E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το πρωί αισθητικός, το βράδυ βαρόνος της κοκαΐνης

Η απίστευτη ιστορία μιας βαρόνου των ναρκωτικών

Το πρωί αισθητικός, το βράδυ βαρόνος της κοκαΐνης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

H Leanne Duffin μπορεί να μοιάζει με μια συνηθισμένη κοπέλα, όμως η διπλή ζωή της σόκαρε την Βρετανία. Η ίδια εργαζόταν σαν αισθητικός έχοντας το δικό της στούντιο, όμως παράλληλα ήταν και ένας βαρόνος της κοκαΐνης.

Η αστυνομία ξεκίνησε να λαμβάνει πληροφορίες για την παράνομη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης που έκανε εκείνη στην περιοχή του Λάνκανσιρ από το 2016, ενώ έκανε άπειρες έρευνες μέχρι να οδηγηθεί επιτέλους στη σύλληψη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές πιστεύουν ότι ένας άλλος λόγος που τους βοήθησε να την εντοπίσουν είναι και  η εκκεντρική εμφάνιση που είχε τότε, καθώς δεν περνούσε απαρατήρητη σε μια περιοχή που όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Φορούσε καυτά σορτσάκια, ήταν γεμάτη τατουάζ και είχε συνήθως πολύ τρελά μαλλιά, ροζ, ασημί, ξανθά και διάφορα άλλα χρώματα.

Η Duffin είχε φτιάξει την δική της συμμορία η οποία κατάφερνε συνεχώς να ξεφεύγει από τους αστυνομικούς και η οποία θεωρούσε ότι είναι πάνω από κάθε νόμο. Όσο για την ίδια, φαίνεται ότι προμήθευε τους χρήστες της περιοχής της με ναρκωτικά για αρκετούς μήνες χωρίς κανείς να την καταλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν μια γυναίκα που ηγούταν του οργανωμένου εγκλήματος και οι αρχές θεωρούν ότι ήταν μια καλή έμπορος για αυτό και μπόρεσε να δημιουργήσει αυτήν την ομάδα, η οποία την ακολούθησε στη φυλακή.

Όσο για το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρούσε, το Cosmopolitan, βρισκόταν στο Λέιλαντ και ήταν η βασική της βιτρίνα για να δείχνει την επιχειρηματική της επιτυχία, αλλά και για να ξεπλένει χρήμα. Βέβαια, κανένα από τα στοιχεία της αστυνομίας δεν έδειξε ποτέ ότι γινόταν διακίνηση σε εκείνον τον χώρο.

Το Cosmopolitan είχε τους δικούς του πελάτες και μάλιστα πήγαινε πολύ καλά, όμως από ένα σημείο και μετά τα έσοδα του ήταν πολύ λίγα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν τα κέρδη της νεαρής αισθητικού. Πελάτισσα της Duffin, δήλωσε δε σοκαρισμένη όταν έμαθε τα νέα για την δράση της και ότι την ήξερε επειδή απλά της έκανε θεραπείες για το πρόσωπο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν είναι σίγουρες για το πόσο καιρό εκείνη διακινούσε ναρκωτικά, όμως δεν πιστεύουν ότι η εγκληματική οργάνωση σχηματίστηκε το 2016. Στο διάστημα των 15 μηνών που διήρκεσε η μυστική επιχείρηση, υπολογίζεται ότι η συμμορία πούλησε περίπου τέσσερα κιλά κοκαΐνης –της οποίας η αξία στον δρόμο ανέρχεται περίπου σε 224.000 ευρώ– και έξι κιλά κάνναβης, αξίας περίπου 67.000 ευρώ.

Επίσης, εντύπωση έκανε και η μεγάλη αξία της περιουσίας της, από κινητά και αυτοκίνητα, η οποία φυσικά κατασχέθηκε μετά την σύλληψη της, τον Μάρτιο του 2018. Οι στυνομικοί πιστεύουν όμως ότι οι πελάτες του ινστιτούτου της γνώριζαν για τις παράνομες κινήσεις της, αλλά δεν μιλούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα που παραδόθηκε στην αστυνομία η Duffin, το έκανε με δική της θέληση, πολύ ήρεμα και μάλιστα μιλούσε με τις γυναίκες αστυνομικούς στην διαδρομή προς το τμήμα σχετικα με γυναικεία θέματα. Οι αρχές την έπιασαν να τρώει στην παμπ του χωριού της και εκεί έγινε η σύλλληψη της.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έρευνα στο κρησφύγετο της εντόπισε μια βαλίτσα με 330 γραμμάρια του παράγοντα νόθευσης βενζοκαΐνη, μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης, κάνναβη, κινητά τηλέφωνα και ζυγαριές ακριβείας. Συνεργός της ήταν και ο πατέρας της, ενώ το 2017 έγινε η σύλληψη όλης της συμμορίας. Η Duffin ομως, μιας και είχε πολύ αδυναμία στον μπαμπά της, ανησυχούσε πολύ για αυτό και έλεγε στους αστυνομικούς να τον προσέξουν, να του δίνουν τα φάρμακα του και να τσεκάρουν ότι είναι καλά.

Η ίδια καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 8 χρόνια και θα μπορεί να κάνει αίτηση αναστολής τον Νοέμβριο του 2021, ενώ ο πατέρας της φυλακίστηκε για 6 χρόνια και 8 μήνες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Σήμερα

Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

Χτες

Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Χτες

Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Προχτές

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Προχτές

O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Προχτές

Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Προχτές

Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.