E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 λόγοι για να δείτε το Enola Holmes

Η ταινία του Netflix ήταν μια ευχάριστη έκπληξη

5 λόγοι για να δείτε το Enola Holmes
@inews.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η ταινία «Enola Holmes» που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στο Netflix είναι μια ιδιαίτερη ιστορία που αφορά την οικογένεια Holmes, στην οποία ανήκει και ο πιο γνωστός ντετέκτιβ της ιστορίας, Sherlock. Αυτή φορά όμως ο Sherlock, είναι δευτερεύων χαρακτήρας και στο επίκεντρο βρίσκεται η μικρή του αδερφή, η οποία είναι ίσως καλύτερη ντετέκτιβ από τον ίδιο.

Η μητέρα της που την εκπαίδευσε στα πάντα ξαφνικά εξαφανίζεται με την 16χρονη Enola να καλεί τα αδέρφια της Mycroft και Sherlock για να την βοηθήσουν να τη βρει. Ο Mycroft, πλούσιος και αυστηρός, θέλει να την βάλει εσωτερική σε σχολείο. Έτσι η Enola το σκάει από το σπίτι, πηγαίνει στο Λονδίνο όπου ψάχνοντας την μητέρα της μπλέκεται σε μια υπόθεση που την ξεπερνά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο και μόνο η ιστορία της, με το background του Sherlock να δεσπόζει, προκαλεί τους λάτρεις των ταινιών μυστηρίου να δουν με ενδιαφέρον το «Enola Holmes». Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να την παρακολουθήσει κάποιος. Όπως οι 5 παρακάτω...

Η Millie Bobby Brown

Η νεαρή ηθοποιός που ενσαρκώνει την Enola (την οποία πολλοί γνωρίζουν από την σειρά «Stanger Things»), είναι απλά εξαιρετική. Κάθε φορά που συνομιλεί με τον θεατή είναι απολαυστική, παίρνοντας κάθε φορά την κατάλληλη γκριμάτσα και μάλιστα χωρίς να ενοχλεί, όπως γίνεται σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Σε όλη την διάρκεια της ταινίας σου δίνει την εντύπωση μιας έμπειρης ηθοποιού, ενώ είναι ακόμα μόλις 16 ετών. Όσο και η Enola.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Sherlock βρίσκει τον δάσκαλο του

Αν σας ενοχλεί κάποιος που δεν χάνει ποτέ και θεωρείται αλάνθαστος και αυθεντία, όπως ο Sherlock Holmes, τότε ήρθε η ώρα της κατάρριψης αυτού του μύθου. Όσο έξυπνος και ικανός είναι ο Sherlock άλλο τόσο και περισσότερο είναι η μικρή του αδερφή, που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά του. Μπορεί να τον θεωρεί πρότυπο, αλλά δεν δυσκολεύεται να τον ξεπεράσει.

Ένας νεανικός έρωτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία δεν είναι μόνο μυστήριο και περιπέτεια. Έχει και μια πολύ πιο τρυφερή πλευρά. Η Enola με το που το σκάει από τα αδέρφια της γνωρίζει έναν νεαρό μαρκήσιο ο οποίος έχει κάνει το ίδιο. Ναι, ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά όπως αποδεικνύεται ο νεαρός μετατρέπεται άθελά του στην πρώτη της υπόθεση. Και στον πρώτο της νεανικό έρωτα.

Η ισότητα των φύλων

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραβλέψουμε την φεμινιστική πλευρά της ταινίας. Η ιστορία συνδυάζει αριστοτεχνικά νοοτροπίες του τότε με ζητήματα του τώρα, συνθέτοντας ένα κάδρο για την αναγκαιότητα της ισότητας των φύλων που οδηγεί στην ομαλότερη και ποιοτικότερη συνύπαρξη τους. Η μητέρα Holmes κατά τον Mycroft είναι τρελή, αφού δεν ασχολείται μόνο με το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών της ενώ η μικρή Enola μια τόσο ατίθαση νεαρή που δεν θα παντρευτεί ποτέ. Και οι δυο ωστόσο τον διαψεύδουν πανηγυρικά, δείχνοντάς του πως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από έναν άντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικός σου ρόλος

Όταν η Enola μιλάει στην κάμερα, υποτίθεται ότι μιλάει μαζί σου. Σου μιλάει για τις σκέψεις της, τα επόμενα βήματά της και τα συναισθήματά της. Κάποιες φορές ζητάει την γνώμη σου και σε βάζει στην διαδικασία να σκεφτείς και να απαντήσεις. Βάζοντας σε μέσα στην ταινία και στον ρόλο του ντετέκτιβ. Κάτι που σίγουρα σου αρέσει. Έτσι;

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.