E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποκαλυπτικό βίντεο από την δράση των συμμοριών στα ΜΜΜ

Είχαν διαπράξει περισσότερες από 160 κλοπές

Αποκαλυπτικό βίντεο από την δράση των συμμοριών στα ΜΜΜ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/7/2020 | 20:25

Στη σύλληψη συμμοριών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και είχαν διαπράξει περισσότερες από 160 κλοπές προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής

Δύο συμμορίες αλλοδαπών, που εξαρθρώθηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής, διέπραξαν περισσότερες από 160 κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών από επιβάτες κυρίως σε μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συνελήφθησαν 36 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων οι 35 είναι αλλοδαποί και ο ένας είναι Έλληνας.

Σε βάρος τους, καθώς και για 23 ακόμα αλλοδαπούς, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από υπηρεσίες της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από τα τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας και Συντάγματος και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 161 περιπτώσεις κλοπών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πώς δρούσαν οι συμμορίες στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εδώ και έξι μήνες, οι δράστες καθημερινά διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών μέσων μαζικής μεταφοράς, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια με χρήματα και προσωπικά έγγραφα ή κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια μοιράζονταν μεταξύ τους τα χρήματα, ή διέθεταν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωϊνές ή μεσημβρινές ώρες, οι δράστες πήγαιναν σε σταθμούς και στάσεις λεωφορείων, όπου σε ομάδες των 3 έως 7 ατόμων, εισέρχονταν σε αποβάθρες, συρμούς και λεωφορεία.

Φρόντιζαν μάλιστα να αναπτύσσονται και στις δυο πλευρές των σταθμών, να εναλλάσσουν συνεχώς «τομείς» και δρομολόγια και να επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα.

Στοχοποιούσαν συνήθως ηλικιωμένους πολίτες και τουρίστες, και επέλεγαν κυρίως όσους είχαν πορτοφόλι ή κινητό σε εξωτερικές τσέπες του ρουχισμού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη διάπραξη της κλοπής δημιουργούσαν κατάλληλες συνθήκες με τεχνητό συνωστισμό και αποσπούσαν την προσοχή του υποψήφιου θύματός τους, το οποίο περικύκλωναν, ώσπου μέλος της ομάδας να του αφαιρέσει το πορτοφόλι ή το κινητό.

Αμέσως μετά, τα υπόλοιπα μέλη εγκλώβιζαν το θύμα, διασφαλίζοντας έτσι τη διαφυγή του δράστη που αφαιρούσε τα κλοπιμαία, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν διατηρούσε στην κατοχή του, αλλά άμεσα τα έδινε σε άλλο μέλος της ομάδας, το οποίο αποβιβαζόταν στην πρώτη στάση.

Μάλιστα, έριχναν τα πορτοφόλια σε κάδους απορριμμάτων ή υπονόμους, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης με υποστηρικτικό ρόλο, παραλάμβαναν τα κλοπιμαία, έτσι ώστε να μην παραμένουν στην κατοχή των ομάδων «κρούσης», ελαχιστοποιώντας έτσι την αποκάλυψή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Διαβατήρια, άδειες διαμονής, κινητά τηλέφωνα και λοιπά τιμαλφή, τα διέθεταν σε κλεπταποδόχους και καταστήματα με κινητά τηλέφωνα, εισπράττοντας άμεσα το αντίτιμο, είτε τα προωθούσαν στο εξωτερικό, μοιράζοντας τα κέρδη μεταξύ τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 94 κινητά τηλέφωνα και 11 τάμπλετ, 5.975 ευρώ και 4 φορητοί υπολογιστές, 33 πορτοφόλια και 14 ρολόγια, 24 καπέλα και 5 γυαλιά, 7 αποκόμματα μεταφοράς χρημάτων, 4 οχήματα, μικροποσότητα κάνναβης, μαχαίρια και αεροβόλα πιστόλια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το σύνολο των μελών των εγκληματικών οργανώσεων έχουν συλληφθεί άλλες 51 φορές στο παρελθόν για διάπραξη κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.