E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Ο παρουσιαστής και tattoo artist μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες»

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/9/2020 | 20:27

Την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού, μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του, περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ο tattoo artist και παρουσιαστής μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τα όσα συνέβησαν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, μετά την άφιξή τους στο Μεξικό, αλλά και γιατί αρνήθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιβιβαστούν σε πτήση της Lufthansa για την επιστροφή τους.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. "Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο"; μας ρώτησαν. "Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει" τους απαντήσαμε», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης, μιλώντας στην εφημερίδα από τη Φρανκφούρτη, τον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού επιστροφής στην Ελλάδα.   

«Μας είχαν κρύψει 3 μέρες από τον κόσμο»

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο», δήλωσε ο παρουσιαστής.   

«Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; "Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;" τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση. Μετά μας ρώτησαν, "Πόσα λεφτά έχετε;". Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Έλληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάναμε ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο»   

Ο παρουσιαστής ρωτήθηκε τι συνέβη μετά την απόφαση για την απέλασή τους, καθώς οι μεξικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν πρόβλημα με το πλήρωμα πτήσης της Lufthansa και ότι ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβουν από το αεροσκάφος.   

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, "δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία". " Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη" επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες», απάντησε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν έγινε καμία φασαρία μέσα στο αεροπλάνο. «Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. "Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο" τους είπαμε. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο», συμπλήρωσε.   

«Δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες», τόνισε ακόμη. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Σήμερα

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Σήμερα

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.