E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Όταν η Madonna εμφανίστηκε ταυτόχρονα γuμνή σε δυο περιοδικά

Ένα σκάνδαλο που η «Βασίλισσα της ποπ» γύρισε υπέρ της

Σαν σήμερα: Όταν η Madonna εμφανίστηκε ταυτόχρονα γuμνή σε δυο περιοδικά
@zoomerradio.ca
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Madonna το 1985 αρχίζει να ξεχωρίζει σαν pop star. Η άνοδος της στα σκαλιά της δόξας έχει μόλις φτάσει στην κορυφή μετά από το τραγούδι της «Like a Virgin» που κυκλοφόρησε το 1984. Ήθελε πάντα να έχει όλα τα βλέμματα επάνω της και θα έκανε οτιδήποτε για να γίνει διάσημη.

Το 1979, η Madonna είχε φωτογραφηθεί από τον διάσημο Νεοϋορκέζο φωτογράφο Lee Friedlander. Τότε ήταν απλά μια φιλόδοξη χορεύτρια που το σeξαπιλ της ιντρίγκαρε τον καλλιτέχνη φωτογράφο. Οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες και επικεντρώνονταν στο στήθος της και γενικότερα στην μπροστινή πλευρά, της μετέπειτα «Βασίλισσας της ποπ». Τότε η Madonna, πληρώθηκε 25-30 δολάρια συνολικά για την φωτογράφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επόμενα έξι χρόνια πέρασαν εξαιρετικά για την Madonna. Από τον Οκτώβριο του 1982 που κυκλοφόρησε το πρώτο της σίνγκλ, μέχρι και το 1985, είχε κυκλοφορήσει συνολικά άλλα 4 σίνγκλ και 2 στούντιο άλμπουμ. Το Φεβρουάριο μάλιστα του 1985, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Sean Penn, «τον άντρα της ζωής της» όπως θα πει χρόνια αργότερα. Ο γάμος τους κράτησε 4 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 1985, ύστερα από την τεράστια επιτυχία του «Like a Virgin», όλοι έψαχναν κάτι για την Madonna γιατί απλά... πουλούσε. Τότε εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες από το 1979. Και πωλήθηκαν σε δυο περιοδικά για 100 χιλιάδες δολάρια η μια!

Αρχικά προκαλείται σκάνδαλο. Όμως η ήρεμη αντίδραση της Madonna, που δήλωσε «Δεν ντρέπομαι καθόλου» ή «Γuμνές φωτογραφίες; Και λοιπόν;» (που έγιναν εξώφυλλο στην New York Post!), όχι μόνο δεν έπληξε την εικόνα της, αλλά αύξησε την δημοτικότητά της στο κοινό. Όπως έχει συμβεί σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η εικόνα των διάσημων που έχουν κάνει παλαιότερα γuμνές φωτογραφήσεις χαλάει (όπως της Cameron Diaz κάποια χρόνια αργότερα). Όχι όμως της Madonna. Δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο, γιατί η ίδια δεν αισθάνθηκε καμία ανασφάλεια ή ντροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πόλεμος μεταξύ Playboy και Penthouse είχε αρχίσει ξανά. Από την δεκαετία του ’60 μέχρι και τα τέλη περίπου της δεκαετίας του ’70, ο πόλεμος μεταξύ των δυο περιοδικών ήταν συνεχής και ανελέητος. Μάλιστα του δόθηκε και όνομα, μένοντας στην ιστορία ως «Pubic Wars» (Οι πόλεμοι της Ήβης). Η κόντρα αυτή αναγεννήθηκε με τα ταυτόχρονα εξώφυλλα της Madonna. Τα δυο περιοδικά αύξησαν των αριθμό των τευχών τους για να καλύψουν την ζήτηση και ένας αθέμιτος ανταγωνισμός ακολούθησε, μέχρι η Madonna να τους βάλει στη θέση τους.

Η γuμνή φωτογράφιση της Madonna στο τεύχος του Ιουλίου του 1985 δεν ήταν φυσικά η μοναδική, με την ποπ σταρ να δείχνει εμπράκτως πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με το να δείχνει το σώμα της γuμνό. Όμως τον Ιούλιο του 1985, ήταν η πρώτη της, με την Αμερική να σοκάρεται για δεύτερη φορά από την Madonna, ύστερα από το τραγούδι «Like a Virgin». Το σκάνδαλο είχε προοπτικές μεγάλων διαστάσεων. Όμως, η Madonna το γύρισε υπέρ της και ίσως οι μόνοι χαμένοι να ήταν οι συντελεστές των δυο περιοδικών, με το υπέρογκο ποσό που ξόδεψαν για τις φωτογραφίες της...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 8 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 8 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 8 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.