E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού στα παιδιά

Τα συνηθέστερα συμπτώματα στα παιδιά διαφέρουν από εκείνα των ενηλίκων, τονίζουν οι ερευνητές

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού στα παιδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/9/2020 | 09:40

Κόπωση, πονοκέφαλος και πυρετός είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ασθένειας Covid-19 στα παιδιά, με λίγα από αυτά να αναπτύσσουν βήχα ή να χάνουν την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης, όπως διαπίστωσαν ερευνητές.

Τα τελευταία ευρήματα των επιστημόνων αναδεικνύουν την ανάγκη να δημιουργηθούν ξεχωριστές λίστες συμπτωμάτων για κάθε ηλικιακή ομάδα, επισημαίνει δημοσίευμα του Guardian με αντικείμενο την εν λόγω μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) αναφέρει ως συνήθη συμπτώματα της Covid-19 σε ενήλικους και παιδιά τον πυρετό, τον συνεχή βήχα που εμφανίζεται ξαφνικά και τις μεταβολές (ή απώλεια) στην όσφρηση ή τη γεύση. Ωστόσο, η ομάδα επιστημόνων που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της εφαρμογής Covid Symptom Tracker (ένα app που βοηθά στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού) εξηγεί πως, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, η ασθένεια εμφανίζεται διαφορετικά στα παιδιά συγκριτικά με τους ενήλικες.

«Πρέπει να αρχίσουμε να λέμε στον κόσμο ποια είναι τα κύρια συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία, αντί να διατηρούμε αυτήν την γενικευμένη εμμονή με τον πυρετό, τον βήχα και την απώλεια όσφρησης», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Τιμ Σπέκτορ από το King’s College London.

Τα τελευταία ευρήματα της ομάδας βασίζονται σε αναφορές συμπτωμάτων που εμφάνισαν 198 παιδιά, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό ανάμεσα στα 16.000 που υποβλήθηκαν στο διαγνωστικό τεστ. Κάποια από τα παιδιά έκαναν το τεστ την ίδια περίοδο με τους γονείς τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποβλήθηκαν στην εξέταση για προληπτικούς λόγους, ακόμα και χωρίς να έχουν καθόλου συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 1/3 των παιδιών που βρέθηκαν θετικά δεν είχαν καθόλου συμπτώματα, επιβεβαιώνοντας παλαιότερες μελέτες που έδειχναν ότι πολλά κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Στα υπόλοιπα παιδιά όμως που βρέθηκαν θετικά, τα συμπτώματα που εμφάνιζαν ήταν αρκετά διαφορετικά από των ενηλίκων.

Πάνω από τα μισά παιδιά που διαγνώστηκαν με Covid-19 και είχαν συμπτώματα (55%) εμφάνιζαν κόπωση, ενώ το 54% είχε πονοκέφαλο. Τα μισά περίπου παιδιά από αυτήν την κατηγορία είχαν πυρετό, και το 38% είχε πονόλαιμο. Σχεδόν το 35% των παιδιών με συμπτώματα είχε απώλεια όρεξης, το 15% είχε ένα ασυνήθιστο δερματικό εξάνθημα και το 13% είχε διάρροια.

Στους ενήλικες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, από την άλλη μεριά, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι κόπωση, πονοκέφαλος, επίμονος βήχας, πονόλαιμος και απώλεια όσφρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σπέκτορ, σχεδόν μισά από τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον ιό και είχαν συμπτωματα, δεν εμφάνιζαν κανένα από τα τρία κύρια συμπτώματα στη σελίδα του NHS.

«Αν κάποιος ακολουθούσε [μόνο] τις συστάσεις της κυβέρνησης, θα μπορούσαν να του διαφύγουν οι μισές [συμπτωματικές] μολύνσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ενημερωθούν γονείς για τα διαφορετικά «πρόσωπα» που μπορεί να πάρει η Covid-19 σε παιδιά και ενήλικες. «Ο στόχος δεν είναι να πιεστούν οι γονείς να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε τεστ, αλλά απλά να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο [εάν έχουν συμπτώματα]», προσθέτει ο καθηγητής.

Όπως σημειώνει ο Σπέκτορ, κάποια από τα συμπτώματα που εμφάνισαν παιδιά είναι παρόμοια με εκείνα του κρυώματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει επιπλέον δυσκολίες στους χειμερινούς μήνες που θα έρθουν. Άλλα, ωστόσο, τα δερματικά εξανθήματα, είναι ασυνήθιστα. Η ομάδα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα εξανθήματα πρέπει να προστεθούν στην επίσημη λίστα των συμπτωμάτων, επισημαίνοντας ότι έχουν παρατηρηθεί και σε ενήλικες ασθενείς Covid-19.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.