E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές της Αθήνας

Σε σταθερά επίπεδα ο κορωνοϊός στην Αττική

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές της Αθήνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2020 | 10:10

Σε σταθερά, αλλά και πάλι «πορτοκαλί» στον επιδημιολογικό χάρτη επίπεδα βρίσκεται η Αττική όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντιπίζονται καθημερινά στην Περιφέρεια.

Ειδικότερα, χθες, ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα στη χώρα, με τα 175 να εντοπίζονται στην Αττική. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει έως τώρα πολιτικές και υγειονομικές αρχές, το lockdown δεν είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την Αττική, πράγμα το οποίο τόνισε και ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάταξη της Αττικής, βέβαια, στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορισμένες περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον ιό. Συγκεκριμένα, αυτές είναι το Περιστέρι και ο Πειραιάς, ενώ αναφορικά με τις γειτονιές του δήμου Αθηναίων, αυτές είναι το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, η πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια, το Θησείο.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι χθες στο Θησείο διενεργήθηκαν rapid test και οκτώ εκ των 340 βρέθηκαν θετικά, ενώ σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί τεστ στην πλατεία Συντάγματος.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών η Βόρεια Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ένταση που ολοένα μεγαλώνει, «απλώνεται» το κύμα του κορωνοϊού εκτός Αττικής, ιδίως στη βόρειο Ελλάδα, μετατρέποντας την ανάσχεσή του σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τις υγειονομικές και επιστημονικές αρχές. Κι αυτό διότι πρόκειται για περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του κορωνοϊού, την έκταση της διασποράς, τις εστίες της λοίμωξης, τις ηλικιακές ομάδες των ασθενών, τις δομές υγείας που μπορούν να υποστηρίξουν όσους χρειάζονται νοσηλεία.

Οι αρμόδιοι ρίχνουν ιδιαίτερο επιχειρησιακό βάρος, εκτός από την «κόκκινη» και με τοπικό lockdown Κοζάνη, στοχευμένα στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών. Για παράδειγμα και στις τρεις περιοχές δίδεται πλέον έμφαση στους ελέγχους με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ στις Σέρρες ουσιαστικά η δημοτική αρχή της πόλης έθεσε σε εφαρμογή αυστηρό πλέγμα μέτρων. Πάντως, ενδεικτικό της δυναμικής της επιδημίας σε αυτές τις περιοχές είναι πως από την περασμένη Κυριακή έως και χθες στη Θεσσαλονίκη είχαν καταγραφεί 398 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα 155 κρούσματα, στην Κοζάνη 221, στην Καστοριά 100, ενώ στις Σέρρες σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφτηκαν 28 θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού.

Μειώθηκαν χθες οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το χθεσινό 24ωρο του απολογισμού της επιδημίας αποτύπωσε για πρώτη φορά την εύθραυστη σταθεροποίηση της καμπύλης της Αττικής για την οποία μιλούν την τελευταία εβδομάδα οι επιστήμονες, και στο κρίσιμο πεδίο που αφορά στις νοσηλείες. Τα στοιχεία δείχνουν ελαφρά μείωση της ροής των ατόμων, που νοσούν σοβαρά με κορωνοϊό και χρειάζονται νοσηλεία, στα νοσοκομεία της Αττικής. Από τους 76 ασθενείς που εισήχθησαν χθες συνολικά στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι 36 εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Αττικής και οι 42 ασθενείς σε νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας

Μέχρι τώρα σταθερά πανελλαδικά το 60%, ακόμη και 70%, των ασθενών με κορωνοϊό ημερησίως εισάγονταν και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής, γεγονός αναμενόμενο κατά τους ειδικούς, εφόσον από τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο και μετά η κυκλοφορία του κορωνοϊού ήταν συνεχής και με αυξητική τάση σε αρκετά σημεία του λεκανοπεδίου.

Εχθές όμως το ποσοστό των νέων ασθενών «έκλεισε» στο 45% του συνόλου των εισαγωγών που έγιναν, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί συγκυριακό αλλά μπορεί και να σηματοδοτεί την απαρχή της υποχώρησης της επιδημίας στην Αττική, με ό,τι θα σημάνει αυτό και για τη μείωση των σοβαρά νοσούντων και για την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας στο λεκανοπέδιο.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το προηγούμενο 24ωρο έγιναν 26 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 μόνο σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο Μαμάτσειο Κοζάνης και στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Και όπως επαναλαμβάνουν οι ειδικοί, οι νοσηλείες αφορούν κατά κύριο λόγο άτομα ευάλωτα στον κορωνοϊό, ιδίως ηλικιωμένους ή με προβλήματα υγείας, οι οποίοι εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα μετά τη μόλυνσή τους, σε αντίθεση με τα άτομα νέας ηλικίας που μολύνονται και συνήθως δεν νοσηλεύονται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.