E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί το περιοδικό Time άλλαξε για πρώτη φορά το λογότυπό του μετά από 97 χρόνια;

Τι ανέφερε ο διευθυνών σύμβουλος και αρχισυντάκτης του περιοδικού, Edward Felsenthal

Γιατί το περιοδικό Time άλλαξε για πρώτη φορά το λογότυπό του μετά από 97 χρόνια;
@mashable.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε το 1923. Από τότε το περιοδικό Time είναι ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά στον κόσμο. Τα 97 χρόνια το λογότυπο του είναι το ίδιο. Μια κλασσική γραμματοσειρά που παραπέμπει αμέσως στο όνομα «Time».

Για πρώτη φορά όμως, το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε στην ΗΠΑ άλλαξε το λογότυπο. Μπορεί να χρησιμοποίησε την ίδια γραμματοσειρά αλλά δεν έγραψε την λέξη «Time». Στη θέση της μπήκε η λέξη «Vote», δηλαδή «ψηφίστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ έχουν τεράστια σημασία για την χώρα. Από τους παίκτες του NBA μέχρι και celebrities, ζητούν με κάθε ευκαιρία από τον κόσμο να ψηφίσει και να μην μείνει για ακόμα μια φορά απαθής καθώς μετά δεν θα τους φταίει κανείς αν το αποτέλεσμα δεν είναι εκείνο που θέλουν. Έτσι και το περιοδικό Time μετά από σχεδόν έναν αιώνα έδειξε κι αυτό με την σειρά του πόσο κρίσιμες θεωρεί τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το εξώφυλλο χρησιμοποιεί τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και απεικονίζει μια γυναίκα που φοράει μάσκα, η οποία έχει πάνω μια κάλπη η οποία όταν δέχεται την ψήφο μετατρέπεται σε ηχείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

"Few events will shape the world to come more than the result of the upcoming U.S. presidential election," writes Edward Felsenthal, the Editor-in-Chief and CEO of TIME. "To mark this historic moment, arguably as consequential a decision as any of us has ever made at the ballot box, we have for the first time in our nearly 100-year history replaced our logo on the cover of our U.S. edition with the imperative for all of us to exercise the right to vote. To help, we've provided readers with a guide on how to vote safely during this extraordinary year." The artwork on the cover is by Shepard Fairey, whose work includes two prior TIME covers. "Even though the subject in the portrait knows there are additional challenges to democracy during a pandemic," Fairey says of the image, the person is determined to use their "voice and power by voting." Read everything you need to know about voting at the link in bio. Illustration by Shepard Fairey (@obeygiant) for TIME

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time) στις

«Για να σηματοδοτήσουμε αυτήν την ιστορική στιγμή, για πρώτη φορά στην σχεδόν 100ετή ιστορία μας αντικαταστήσαμε το λογότυπό μας στο εξώφυλλο της έκδοσης των ΗΠΑ με την προσταγή για όλους μας να ασκήσουμε το δικαίωμα ψήφου. Για βοήθεια, παρέχουμε στους αναγνώστες έναν οδηγό για το πώς να ψηφίσουν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια αυτού του αξιοσημείωτου έτους» έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος αλλά και αρχισυντάκτης, Edward Felsenthal.

Μετά από όλη αυτή την κινητοποίηση, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Μάικλ ΜακΝτόναλντ, προβλέπει πως θα γίνει ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές αφού πως θα φτάσει περίπου τα 150 εκατομμύρια ψηφοφόρους, 13 εκατομμύρια περισσότερα από το 2016 και το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1908!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.