E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το δέντρο που έκανε προξενιό σε πάνω από 100 γάμους

Έχει ονομαστεί συμβολικά Bridegroom’s Oak

Το δέντρο που έκανε προξενιό σε πάνω από 100 γάμους
@wikipedia.org
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Αρκετά χρόνια πριν από τις ιστοσελίδες γνωριμιών, ένα δέντρο που βρίσκεται στη Γερμανία αποδείχτηκε ένας πολύ επιτυχημένος προξενητής, έχοντας ενώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που παντρεύτηκε και το ίδιο.

Ονομάζεται συμβολικά Bridegroom’s Oak. Η ιστορία του ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από το πείσμα ενός αυστηρού πατέρα. Η κόρη του δασοφύλακα από το Dodau λοιπόν, ερωτεύτηκε έναν εργάτη σοκολατοποιίας από την Λειψία. Ο πατέρας δεν έδινε όμως την συγκατάθεσή του, έτσι το ερωτευμένο ζευγάρι αναγκάστηκε να συναντιέται κρυφά. Για να συνεννοούνται, χρησιμοποιούσαν μια τρύπα στον κορμό της βελανιδιάς, κοντά στην έπαυλη του δασοφύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή ο πατέρας της δέχθηκε την επιθυμία τους να παντρευτούν. Ο γάμος έγινε στις 2 Ιουνίου του 1891, κάτω από την βελανιδιά η οποία ήταν τόσον καιρό το καταφύγιο του έρωτά τους.

Η είδηση της ρομαντικής ιστορίας διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και πολλοί άρχισαν να επισκέπτονται την βελανιδιά. Άνδρες και γυναίκες που έψαχναν να παντρευτούν άφηναν γράμματα στην τρύπα του κορμού της, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά τους και την ταχυδρομική τους διεύθυνση. Κάποιοι έψαχναν τα γράμματα και αν αυτό που διάβαζαν τους φαινόταν ενδιαφέρον, τότε ξεκινούσαν αλληλογραφία με το συγκεκριμένο άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@bbc.com

Η βελανιδιά έγινε τόσο δημοφιλής που το 1927 απέκτησε την δική της ταχυδρομική διεύθυνση. Έτσι όσοι μάθαιναν για την ιστορία της αλλά δεν μπορούσαν να την επισκεφθούν, μπορούσαν πλέον να στείλουν το γράμμα τους εκεί. Και όλο αυτό αποδείχθηκε επιτυχημένο, αφού σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, πάνω από 100 γάμοι έχουν γίνει εξαιτίας αυτής της βελανιδιάς.

Ο ταχυδρόμος Karl Heinz Martens που παρέδιδε γράμματα στην βελανιδιά για 20 χρόνια, χρωστάει την γαμήλια ευτυχία του σε αυτήν. Εμφανίστηκε σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και λίγες ημέρες αργότερα έλαβε το γράμμα μιας γυναίκας από το Αμβούργο, με την ταχυδρομική διεύθυνση της βελανιδιάς. Οι δυο τους βρέθηκαν, παντρεύτηκαν και ζουν μαζί από τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@atlasobscura.com

Η επιτυχία της ήταν τέτοια που παντρεύτηκε και η ίδια. Αλλά ο γάμος της, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που προξένησε, δεν ήταν ευτυχισμένος. Το 2009 «αρραβωνιάστηκε» με το μόνο άλλο δέντρο που έχει ταχυδρομική διεύθυνση στη Γερμανία. Την καστανιά Himmelgeister, που βρισκόταν έξω από το Ντίσελντορφ. Το «ζευγάρι» δεν συναντήθηκε ποτέ, αλλά αντάλλαξε φωτογραφίες και μερικά φύλλα. Ωστόσο ο γάμος τους τελείωσε άδοξα το 2015, όταν η καστανιά έπρεπε να αφαιρεθεί λόγω μυκητίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον τη βελανιδιά θα μπορούσαμε να την πούμε και «χήρα». Μια χήρα που συνεχίζει να βοηθά τους ανθρώπους να βρουν το άλλο τους μισό και να βρουν την ευτυχία. Και η ίδια μπορεί να μην μείνει για πολύ μόνη, αφού υπάρχουν ήδη υποψήφια ταίρια από την Νότια Αφρική και την Αυστραλία, τα οποία έχουν κι αυτά την δική τους ταχυδρομική διεύθυνση.

Πληροφορίες: atlasobscura.com

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 2 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 2 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 2 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.