E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τρίτο κύμα κορωνοϊού μετά τις γιορτές

Τι λέει η Ματίνα Παγώνη για την εξέλιξη της πανδημίας

Τρίτο κύμα κορωνοϊού μετά τις γιορτές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2020 | 08:50

Με περισσότερους από 1.000 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού σε λιγότερο από έναν μήνα, με τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να… μην υπάρχουν, με το σύστημα να δέχεται πίεση, η παράταση του lockdown μοιάζει μονόδρομος. Νέα σύσκεψη Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους. Προειδοποιήσεις σοκ από τη Ματίνα Παγώνη.

Νέα τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους θα έχει το πρωί της Δευτέρας (23.11.2020) ο πρωθυπουργός, για να εξεταστούν τα τελευταία δεδομένα της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. Επί τάπητος, σύμφωνα με τον ΕΡΤ, θα τεθούν τα επόμενα βήματα για την άρση ή όχι του lockdown. Όλα δείχνουν η «καραντίνα» θα συνεχιστεί αλλά άγνωστο είναι το για πόσο διάστημα θα είναι αυτό. Τα πάντα θα κρίνουν είναι οι αριθμοί νοσηλειών και διασωληνωμένων, καθώς και η επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή σε επίπεδο κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταση του lockdown μοιάζει προδιαγεγραμμένη αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι για μια εβδομάδα ή για περισσότερο. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται, από τους ειδικούς, η κορύφωση του δράματος με τους νεκρούς και τις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο εάν πράγματι ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιηθεί κι αποκτήσει πτωτική πορεία προς τα τέλη της εβδομάδας, όπως αισιοδοξούν οι ειδικοί, τότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για άρση του lockdown και το σχέδιο για τη λειτουργία της αγοράς τα Χριστούγεννα.

Νέο κύμα μετά τα Χριστούγεννα

Και ενώ όλα δείχνουν πως οι απαγορεύσεις οδεύουν προς παράταση, έρχεται η προειδοποίηση σοκ από την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κα Παγώνη προειδοποίησε πως μετά τις γιορτές θα έρθει το τρίτο κύμα κορονοϊού και θα είναι πιο ισχυρό. Γι’ αυτό και κάλεσε τους πάντες εκτός από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να «ξεχάσουν» επίσης τις Απόκριες και το Πάσχα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο κι εμείς ακόμα συζητάμε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα» είπε εξάλλου η Ματίνα Παγώνη μιλώντας και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ «θα δούμε μείωση την επόμενη εβδομάδα, όμως μόνο στα κρούσματα και όχι στους άλλους δείκτες, στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους». Σημείωσε δε ότι με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει μια εβδομάδα παράταση σίγουρα και έκρινε πως τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί λίγο νωρίτερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε επιβληθεί το lockdown τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πάρει σίγουρα παράταση μιας εβδομάδας, αλλά ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου στα 2.000 ή λίγο πιο κάτω. Πρόσθεσε πάντως ότι μέχρι τα Χριστούγεννα υπάρχει περιθώριο να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα στα 500, αριθμός που θα επιτρέψει ενδεχομένως τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές. «Αν μέχρι τότε υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις. Για να είμαστε ασφαλείς, τα κρούσματα πρέπει να πέσουν στα 500 κρούσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των νοσηλευομένων, οι οποίοι είναι περίπου 3.000, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι το 5% αυτών διασωληνώνεται και πλέον νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, 18-20 ετών.

Σχετικά με τις ΜΕΘ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα βρίσκονται στο κόκκινο και ίσως στη Βόρεια Ελλάδα χρειαστεί να γίνει επίταξη κι άλλων κλινών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ στην Αττική υπάρχουν 44 κενά κρεβάτια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.