E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορvωνοϊός: «Λουκέτο» σε εστίαση, γυμναστήρια, κινηματογράφους και θέατρα

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κορvωνοϊός: «Λουκέτο» σε εστίαση, γυμναστήρια, κινηματογράφους και θέατρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 31/10/2020 | 08:20

Ο φονικός σεισμός στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) ήταν ο λόγος που αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον κορωνοϊό και τον έλεγχο της εξάπλωσής του. Όμως μετά το ρεκόρ των 1.690 κρουσμάτων και με την κατάσταση στη Σάμο υπο έλεγχο, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σήμερα Σάββατο (31/10) στην ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν από μεθαύριο Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο τολμηρές αποφάσεις από αυτές που είχαν σχεδιαστεί αρχικά κι έτσι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει «μοντέλο Γερμανίας» με κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος κι όχι απλώς τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 9 ή τις 10 το βράδυ, όπως είχε προταθεί.

Το μέτρο αφορά στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές και όπως και στο του πρώτου κύματος τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μόνο για “πακέτο”.

Από πιο νωρίς η απαγόρευση κυκλοφορίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, θα συμπαρασύρει και την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύει πλέον από τις 10 ή τις 11 το βράδυ αντί τις 12.30’ που ισχύει σήμερα. Το ενδεχόμενο περιορισμού της κυκλοφορίας από νομό σε νομό φαίνεται απομακρύνεται διότι μάλλον μοιάζει περιττό με τη γενίκευση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού το πρόβλημα με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τη διασπορά του ιού διαπιστώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα ότι αφορά στη διασκέδαση και συγκεκριμένα στις μετακινήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς όμορους νομούς.

Κλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα – Αύξηση τηλεργασίας

Εκτός από την εστίαση, κλειστά θα είναι στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες μετάδοσης του ιού λόγω συγχρωτισμού. Επίσης, ανάμεσα στα μέτρα που θ’ ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα – ανεξαρτήτως του βαθμού επικινδυνότητας με βάση το χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, ήτοι και στις «πράσινες» περιοχές – και η αύξηση του υποχρεωτικού ποσοστού της τηλεργασίας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ποσοστό αυτό να φτάσει ακόμη και το 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, τη σκυτάλη θα πάρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη εργαζομένων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Τελευταία μέτρα πριν το καθολικό lockdown!

Τα μέτρα έχουν ορίζοντα ενός μήνα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, καθώς στόχος είναι να ανασχεθεί η διασπορά του ιού έως τα τέλη του Νοεμβρίου κι έτσι να διαμορφωθούν θετικότερες προοπτικές για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – δίχως, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι κι εκείνη την περίοδο ο ιός δεν θα είναι σε έξαρση και δεν θα ισχύουν περιοριστικά μέτρα, δεδομένου πως δεν αναμένεται έως τότε να είναι διαθέσιμο κάποιο εμβόλιο.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα αυτά αποτελούν το «τελευταίο καταφύγιο» για την κυβέρνηση προκειμένου ν’ αποφευχθεί η προοπτική του καθολικού lockdown, το οποίο, εάν εφαρμοστεί, θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά εν συγκρίσει με αυτό του Μαρτίου και Απριλίου, όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr. Δηλαδή, όπως και στη Γαλλία και Γερμανία, θα είναι ανοιχτά σχολεία, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.