E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Οργή για τις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναφέρθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε να ληστέψει»

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2020 | 20:28

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, διά των συνηγόρων της καλεί τον δημοσιοφγράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «ψευδή και ανακριβή γεγονότα» και τις «ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή για την οργή της οικογένειας είναι οι σημερινές δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο, με αφορμή την δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 6 Νοεμβρίου.   Άρης Πορτοσάλτε: «Τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει»   

Ο Άρης Πορτοσάλτε επέκρινε τις σημερινές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με αίτημα τη δικαίωση του 33χρονου ακτιβιστή, αναφέροντας πολλές φορές ότι ο ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας «τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει».   

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα... γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα 'ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οικογένεια Ζακ: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»   «Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο» επισημαίνει η οικογένεια, ζητώνας παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ.   

Δια των συνηγόρων της, η οικογένεια επισημαίνει ότι ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα και προσθέτει ότι ο δημοσιογράφος μετέτρεψε το θύμα σε θύτη.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, κατηγορούν τον Άρη Πορτοσάλτε ότι απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.   

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας:   

«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα - αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση - ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.   Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.   

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων». 

Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων...

Δημοσιεύτηκε από Justice For Zak/Zackie στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.