E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγάλος Περίπατος: «Ξηλώνεται» ο ποδηλατόδρομος στη Βασιλίσσης Όλγας

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ

Μεγάλος Περίπατος: «Ξηλώνεται» ο ποδηλατόδρομος στη Βασιλίσσης Όλγας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2020 | 20:26

Σε εργασίες αποκατάστασης της γραμμής του Τραμ επί της βασιλίσσης Όλγας προχωρά ο δήμος Αθηναίων, αποξηλώνοντας τον ποδηλατόδρομο, για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια για την επιστροφή του τροχιόδρομου στο Σύνταγμα.

Δοκιμαστικές διαδρομές για την επαναλειτουργία του Τραμ, με στόχο να φτάσει το συντομότερο δυνατό και πάλι στο Σύνταγμα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στις λεωφόρους Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλίσσης Αμαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τραμ, ουσιαστικά, θα επαναλειτουργήσει στο κομμάτι εκείνο της Βασιλίσσης Όλγας, το οποίο είχε διατεθεί για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας.

Με δελτίο Τύπου, ο δήμος Αθηναίων σημειώνει τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενος στην συμφωνία που έχει κάνει με την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. -και όπως είχε δημοσίως δεσμευτεί- ξεκινά απόψε το βράδυ τις σχετικές εργασίες, στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί, στις γραμμές του τραμ (Βασ. Όλγας- Βασ. Αμαλίας) προκειμένου να επισπευσθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία, αφού αφορούν στο περιορισμένο κομμάτι των γραμμών του τραμ.

Ο Δήμος Αθηναίων, που στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια, ώστε το τραμ να μπει και πάλι σε κυκλοφορία σε όλο του το δίκτυο».

Υπενθυμίζεται ότι η ΣΤΑΣΥ Α.Ε είχε παραχωρήσει προσωρινά το κομμάτι των γραμμών του Τραμ επί της Βασιλίσσης Όλγας για την υλοποίηση του «Μεγάλου Περιπάτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου της Αθήνας, αποφάσισε να συμβάλει στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, παραχωρώντας προσωρινά τμήμα της γραμμής του Τραμ- που σήμερα δεν χρησιμοποιείται- για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις προσπάθειες για την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα.

Η ΣΤΑΣΥ έχει ξεκινήσει ήδη και εντείνει τις ενέργειές της για την επαναλειτουργία της κυκλοφορίας του Τραμ από τη στάση Κασομούλη στο Ν. Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία διεκόπη τον Οκτώβριο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών η ΣΤΑΣΥ θα εγκαταστήσει άμεσα στην κοίτη του ποταμού Ιλισού, ειδικό σύστημα αισθητήρων που θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν σε μόνιμη βάση και σε πραγματικό χρόνο τις όποιες παραμορφώσεις στη θεμελίωση του υπόγειου έργου.

Εκτιμάται ότι στα τέλη του καλοκαιριού και αφού υπάρξουν μια σειρά μετρήσεων, θα ξεκινήσουν δοκιμαστικές διαδρομές του Τραμ (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα της οδού Καλλιρόης και στη συνέχεια -μετά από περίπου 3 μήνες- θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία του έως το Σύνταγμα.

Μέχρι την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αποφάσισε ότι το Τραμ, ως το κατ΄ εξοχήν φιλικό προς το αστικό περιβάλλον συγκοινωνιακό μέσο, μπορεί να συμβάλει στη μεγάλη αστική παρέμβαση που επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων με τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η προσωρινή παραχώρηση τμήματος του τροχιοδρόμου του Τραμ (επί της λεωφόρου Β. Όλγας, από το ύψος της Β. Κωνσταντίνου έως την οδό Όθωνος και επί της λεωφόρου Β. Αμαλίας), που σήμερα δεν χρησιμοποιείται, για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Στη σύμβαση μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και του Δήμου επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι ο χρόνος παραχώρησης θα είναι για τρεις μήνες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των μετρήσεων, που προαναφέρθηκαν και πριν την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα, ο Δήμος της Αθήνας θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του τροχιοδρόμου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Πριν 9 ώρες

Αποκαλύψεις για το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Έρχεται μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Χτες

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

«Στην Ελλάδα των Τεμπών»: Το συγκλονιστικό τραγούδι για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Χτες

Το τραγούδι για το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί σύμπραξη δέκα καλλιτεχνών

Σάλος στη Γερμανία από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας: Οι μαθητές να προετοιμάζονται και για πόλεμο

Χτες

Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, υποστηρίζει η Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ που υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών

Πώς γίνεται το πέταγμα του χαρταετού ‑ Αναλυτικές οδηγίες

Χτες

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.