών μας στις online διδασκαλίες.  Τα ευρήματα ήταν πολύ θετικά. Τα ποσοστά συμμετοχής στις διαδικτυακές τάξεις του BCA κυμάνθηκαν από 71,1% έως 95,8%, ανάλογα με τη θεματική ενότητα, ενώ το 92,1% των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη διαδικτυακή διδασκαλία.

Η επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά βρίσκει το BCA ακόμα πιο έτοιμο να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου σε άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Ωστόσο η τεχνολογία, όσο καλή και εάν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή. Από την άλλη, η απειλή του κορονοϊού δεν εξέλιπε. Για αυτόν τον λόγο, για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το BCA θα παρέχει ένα “buffet” εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δυνατοτήτων. Τα μαθήματα θα προσφέρονται σε μικρότερα τμήματα 12-15 ατόμων, ενώ το πρακτικό μέρος των μαθημάτων θα διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ολιγάριθμων τμημάτων. Η διά ζώσης διδασκαλία θα ακολουθεί επακριβώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Η διδασκαλία θα εξακολουθήσει να γίνεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Κολλεγίου που θα συνεπικουρείται από υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. 

Η εκπαίδευση θα εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις, στοχευμένες δράσεις, συμμετοχή σε σεμινάρια, συνέδρια και workshops και πρακτική εφαρμογή των διδαχθέντων. Οι αξιολογούμενες εργασίες και assessments των φοιτητών του BCA θα έχουν άμεση διασύνδεση με πραγματικά προβλήματα και εν εξελίξει projects ελληνικών και πολυεθνικών συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Το BCA προσφέρει ένα σύστημα blended learning που ενσωματώνει τα καλύτερα στοιχεία τής διά ζώσης και της online εκπαίδευσης. Άλλωστε η κουλτούρα του BCA ήταν πάντα blended: σε έναν χώρο που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διαμόρφωσε ένα ασφαλές και φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον για τους φοιτητές του που τους προσφέρει τη δυνατότητα να εξελιχθούν και να διακριθούν σε τομείς υψηλών απαιτήσεων, με ανάλογες απολαβές και προοπτικές καριέρας.

Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Γενική Διευθύντρια

BCA College

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.