E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ιστορία της στοιχειωμένης έπαυλης που πωλείται για 2,87 εκατ. δολάρια

Λέγεται πως κάποτε έζησε εκεί ο ίδιος ο διάβολος

Η ιστορία της στοιχειωμένης έπαυλης που πωλείται για 2,87 εκατ. δολάρια
@thetimes.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Χτίστηκε το 1170. Η έπαυλη Loftus Hall στην Ιρλανδία είναι ένα αξιοθέατο αρχιτεκτονικής. Μια έπαυλη που πλέον πωλείται έναντι 2,87 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται για την αγορά της δεν θα πρέπει να σκεφτούν μόνο τα 22 της υπνοδωμάτια, αλλά τον τοπικό θρύλο που την συνοδεύει. Γιατί πιστεύεται ότι κάποτε εκεί κατοικούσε ο ίδιος ο διάβολος.

Σύμφωνα με το Smithsonian, μετά από μια παρτίδα χαρτιών στη έπαυλη, ένας από τους παίκτες αποκάλυψε στην κόρη του ιδιοκτήτη τις οπλές του. Από τότε, η κοπέλα τραυματίστηκε ψυχικά για το υπόλοιπο της ζωής της και το πνεύμα της περιπλανιέται στους διαδρόμους της έπαυλης από τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιο πρόσφατοι ιδιοκτήτες του Loftus Hall, διοργάνωναν μάλιστα στοιχειωμένες περιηγήσεις στους διαδρόμους του, ενώ στους πιο γενναίους, επέτρεπαν την διαμονή για ένα βράδυ έναντι αμοιβής φυσικά. Αν κάποιος έχει τα χρήματα λοιπόν μπορεί να την αποκτήσει, αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν αναφορές πως σιλουέτες φαντασμάτων στέκονται στα παράθυρα τη νύχτα. Λέτε ο θρύλος να είναι αληθινός;

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα βροχερό απόγευμα του 18ου αιώνα, ένα μυστηριώδες χτύπημα ακούστηκε στην πόρτα της έπαυλης. Οι ιδιοκτήτες παρολ’ αυτά δεν παραξενεύτηκαν αφού συχνά φιλοξενούσαν ναυτικούς σε βροχερές ημέρες. Έτσι, προσέφεραν καταφύγιο στον άνδρα που εμφανίστηκε στην πόρτα για αρκετές ημέρες. Ο άνδρας έγινε φίλος με όλη την οικογένεια και έδειχνε ένα ζωηρό ενδιαφέρον για την μια κόρη, την Anne.

Ένα βράδυ, η παρέα έκατσε στο τραπέζι για να παίξει χαρτιά. Κάποια στιγμή, το δαχτυλίδι της Anne έπεσε στο πάτωμα και έσκυψε να το σηκώσει. Εκεί είδε κάτι που άλλαξε για πάντα την ζωή της. Ανακάλυψε λοιπόν πως ο επισκέπτης δεν είχε ανθρώπινα πόδια, αλλά οπλές. Η Anne άρχισε να τσιρίζει. Ο επισκέπτης λέγεται πως απέδρασε από το ταβάνι. Ακολούθησε μια δυνατή βροντή και ένα σύννεφο καπνού, που μύριζε θείο. Η Anne δεν ξεπέρασε ποτέ το περιστατικό.

Απομονώθηκε και πέθανε σε νεαρή ηλικία λίγο αργότερα. Σύμφωνα με κάποιους επισκέπτες της έπαυλης, το πνεύμα της κυκλοφορεί ακόμα στους διαδρόμους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της έπαυλης είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα. Ένας Νορμανδός έχτισε ένα κάστρο το 1170, με σκοπό να γίνει αποδεκτός στην ιρλανδική κοινωνία. Κατά την περίοδο της Μαύρης Πανώλης, οι απόγονοί του μετέτρεψαν το κάστρο σε έπαυλη. Κατά την διάρκεια του 17ου αιώνα και αφού είχε αλλάξει πολλά χέρια, αποκτήθηκε από την αγγλική οικογένεια Loftus, στην οποία οφείλει και το σημερινό όνομά της.

https://www.irishtimes.com/life-and-style/homes-and-property/loftus-hall-spooky-pile-with-a-haunting-history-for-2-5m-1.4309910

@irishtimes.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ 1865 και 1875, οι συνεχόμενες ανακαινίσεις έφεραν στο φως οστά βρέφους χτισμένα μέσα στον τοίχο του δωματίου, όπου υποτίθεται ότι απομονώθηκε η Anne ύστερα από την συνάντησή της με τον διάβολο. Πολλοί πιστεύουν πως η ιστορία αυτή εμπνεύστηκε για να κρύψει μια τρομακτική αλήθεια. Πώς η Anne έμεινε έγκυος από τον μυστηριώδη επισκέπτη και κλειστηκε στο δωμάτιο αφήνοντας το μωρό να πεθάνει. Ο θρύλος βέβαια, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, είναι πιο διαδεδομένος από την πιθανή αλήθεια.

Οι τωρινοί ιδιοκτήτες απέκτησαν την έπαυλη το 2011 έναντι 800 χιλιάδων δολαρίων. Την ανακαίνισαν και 9 χρόνια μετά, είναι ξανά διαθέσιμη προς πώληση. Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, η έπαυλη λειτούργησε κυρίως ως μοναστήρι και ως ξενοδοχείο. Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον μύθο της για να βγάλουν μερικά από τα χρήματα που ξόδεψαν. Και τώρα θέλουν να την πουλήσουν, αλλά όχι στον οποιονδήποτε. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως θα πάρει συνέντευξη από όλους τους πιθανούς αγοραστές.

Πληροφορίες: allthatsinteresting.com

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 3 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 3 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 3 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.