E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η γιαγιά από τη Χίο που κάνει online μαθήματα μαγειρικής στους ξένους

Από τον Άη Γιώργη τον Συκούση βρέθηκε στον Άγιο Γεώργιο στο Στάτεν Άιλαντ και κατέκτησε τους Νεοϋορκέζους με την κουζίνα της μαμάς της

Η γιαγιά από τη Χίο που κάνει online μαθήματα μαγειρικής στους ξένους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης, το Enoteka Maria στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, το ρόλο των σεφ έχουν αναλάβει γιαγιάδες από όλα τα μέρη του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του το 2006 και απασχολεί γιαγιάδες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Σρι Λάνκα, την Αργεντινή, την Αλγερία, την Τσεχία και αλλού.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Τζόντι Σκαραβέλα δημιούργησε το εστιατόριο όταν έχασε τη γιαγιά και τη μητέρα του. Στην αρχή άνοιξε την κουζίνα του σε Ιταλίδες γιαγιάδες, λόγω της καταγωγής του. «Όταν βλέπω μία Ιταλίδα γιαγιά στην κουζίνα να μαγειρεύει αισθάνομαι ασφάλεια», είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Refinery29. Όμως είδε πως οι πελάτες ήθελαν να βλέπουν τις γιαγιάδες εν δράσει και τότε σκέφτηκε πως μια γιαγιά είναι τέλεια απ'όπου κι αν προέρχεται και έτσι, σιγά σιγά ήρθαν γιαγιάδες κι από άλλες χώρες. Στο εστιατόριο του σήμερα εργάζονται 30 έως 40 γιαγιάδες!

Εκτός από το να φας, μπορείς και να μάθεις να μαγειρεύεις! Στόχος των μαθημάτων είναι όσοι συμμετέχουν να μάθουν να δημιουργούν στην κουζίνα με τον μοναδικό τρόπο της γιαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ελληνική κουζίνα εκπροσωπεί η γιαγιά Πλουμίτσα από τη Χίο!

"Αν δεν μπορείτε να βρεθείτε στα μαθήματα, όπως τόσοι και τόσοι, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής online!" γράφει στο σαιτ του εστιατορίου.

Γεια σας. Ονομάζομαι Πλουμίτσα. Κατάγομαι από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση που βρίσκεται στο νησί της Μυροβόλου Χίου. Μεγάλωσα στην Χίο με τους γονείς μου και τα τρία αδέλφια μου. Από μικρή μου άρεσε πολύ να φτιάχνω γλυκά αλλά η μαμά μου ήθελε να τα κάνει όλα μόνη της. Στην ηλικία των 24 ετών, παντρεύτηκα και μετακόμισα στην Αμερική. Δεν ήξερα να μαγειρεύω τίποτα, αλλά ο άντρας μου, που ήταν και εκείνος από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, και η Θεία του, με έμαθαν να μαγειρεύω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάναμε τρία παιδιά, και τα στείλαμε σε Ελληνικά σχολεία. Επειδή δεν εργαζόμουν όταν τα παιδιά ήταν μικρά, είχα καιρό και μου άρεσε πολύ να μαγειρεύω τα Ελληνικά φαγητά που έφτιαχνε η μητέρα μου. Στα γράμματα που μου έστελνε, έγραφε πως έφτιαχνε διάφορα φαγητά και ακολουθούσα τις οδηγίες της. Σιγά-σιγά έμαθα να φτιάχνω τα ωραία φαγητά της μητέρας μου.

Τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει, και ο μεγαλύτερος μου γιος έχει παντρευτεί και έχω εγγονό, έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω τα ελληνικά φαγητά και γλυκά που τους αρέσουν.

Θέλω να μάθουν όλοι τα φανταστικά πιάτα της Ελλάδας. Γι' αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω μια γεύση της Ελλάδας σε τέτοιο ωραίο εστιατόριο. Ο προστάτης του χωριού μου, ο Άγιος Γεώργιος, με κάλεσε πίσω κοντά του στον Άγιο Γεώργιο του Στατεν Άιλαντ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.