E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

3+1 μύθοι για το BDSΜ που οι ειδικοί στο σeξ καταρρίπτουν

Οι προκαταλήψεις δεν βοηθούν ποτέ

3+1 μύθοι για το BDSΜ που οι ειδικοί στο σeξ καταρρίπτουν

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Όταν κάποιος ακούει τον όρο BDSM έρχονται στο μυαλό εικόνες με άντρες και γυναίκες ντυμένους στα δερμάτινα, λουριά και μαστίγια, δίχτυα, σχοινιά, άγριο σeξ, βασανιστήρια και γενικά πόνος και παράξενες σeξουαλικές επιθυμίες.

Φυσικά, πρόκειται για μια σeξουαλική πρακτική που περιλαμβάνει διάφορα φετiχ, όπως ο πνιγμός, το δέσιμο και το ξύλο, όμως όλες οι πράξεις της έχουν ένα βασικό κοινό, το ότι στην ουσία είναι συναινετικά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας, σύμφωνα με την καθηγήτρια ψυχολογίας Phillip Hammack, από το Πανεπιστήμιο Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια.

Παρά το γεγονός ότι το BDSΜ είναι ακόμα ένα είδος σeξ, μέσα στα χρόνια έχει στιγματιστεί, με αποτέλεσμα όσοι το κάνουν να θεωρούνται φρικιά και περίεργοι. Αυτούς τους μύθους θέλουν να καταρρίψουν οι ειδικοί και παρακάτω ακολουθούν τα επιστημονικά αποδεδειγμένα επιχειρήματα τους.

Δεν είναι ανώμαλοι ή φρικιά όσοι αρέσκονται στο BDSΜ

Όπως λέει η Hammack, όσοι αρέσκονται στο BDSΜ δεν είναι ανώμαλοι ή τρελοί, απλώς είναι διάφορα εκείνα που τους κάνουν να έχουν τέτοια φετiχ και πρόκειται για μια εξοικείωση με την ποικιλομορφία, την οποία έχει πολύς κόσμος. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επιστημονικό περιοδικό Smithsonian Magazine, το 36% των ανθρώπων στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί κάποιου είδους bondαge εργαλεία στο κρεβάτι, ενώ το 65% των φοιτητών εκεί φαντασιώνεται ότι το κυριαρχούν στο σeξ και μιλάμε για έναν αριθμό ατόμων που δεν έχουν δηλώσει ότι εξασκούν BDSΜ πρακτικές.

Τα άτομο που αρέσκονται στο BDSΜ είναι ψυχικά τραυματισμένα

Μια απολύτως λανθασμένη άποψη που κυριαρχεί για τους ανθρώπους που λατρέυουν το BDSΜ και το kinky σeξ είναι ότι είναι θύματα σeξουαλικής κακοποίησης στην παιδική τους ηλικία ή ότο φέρουν ψυχικά τραύματα από άσχημες εμπειρίες. Σε προσφάτη μελέτη που έκανε η Hammack όμως, τον Νοέμβριο του 2020 αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι που επέλεγαν να κάνουν kinky σeξ, ήταν καθαρά λόγω των προσωπικοτήτων και των χαρακτήρων τους σε ποσοστό 72%, ανάμεσα σε ένα δείγμα 260 συμμετεχόντων.

Όλες οι BDSΜ πρακτικές έχουν έναν αφέντη και έναν σκλάβο

Υπάρχει η πεποίθηση ότι σε όλα τα BDSΜ παιχνίδια πάντα ο ένας παίρνει τον ρόλο του κυρίαρχου και ο άλλος του υποτακτικού και ότι είναι καθαρά θέμα δύναμης και μια πράξη που θέλει να μειώσει τον πιο αδύναμο.

Υπάρχει μια πρακτική μάλιστα που λέγεται Pup Play και κατά την οποία ο ένας γίνεται το κουτάβι του άλλου. Αυτό που εξηγεί όμως η Hammack είναι ότι η σχέση ενός ανθρώπου με τον σκύλο του, είναι σχέση καθαρά αγάπης, επομένως το BDSΜ ενέχει την αγάπη, απλώς δεν είναι το είδος του ρομαντικού έρωτα.

Το BDSΜ έχει να κάνει αποκλειστικά με το σeξ

Ιστορικά, το BDSΜ ήταν μια μορφή σύνδεσης μεταξύ των LGBTQ, μέσω μιας δικής τους κοινότητας. Π.χ. η pup κοινότητα που αφορά τους γκέι άντρες με τα δερμάτινα, έχει μεγάλη παρουσία σε διάφορες σκηνές των pride παγκοσμίως και αποτελεί ένα μεγάλο και δυνατό δίκτυο ανθρώπων.

Το σημαντικό για το BDSΜ είναι ότι οι άνθρωποι το κάνουν συνειδητά και πέραν του ότι δένουν ένα ζευγάρι, μέσω της γενικής του κουλτούρας εξελίσσει και μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν 1 ώρα

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 1 ώρα

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Χτες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.