E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποκαλύφθηκε απάτη: Έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών

Όπως διαπιστώθηκε 4 άτομα με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Αποκαλύφθηκε απάτη: Έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/7/2020 | 17:50

Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών ζητά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών. Αφορμή ήταν η πρόσφατη διαπίστωση παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία θεωρητικών εξετάσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διαπιστώθηκε 4 άτομα με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλο και το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρα για τα σχετικά κρούσματα, ζήτησε να δοθούν εντολές για ακόμα αυστηρότερους ελέγχους. Παράλληλα μελετάται η εφαρμογή ειδικού συστήματος ελέγχου το οποίο θα αποκλείει τέτοιου είδους φαινόμενα παραποίησης στοιχείων.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης «η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη, με γνώμονα πάντα την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και με τη συνεργασία συναρμοδίων Υπουργείων και δημόσιων αρχών, να καταργήσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις διαδικασίες που ευνοούν φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι μηδενική. Για το λόγο αυτό θα υιοθετηθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα περιορίζουν κάθε προσπάθεια παραποίησης και πλαστογραφίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς δρούσε το κύκλωμα παραποίησης στοιχείων

Στις 02-07-2020 και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής, παρατηρήθηκε περιστατικό με παραποίηση των στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, 4 άτομα, με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, οι επιτηρητές διέκριναν ότι δύο από τους «υποψηφίους» μετείχαν ξανά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Από τη διασταύρωση των φακέλων που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες των υποψηφίων που υπήρχαν στα Δελτία εξέτασής τους και στις ταυτότητές τους ήταν διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στους φακέλους που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας.

Οι φάκελοι των τεσσάρων υποψηφίων και οι αστυνομικές τους ταυτότητες, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης έδωσαν ένορκες καταθέσεις για το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία - Οι παρεμβάσεις που μελετώνται.

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο με ασφαλιστικές δικλείδες για το αδιάβλητο των εξετάσεων με βασικό πυλώνα την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών: από την κατάθεση των δικαιολογητικών έως την χορήγηση αδειών οδήγησης κάθε κατηγορίας οχήματος ή μοτοσικλέτας.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού προβλέπει μεταξύ άλλων τρείς καινοτόμες παρεμβάσεις:

1η ψηφιοποίηση του Δελτίου Εξεταζόμενου Υποψηφίου Οδηγού που θα φέρει μοναδικό αριθμό “barcode” και θα αποτρέπει παραποιήσεις,
2η ψηφιακό προγραμματισμό της εξέτασης υποψηφίου δίχως να απαιτείται προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες ή διαμεσολάβηση τρίτων,
3η τοποθέτηση στις αίθουσες εξέτασης κλωβού διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικού ή άλλου μέσου.

Να επισημανθεί ότι ήδη καθιερώθηκε, με πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης που ενίσχυσε τη διαφάνεια και απάλλαξε από το βραχνά της πολύμηνης αναμονής χιλιάδες συμπολίτες μας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.