E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρούσματα κορωνοϊού: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα «εισαγόμενα» περιστατικά

Αγωνία για τα 4.500 τεστ στα αεροδρόμια

Κρούσματα κορωνοϊού: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα «εισαγόμενα» περιστατικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/7/2020 | 09:56

Τουλάχιστον 4.500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων είναι ο απολογισμός της χθεσινής, πρώτης ημέρας για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας.

Πλέον οι αρμόδιοι φορείς, όπως και οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, και φυσικά η κυβέρνηση περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ελέγχων – οι απαντήσεις των τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό αναμένονται σήμερα αργά το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επιχειρησιακό σκέλος αυτής της διαδικασίας ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά για τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που συνέλεγαν τα δείγματα.

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Υπενθυμίζεται πως οι επιβάτες που υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων που θα προκύψει από τους ελέγχους αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο που θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών για όλο το επόμενο διάστημα των τριών μηνών της εφετινής τουριστικής περιόδου. Ευλόγως υπάρχει αγωνία για το αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας testing που έλαβε χώρα σε όλα τα αεροδρόμια που είχαν διεθνείς πτήσεις γιατί θα δώσει την πρώτη επιδημιολογική εικόνα για τον κορωνοϊό στους επισκέπτες της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του Ιουνίου – που δεν αφορούσαν βεβαίως τουρίστες- 1 στα 5 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα ήταν «εισαγόμενο». Από τα 500 κρούσματα του Ιουνίου, σχεδόν 100 αφορούσαν άτομο εισερχόμενο στην ελληνική επικράτεια από άλλη χώρα, είτε Έλληνα είτε αλλοδαπό.

Ωστόσο, πλέον οι συσχετισμοί αλλάζουν αφού οι αφίξεις επισκεπτών πολλαπλασιάζονται. Είναι ενδεικτικό, ότι τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου σχεδόν το 50% των κρουσμάτων ημερησίως ήταν «εισαγόμενα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Από αυτά, τα 11 αναφέρθηκαν ως «εισαγόμενα» - 4 μέσω Προμαχώνα, 4 μέσω πτήσεων, 2 μέσω Αλβανίας και 1 που αφορούσε Ελληνοαμερικανό στην Κάρπαθο.

Τα 9 κρούσματα εντοπίστηκαν στην εστία της Θράκης (1 στη Ροδόπη και 8 στην Ξάνθη), τα 2 στην Καστορια η οποία μετρά πλέον 17 κρούσματα και τέλος 1 στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων τα 777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.