E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Κύριε αντιπρόεδρε, τώρα μιλάω εγώ»: Viral έγινε η φράση της Καμάλα Χάρις στο ντιμπέιτ

Γρήγορα έγινε trend στο Twitter

«Κύριε αντιπρόεδρε, τώρα μιλάω εγώ»: Viral έγινε η φράση της Καμάλα Χάρις στο ντιμπέιτ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/10/2020 | 20:23

«Κύριε αντιπρόεδρε, τώρα μιλάω εγώ»: Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε χθες το βράδυ η Καμάλα Χάρις στο ντιμπέιτ των αντιπροέδρων, όταν τη διέκοπτε πολλές φορές ο πολιτικός της αντίπαλος, αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς. Και γρήγορα έγινε trend στο Twitter, καθώς πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της.

Μπορεί το χθεσινό debate μεταξύ των μελλοντικών αντιπροέδρων των ΗΠΑ να ήταν πολύ πιο ήρεμο σε σχέση με τις έντονες αντιπαραθέσεις που σημειώθηκαν στην προεκλογική συζήτηση μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, ωστόσο αρκετές φορές η Καμάλα Χάρις χρειάστηκε να επέμβει προκειμένου να ολοκληρώσει τις φράσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κύριε αντιπρόεδρε, τώρα μιλάω εγώ!». «Εάν δεν σας πειράζει, να με αφήσετε να ολοκληρώσω, μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση», αλλά και «Με διακόψατε και θα ήθελα να τελειώσω, σας παρακαλώ», ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε η Καμάλα Χάρις.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του CBS News, ο Μάικλ Πενς διέκοψε την Καμάλα Χάρις 10 φορές, ένας αριθμός διπλάσιος από τις πέντε περιπτώσεις που η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών διέκοψε τον συνομιλητή της. Επίσης, ο Πενς μίλησε συνολικά 38 λεπτά, ενώ η Χάρις μίλησε για 35.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοφιλές το hashtag #imspeaking -Γιατί πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν με την Καμάλα Χάρις

Και η επανειλημμένη άρνηση της Χάρις να αφήσει τον Πενς να μιλήσει την ώρα που εκείνη είχε τον λόγο, οδήγησε τους χρήστες του Twittter να γράψουν τη δική τους άποψη επί του θέματος, και το hashtag #imspeaking συνέχισε να είναι δημοφιλές και σήμερα. Μάλιστα, πολλά tweets (που προέρχονταν από γυναίκες χρήστες) έκαναν λόγο για παρόμοιες διακοπές που έχουν βιώσει στη ζωή τους, ιδιαίτερα στην εργασία τους.

«Όταν η Καμάλα είπε ''Εγώ μιλάω'', κάθε γυναίκα το ένιωσε», έγραψε κάποια στο Twitter, με μία ακόμη να προσθέτει: «''Κύριε αντιπρόεδρε, εγώ μιλάω. Εγώ μιλάω''. Κάθε γυναίκα σε αυτό τον κόσμο, κάθε μέρα». Μια άλλη τόνισε: «''Με διέκοψε και θα ήθελα να ολοκληρώσω, παρακαλώ'': είναι μια ατάκα που κάθε γυναίκα που έχει βρεθεί ποτέ σε μια συνάντηση με άνδρες μπορεί να ταυτιστεί», με μία ακόμη να γράφει: «''Θα ήθελα ίσο χρόνο'', λέει η Χάρις, και κάθε γυναίκα στην Ιστορία της ανθρωπότητας».

Η έρευνα δείχνει πως έχουν όντως ένα δίκιο οι γυναίκες. Αρκετές μελέτες σχετικές με τις διαφορές στα πρότυπα ομιλιών των δύο φύλων από τη δεκαετία του 1970 έχουν διαπιστώσει πως οι άνδρες είναι πιο πιθανό να διακόψουν άλλους ανθρώπους -και διακόπτουν περισσότερο τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι δείχνουν οι μελέτες - Πόσο συχνά διακόπτουν οι άνδρες τις γυναίκες ομιλήτριες

Τ0 1975 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη-ορόσημο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ με ερευνητές οι οποίοι άκουσαν συνομιλίες σε καφετέριες και καταστήματα και μέτρησαν τις διακοπές που διαπράχθηκαν από άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων. Μόνο μία διακοπή, στις 48 που μετρήθηκαν, έγινε από γυναίκα. «Οι άνδρες αρνούνται την ίση θέση στις γυναίκες ως συνομιλητές ως προς τα δικαιώματα στην πλήρη αξιοποίηση του χρόνου τους και την υποστήριξη για την ανάπτυξη θεμάτων», κατέληξαν οι ερευνητές.

Μια μελέτη του 1983 με θέμα «Διακοπές και μη λεκτικές διαφορές μεταξύ των φύλων» παρατήρησε πως οι άνδρες διέκοπταν τις γυναίκες περισσότερο όταν οι κυρίες έσκυβαν λίγο μπροστά, χαμογελούσαν, και δεν κοίταζαν το άτομο με το οποίο μιλούσαν. Η Καμάλα Χάρις, όπως παρατήρησαν πολλοί, έσκυψε και συχνά κοίταζε απευθείας στα μάτια τον Πενς κατά τη διάρκεια του debate χθες.

Το 2014, μια μελέτη του Πανεπιστημίου George Washington διαπίστωσε ότι το συνολικό κενό διακοπής μεταξύ ανδρών και γυναικών κλείνει, με τα δύο φύλα να διακόπτουν όταν δεν ήταν η σειρά τους, με παρόμοια ποσοστά. Αλλά και πάλι οι γυναίκες διακόπτονταν περισσότερο τόσο από άνδρες όσο και από άλλες γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι άνδρες διέκοπταν 33% περισσότερο όταν μιλούσαν οι γυναίκες, διακόπτοντάς τες 2,1 φορές κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τριών λεπτών, ενώ αν ο συνομιλητής ήταν άνδρας, τότε το ποσοστό έφτανε στο 2,1%. Οι γυναίκες στη μελέτη διέκοψαν τους άνδρες μόνο μία φορά, κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας 3 λεπτών -αλλά διέκοψαν άλλες γυναίκες 2,8 φορές.

Πάντως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος διέκοπτε την Καμάλα Χάρις σε μια εθνική συζήτηση. Είχε διακοπεί από τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπαρ και τον αείμνηστο γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν, ενώ ανέκρινε τον τότε γενικό εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας του 2017 για ρωσικές παρεμβάσεις στις εκλογές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με κινητό και γελάκια στα έδρανα της Βουλής ο Καραμανλής, την ώρα που δεχόταν «πυρά»

Σήμερα

Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

Σήμερα

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Σήμερα

Tο γεγονός ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν ζήτησε ελαφρυντικά καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σήμερα

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις τιμές ρεύματος του Απριλίου

Σήμερα

Mέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τους παρόχους τα νέα πράσινα τιμολόγια

Καιρός: Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Σήμερα

Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι «έως και 16 βαθμούς υψηλότερη» από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Σήμερα

Σε εξέλιξη τεχνικοί έλεγχοι σε κτίρια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Σήμερα

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Σήμερα

Αισθητοί και στην Αττική

Πύργος: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου ‑ Οι αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

Σήμερα

Ο καβγάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη γειτονιά του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Διαγνωστικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν οι νέες χρεώσεις ‑ Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Σήμερα

Όπως προβλέπει το Ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.