E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Ηλικιωμένες Αγγλίδες κοιμούνται με διαφορετικό νεαρό κάθε βράδυ

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Δημοσίευση 30/9/2020 | 09:43

Τη φήμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η Γκάμπια ως «παράδεισος» για ηλικιωμένες Βρετανίδες, που επισκέπτονται τον προορισμό για να ικανοποιήσουν τις σeξουαλικές ορέξεις τους με ντόπιους νεαρούς, διερευνά ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Channel 4.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ «Sεx on the Beach», διάρκειας μίας ώρας, παρουσιάζει τι ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς στο ταξίδι του στην Αφρικανική χώρα, μετά από συνεντεύξεις με νεαρούς και ηλικιωμένες κυρίες που συνάπτουν αυτές τις ευκαιριακές σχέσεις, και αυτοψία στα «αμαρτωλά» μπαρ.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, τα εν λόγω μπαρ είναι γεμάτα με λευκές γυναίκες που θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και το σeξ με νεαρούς ντόπιους άνδρες. Ένας από τους στόχους του προγράμματος ήταν να ανακαλύψει πόσο αυθεντικές είναι οι σχέσεις που δημιουργουνται, δεδομένης της πολιτισμικής, ηλικιακής και ταξικής διαφοράς, αλλά και κατά πόσον εμπεριέχουν το στοιχείο της εκμετάλλευσης - και από ποια πλευρά.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη Βρετανία, μία γυναίκα είπε στον Σέιγι ότι η Γκάμπια είναι «παράδεισος» επειδή «μπορείς να πηγαίνες με διαφορετικό άνδρα κάθε βράδυ».

Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον 32χρονο Άλκα, έναν ντόπιο που είχε συνάψει πολλές ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες. Σύμφωνα με τον Άλκα, πρόκειται για τουρίστριες που ήλθαν στη χώρα του με την πρόθεση να κάνουν σeξ με μικρότερους άνδρες και έπειτα να φύγουν. «Αυτό με πληγώνει πολύ. Δεν μου άρέσει. Ψάχνω για μια καλή σχέση», λέει ο Άλκα, που, σύμφωνα με την Daily Mail είναι παντρεμένος με τη Φρανσουάζ, μια 68χρονη Βελγίδα. Η Φρανσουάζ έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος - όπως υποστηρίζει - δεν της ζήτησε ποτέ τίποτα. Ως αντάλλαγμα, ο Άλκα λέει ότι της προσφέρει «χαρά», με την 68χρονη να σχολιάζει πως την κάνει να αισθάνεται σαν «νεογέννητο μωράκι» με δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Πώς αντέδρασε το βρετανικό κοινό

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ πολλές ήταν οι αντιδράσεις από Βρετανούς τηλεθεατές στα social media. Αρκετοί χρήστες στο Twitter σχολίασαν πως το «Sεx on the Beach» τους έκανε να αισθανθούν εξαιρετικά άβολα, και πολλοί επέκριναν τις ηλικιωμένες σeξοτουρίστριες, λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται την φτώχεια των ντόπιων δελεάζοντάς τους με το όνειρο της βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Sεx on the Beach σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα όσο και τα ντοκιμαντέρ για τον σeξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη, όπου δυτικοί λευκοί άνδρες πηγαίνουν για να βρουν νύφες», έγραψε ένας χρήστης. «Όσα δείχνει το πρόγραμμα είναι πολύ ανησυχητικά. Ηλικιωμένες λευκές εκμεταλλεύοντας φτωχούς άνδρες στην Γκάμπια, πόσο σιχαμερό είναι αυτό;» διερωτάται ένα άλλο tweet.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που υποστήριξαν ότι η εκμετάλλευση είναι αμοιβαία και ότι κάθε πλευρά αποκομίζει τα δικά της οφέλη. «Αν καταφέρουν να παντρευτούν μία από αυτές τις γιαγιάδες θα εξασφαλίσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο και έπειτα θα ζουν σε άνετες συνθήκες», γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι σχολιαστές πάντως, που εχουν επισκεφθεί την Γκάμπια, επισήμαναν ότι όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι υπάρχει μεν φλερτ από τους ντόπιους προς τις ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ μικρότερη κλίμακα και διακριτικά.

Για τον δημοσιογράφο Σέιγι Ρόουντς πάντως, το ζητούμενο ήταν να γνωρίσει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, ώστε να κατανοήσει το φαινόμενο χωρίς επικριτική διάθεση. «Ορισμένοι από τους ανθρώπους που γνώρισα δείχνουν να ταιριάζουν σε κουτάκια όπως «σeξοτουρίστας», «απατεώνας» ή «θύμα». Αν όμως αφιερώσεις χρόνο να τους γνωρίσεις συνειδητοποιείς ότι τίποτε δεν είναι οριστικό και ξεκάθαρο. Από τη γυναίκα που αρραβωνιάστηκε έναν άνδρα μετά από μόλις 3 μήνες μεχρι τον 34χρονο που είναι περήφανος για την 86χρονη μνηστή του... Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν αγαπη, σeξ, χρήματα ή δύναμη. Μόνο αν κοιτάξεις τη ζωή τους χωρίς να κρίνεις μπορείς να αποκτήσεις μια εικόνα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής ‑ Με ποιο κόμμα

Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκλεγμένο ευρωβουλευτής, θα διεκδικήσει μία νέα θητεία στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Σήμερα

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Σήμερα

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.