E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί κάποιες φυλές του Αμαζονίου εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν drones

O λόγος είναι εξαιρετικά σημαντικός

Γιατί κάποιες φυλές του Αμαζονίου εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν drones
@cnn.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι Uru – Eu – Wau – Wau είναι μια φυλή του Αμαζονίου στο έδαφος της Βραζιλίας που μετρά περίπου 300 μέλη. Ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με ανθρώπους εκτός την φυλής τους την δεκαετία του 1980 και ακόμα έχουν καταφέρει να κρατήσουν στοιχεία του παραδοσιακού τρόπου ζωής τους. Πρόσφατα μαζί με άλλες φυλές εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν drones. Και ο λόγος είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Οι φυλές έμαθαν να χρησιμοποιούν τα drones ώστε να εντοπίζουν και να καταπολεμούν την παράνομη αποψίλωση των δασών που μαστίζει τον Αμαζόνιο, το δάσος που ευθύνεται για το 20% του οξυγόνου του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η φύση είναι τα πάντα για εμάς», είπε στο CNN ένα μέλος της φυλής που ονομάζεται Awapy. «Είναι η ζωή μας, οι πνεύμονές μας, η καρδιά μας. Δεν θέλουμε να δούμε τη ζούγκλα να χάνεται. Αν κόψουν τα πάντα, θα ανέβει η θερμοκρασία, θα εξαφανιστεί ο ποταμός, θα σταματήσει το κυνήγι και ο καθαρός αέρας για εμάς».

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Awapy μαζί με τους νεαρούς ηγέτες 6 άλλων φυλών της περιοχής, έμαθαν να χειρίζονται τα drones ώστε να σταματούν με αυτόν τον τρόπο την αποψίλωση των δασών. Η εκπαίδευση έγινε από την WWF και την Kanindé Ethno-Environmental Defense Association, μια τοπική ΜΚΟ που από το 1992 έβαλε σκοπό να προστατεύσει την φυλή Uru – Eu – Wau – Wau και την περιοχή της.

https://www.thestar.com.my/tech/tech-news/2020/03/06/flying-high-brazilian-tribe-keeps-watch-over-forest-with-drones

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@thestar.com.my

«Δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες την τεχνολογία και άρχισαν να την χρησιμοποιούν αμέσως», δήλωσε ένα στέλεχος της WWF στο CNN. Μόλις οι ιθαγενείς κατάλαβαν πως θα μπορούν αν δουν το δάσος από ψηλά, έβαλαν τα δυνατά τους και τώρα μπορούν και περιπολούν μεγαλύτερη έκταση από ποτέ άλλοτε. Σύμφωνα με το CNN, η περιοχή των Uru – Eu – Wau – Wau καλύπτει περιοχές μεγέθους 18 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις περιπολείς με τα πόδια. Τα drones τους επιτρέπουν να ελέγχουν πιο γρήγορα τα εδάφη αλλά και να αποφεύγουν επικίνδυνες αντιπαραθέσεις με υλοτόμους και ανθρακωρύχους.

Από τον πρώτο μήνα κιόλας, η φυλή ανακάλυψε μια έκταση σχεδόν 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων η οποία αποψιλωνόταν παράνομα. Λίγες ημέρες αργότερα, ένα ελικόπτερο φύτεψε σπόρους γρασιδιού, κάτι που τους έκανε να καταλάβουν ότι η περιοχή προοριζόταν για βοσκοτόπι. Ο Awapy και η ομάδα του τα κατέγραψαν όλα αυτά σε βίντεο με τη χρήση του drone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλεσαν αμέσως την κυβερνητική ομάδα της Βραζιλίας που είναι υπεύθυνη για τις υποθέσεις των ιθαγενών ώστε να σταματήσει η αρπαγή της γης. Έστειλαν βίντεο και συντεταγμένες, αλλά όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση δεν απάντησε πριν τελειώσει το έργο των παράνομων καταπατητών. Ο Awapy ωστόσο πιστεύει ότι η τεχνολογία θα τους βοηθήσει να σταματήσουν την αποψίλωση των δασών πριν να είναι πολύ αργά.

https://fleekus.com/b/news-by-clock/article/amazon-tribes-are-excited-to-use-drones-to-detect-illegal-deforestation-in-brazilian-rainforest-gn6xj

@fleekus.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής η συνεργασία της WWF με την Kanindé έχει δωρίσει 19 drones. Η διατήρηση του δάσους που έχει απομείνει είναι πολύ σημαντική για ολόκληρο τον πλανήτη, γιατί θα βοηθήσει στη μείωση της υπερθέρμανσης του αλλά θα του δώσει και το οξυγόνο που χρειάζεται. Επίσης θα προστατέψει την βιοποικιλότητα του Αμαζονίου και τις φυλές του. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jairo Bolsonaru προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει την «ανάπτυξη» των εκτάσεων των ιθαγενών και να επιτρέψει στην εξόρυξη και στην εμπορική γεωργία να αποψιλώσουν το δάσος του Αμαζονίου. Η περασμένη χρονιά ήταν η άλλωστε χειρότερη από το 2008.

Ο Awapy και οι σύντροφοί του έχουν δεχθεί απειλές θανάτου από παράνομους υλοτόμους επειδή προστατεύουν το δάσος, το σπίτι τους και το σπίτι των προγόνων τους. Είναι όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την βοήθεια της τεχνολογίας. «Η ελπίδα μου είναι ότι όσο είμαι ζωντανός, θα βλέπω την ζούγκλα ζωντανή, ανέπαφη. Αυτή είναι η ελπίδα μου», είπε στο CNN.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.