E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού φέρνει πιο κοντά το Plan B

Τι εισηγούνται οι ειδικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/7/2020 | 10:27

Πρόσω ολοταχώς για περιορισμούς και μέτρα βρίσκεται η χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία του κορωνοϊού. Τα εκατοντάδες κρούσματα της λοίμωξης Covid-19 που καταγράφονται τον Ιούλιο, και ιδίως τα εισαγόμενα, έχουν κινητοποιήσει τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές.

Οι αρμόδιοι ευελπιστούν πως τα μέτρα που ελήφθησαν με την εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου αλλά και εντός της χώρας με την απαγόρευση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως τα πανηγύρια και παρεμφερείς πολυπληθείς διοργανώσεις, θα υπάρξει μετριασμός της διασποράς του κορωνοϊού. Δεν αποκλείεται ωστόσο να τεθούν σε ισχύ επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εάν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίζει να κινείται ανοδικά, παραπέμποντας στην «κούρσα» προηγούμενων δύσκολων εβδομάδων της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από σήμερα όσοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα από τον Προμαχώνα προς την Ελλάδα θα πρέπει να:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν συζητήσει στις τηλεδιασκέψεις τους την ενδεχόμενη υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, πχ σε καταστήματα για όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτούς, αλλά και το όριο των 50 ατόμων σε μυστήρια όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, και κατά τους ειδικούς η σαφής αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων, δηλαδή των κρουσμάτων χωρίς γνωστή πηγή μετάδοσης, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οδηγεί προς αυτήν την εκτός ελέγχου κατάσταση. Θεωρούν όμως πως με την έγκαιρη εφαρμογή μέτρων η «τυφλή» πορεία του κορωνοϊού μπορεί να περιοριστεί δραστικά.

Στον μακρύ κατάλογο των κρουσμάτων του Ιουλίου προστέθηκαν ακόμη 58 νέα περιστατικά χθες, από τα οποία τα 34 είναι εισαγόμενα. Συνολικά έχουν καταγραφεί 480 κρούσματα κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου και από αυτά τα 270 είναι εισαγόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έντονη κινητικότητα του ιού στη χώρα μας αποτυπώνεται και στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, που υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε 15 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως οι νέες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς θεωρείται ένα από τα αξιόπιστα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί για την πορεία του ιού, για την μόλυνση, τη νόσηση και την επίπτωση στον οργανισμό – η τελευταία αποτυπώνεται στα στοιχεία των διασωληνωμένων ασθενών και τέλος υπάρχει και το βαρύ στοιχείο των ανθρώπινων απωλειών.

Χθες νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού 87 άτομα, εκ των οποίων οι 35 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Θαλάμους αρνητικής πίεσης. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουνίου οι νοσηλευόμενοι συνολικά ήταν 41, ενώ οι διασωληνωμένοι 9.

Στον χθεσινό απολογισμό οι διασωληνωμένοι ήταν 13, με την πλειονότητα άνδρες και ηλικίας κάτω των 64 χρόνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ασθενών, οι 2 είναι στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και οι 8 στην ομάδα 40-64 χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νοσοκομεία με τους περισσότερους ασθενείς σε κλινικές Covid-19 είναι το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη (13), το Σωτηρία (11), το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης (7) και το Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας (6).

Θετικό κρίνεται ότι για όγδοη ημέρα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος (193 συνολικά οι θάνατοι).

Από το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο φαίνεται ότι επιμένουν οι «εστίες» σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Χθες, καταγράφηκαν οκτώ και επτά κρούσματα αντίστοιχα, με τα συνολικά από την περασμένη Πέμπτη να ξεπερνούν πια τα 35 στις δύο περιοχές. Σταθερά στον «χάρτη» μένουν Ξάνθη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Ημαθία, ενώ στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που περιλαμβάνονται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ τρία προέρχονται από τη Λέσβο - πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας (παππούς – πατέρας και εγγονός).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 10 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 10 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 10 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 10 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

ΟΗΕ: Παγκόσμια τραγωδία στη σπατάλη τροφίμων – Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα

Χτες

Έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 60% αυτής της σπατάλης

Αργία τραπεζών για το Καθολικό Πάσχα: Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Χτες

Πότε θα εμφανιστούν οι πληρωμές που θα γίνουν από αύριο το απόγευμα μέχρι τις 2 Απριλίου

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.